PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave napeljava elekrto priključka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mene pa nekaj zanima, čez parcelo nam gre elekektrika sicer še po telegraf štangi. In ker bo naša hiša vmes med dvema hiša, bi elektro pač dal kabel v zemljo, ampak pod pogojem da mi skopljemo kar precej jarka in seveda do naše parcele tudi trikrat prebijem o pod cesto in tega ni malo. Vsa ta dela predstavljajo kar veliki strošek pa me zanima kako lahko spodbijam to njihovo zahtevo zakaj bi sedaj mi kopali za vse tri hiše in na naše stroške. O delitvi stroškov ne pride v poštev ker sosedje itak imajo elektriko brez tega da se da kabel v zemljo.
Kakor vidim, niste postavili vprašanja, ampak izrazili negodovanje nad situacijo. Žal tako je. Stvar je preprosta - vzemi ali pusti. Vi rabite, če želite boste plačali.
Ni treba, pridobite strokovno mnenje, da je možna drugačna, cenejša varianta in na podlagi tega greste v pogajanja.
Od koga naj bi še dobila strokovno mnenje. Te zahteve nam je postavilo elektro in tega se bo moral vsak izvajalec držato. Koga naj še vprašam, ker meni se ne zdi točisto logično da se takole obnašajo, saj bomo ja njihovi novi odjemalci elektrike in bodo od nas imeli samo profit.
Ne vem, probaj vprašat na:
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.eimv.si/oddelek_oenes-predstavitev.html">http://www.eimv.si/oddelek_oenes-predstavitev.html</a><!-- m -->

če lahko naredijo kakšno mnenje in če ne stane preveč. S tem nimam izkušenj, vem pa da ko elektro enkrat postaviš pred dejstvo, da obstajajo tudi druge variante, ki ravno tako pijejo vodo, se včasih začnejo drugače obnašat.
lusiman Napisal:Od koga naj bi še dobila strokovno mnenje. Te zahteve nam je postavilo elektro in tega se bo moral vsak izvajalec držato. Koga naj še vprašam, ker meni se ne zdi točisto logično da se takole obnašajo, saj bomo ja njihovi novi odjemalci elektrike in bodo od nas imeli samo profit.

Odpri si potni list, al pa poglej na osebno tja, kjer piše država prebivanja. In če ti piše Slovenija, potem je to to.
Lepo skoplji jarek, plačaj in to je to, ker to so boji z mlini na veter. Brez njihovega soglasja nema gradbenega dovoljenja. Za njih je OK točno tako, kot je zdaj. To, da boš pa ti odjemalec elektrike pa njih prav malo briga, zato brezveze zgubljaš energijo z njimi. Še kake težave pri prevzemu priključka ti bodo ušpičli.
S sosedi se pa tud ne pričkaj, ker ti morta oba soseda dovolit, da jim razkoplješ dvorišče in seštemaš fasado.
Uf kalbo, se strinjam res je tako tale naša Slovenija......
Mat kurja pa da ni ene lukne k bi nam tale strošek vsaj malo znižala????
Problem je ker rabiš ti nekaj od njih ne oni od tebe.
To je rekla-kazala, ali imaš to v soglasju?
Tudi če so tako napisali, nič hudega.
Pridobiš gradbeno, narediš bajto in se z lokalci dogovoriš, da ti potegnejo štrom po štangi dol.
Če bo kdo kdaj hotel drugače, naj to plača. Tisti, ki piše pogoje, itak nikoli ne gre na teren.
Lepa beseda...
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Glej če poznaš kje koga od elektra ga lepo prosi če pride pogledat in mogoče so bo dalo kaj po domače zmenit.
Mi sicer nismo iz tvoje občine ampak bomo naredili ravno tako, ker uradno ne prideš nikamor.
Iskanje po temi