Objave: 17
Teme: 9
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Iščem možnosti za najem stanovanja. Našel sem relativno zanimivo stanovanje. Najemodajalec ne želi, da sem prijavljen na tem stanovanju. Kaj to zame pomeni? Ali sem v kakšnem prekršku? Je v prekršku najemodajalec? Mene to zaradi pošte ne mori, ker jo dobivam nekam drugam. Ali bi vi na mojem mestu vzeli v najem tako stanovanje, sploh glede na dejstvo da mi je najbolj všeč od vsega kar je trenutno na trgu in pride k meni v poštev.
lp,
Objave: 7905
Teme: 59
Ocena:
34
Če bo davkarija koga lovila, bo njega. Ti nimaš nič s tem, tako da s tvojega vidika ni problema.
Objave: 305
Teme: 2
Ocena:
4
Kaj zate pomeni "ne biti prijavljen"? Brez sklenjene pogodbe?
Ker če najemno pogodbo imaš, lahko svoje prebivališče (začasno za 1 leto takoj, stalno pa tudi, če se potrudiš) na tem naslovu na UE prijaviš sam. Brez lastnika.
Objave: 915
Teme: 14
Ocena:
1
Imam občutek, da želi lastnik prikazati stanovanje kot "prazno", kot da ga ni oddajal. Dohodnina.press
Objave: 17
Teme: 9
Ocena:
0
Točno to. On želi, da je stanovanje uradno prazno. Meni je načeloma vseeno, saj nimam problemov s tem, da pošto dobivam na drug naslov. Se pravi, jaz nisem v nobenem prekršku, najemodajalec pa je v prekršku kar se dohodnine tiče, ampak to ni moj problem?
Objave: 40
Teme: 1
Ocena:
0
Na osnovi najemne pogodbe lahko na UE prijaviš začasno bivališče, stalnega nikakor ne, saj za prijavo stalnega prebivališča potrebuješ soglasje lastnika oz. lastnikov.
Objave: 27
Teme: 3
Ocena:
0
Soglasje je potrebno samo kadar ni drugega dokumenta, ki ti dovoljuje bivanje (najemna pogodba). Če ti pogodbo imaš imaš vse pravice, ki iz tega naslova pripadajo vključno z prijavo bivališča in nima to z najemodajalcem ničesar.
Objave: 1352
Teme: 12
Ocena:
0
Res je, stalni ali začasni naslov lahko prijaviš samostojno, samo s pogodbo.
Če nimaš prijavljenega začasnega bivališča, si v prekršku - tam, kjer dejansko bivaš, moraš stvar začasno ali stalno urediti v 14 dneh (se mi zdi).