Gradnja in obnova > Nizkoenergijska in pasivna gradnja
Električno talno nad klasično talno gretje v kopalnici

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Električno talno nad klasično talno gretje v kopalnici
#1
Žena bi imela rada topla tla v kopalnici (seveda je komplikacija zaradi žene :lol: ) ko jo bo uporabljala, Izračun toplotne prevodnosti za mojo hišo kaže da bomo rabili 2-3 kw za vzdrževanje 22 stopinj v notranjosti ob najhujšem mrazu (-15 stopinj zunaj), kar pomeni okrog 15W po kvadratnem metru za pasivno bajto, za prehodna obdobja pa še znatno manj.

Kakor sem našel naj bi 15w/m2 s talnim gretjem dovajal s približno razliko 1 stopinje med estrihom in zrakom v kopalnici - torej če želim imeti v prostoru 22 stopinj Celzija ko je pozimi zunaj -15 stopinj, rabim imeti v estrihu/ploščicah v kopalnici 23 stopinj Celzija, v prehodnih obdobjih pa še manj oz. skoraj 22 stopinj.

Občutek bose noge pri 23 stopinjah Celzija na ploščicah ni "topel". Razmišljam, da bi nad klasično talno gretje pod ploščice dodal še električno talno, ki bi se vklopilo s stikalom in delalo npr 20 min in zagrelo ploščice na npr dobrih 30 stopinj, da bodo tla topla za čas uporabe - približno podobno kot lojtra za brisače.

Ima kdo tako urejeno, oziroma kaj mislite o taki rešitvi? Je v pasivnih hišah s talnim gretjem občutek z boso nogo res hladen?
#2
Ploščice naredijo svoje. Bolj "toplo" oblogo na tla pa bo. Ali pa "japanke" kupit Smile
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#3
Potem pa raje v kopalnici položi samo električno talno.
#4
:roll: Ženske - ženske............. :wink: , za vse so krive one........... :lol: :lol:

Menim, da bi bilo še najbolj racionalno na steno kam počiti el. lojtro............. - če že.

Efekt bo dvojni - segrel boš prostor, pa še kako brisačo boš lahko na hitro posušil, ali pa bo :oops: ženka na lojtri lahko pogrela "bade mantl" ta čas, ko bo .................... :wink:

Načeloma pa, ja ne vidim nikakršne ovire, da ne bi na estrih pod ploščice dal še el. talnega! 8)
#5
Žena ja..... Big Grin
Sej težko rečem, da tudi men ni všeč met topla tla.

me pa predvsem zanima kako se vam v praksi to obnese, oz a je kdo opazil da je to problem - mrzla tla pri talnem gretju in dobro izolirani bajti.
#6
Bom jaz povedala! Mrzla tla v kopalnici so katastrofa! Mi v prejšnji hiši v kopalnici nismo postavili talnega, kar je bila napačna odločitev. Lojtra, pa kljub temu, da je bila velika, ni nikoli dovolj ogrela kopalnice!
Izhodna v tleh 23 stopinj se mi zdi veliko premalo, mi smo imeli v vsej hiši 32-35 stopinj.
V novi hiši bom dala v kopalnico les in en res velik radiator, ali pa ploščice, talno in eno veliko lojtro.
Zame mora biti kopalnica res topel prostor, predvsem pozimi zjutraj, ko se dopravljaš v službo!
#7
Evo da povem se svoje mnenje, imam kopalnico veliko 17m2 v njej imam 2 lojtri 2mx50cm eno lojtro imam skos izklopljenoSmile elektricno talno pa imam polozeno cez pol kopalnice, nimam pod banjo in ostalimi zadevamiSmile moras pa elektricno talno nastavit na 30 da je prijetno toplo za noge. V prejsni hisi sem imel pa centralno talno in sem imel vodo 27C so bila pa tla se bolj topla. Se mi zdi tudi zaradi tanjsih ploscic. Sedaj imam precej debeleSmile kurim pa 700W talno non stop
#8
Kompliciranje brez potrebe. Če pa hoče imet na dotik topla tla morajo biti ploščice segrete na 35 stopinj. Ti namontiraj, uporabljal boš pa predvsem v prehodnem obdobju ko še ne boš zakuril centralne - za takrat pa ti bo dušo dalo!
#9
položi el.talno in kupi zraven boljši termostat,da ima možnost večjih št.vklopov in izklopov čez dan,el.talno se segreje do 40st,če imaš nastavljeno manj se prej izklopi,termostat nastaviš takrat, ko se največ uporablja kopalnica ,vklopiš 30min prej, kopalnica bo vedno topla,ko bo el.talno izklopljeno, pa bo normalno grelo talno npr iz TČ,dobiš pa tudi termostat ,ki meri tem., posebej za prostor in tla,tako boš imel vedno topla tla,pa še žena bo zadovoljna
#10
Fantje

Zenska se mora pocutiti dobro, da je lahko dobra mati in zena

Torej ji moski ustrezemo brez ugovarjanja. Pa kupim se eno rumbo.... Bo neskoncno hvalezna, a ne?
#11
Poleti tudi vklapljate električno talno gretje, da ne stopiš na "mrzle" ploščice, kadar prideš izpod tuša?
#12
Kaj ko bi ji mal krcne zile omenil ?????????????????
#13
Nehajte že enkrat s temi krčnimi žilami, če o tem nimate pojma!
Mislim, da je za prehodno obdobje res dobra rešitev, saj ti lepo segreje kopalnico, ko centralna še ne deluje.
Če pa komu od vas paše bolj hladno, se lahko kopate tudi na vrtu, ob 5,00 zjutraj, pri nekaj minusa, da si utrdite zdravje. Tako boste lepi, zdravi, krepki slovenski fantje.
#14
KARMEN1 Napisal:Nehajte že enkrat s temi krčnimi žilami, če o tem nimate pojma!
......Če pa komu od vas paše bolj hladno, se lahko kopate tudi na vrtu, ob 5,00 zjutraj, pri nekaj minusa, da si utrdite zdravje. Tako boste lepi, zdravi, krepki slovenski fantje.

In brez krčnih žil ! :lol: :lol: :lol:
#15
Ja! :lol: :lol: :lol:


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »