PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kondenziranje Nape

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

doma mi ob spremembah temperatur, npr danes precej kondenzira cev nape. Napeljana je naravnost ven skozi streho prizidka, Spodaj je kuhinja, nekaj tervola in neizolirana streha z zračnim mostom gre za manjši prizidek 3,5 x 4 metra. Cev nape je dolga max 3 m, rajši malo manj. Kako naj rešim zadevo, saj me skrbi, da mi kondenz naredi kratek stik, prav tako pa ni prijetno da je kuhalna plošča ves čas mokra.

Enako me zanima, kako to rešiti pri novogradnji. Je treba naredit sifon, torej cev zaviti, da ima kondenz koleno - to pa speljati v kakše odtok, ali obstaja kaka boljša rešitev?

Hvala.
Pozdravljen,

Jaz sem imel zelo podoben primer z kondenziranjem cevi iz kopalnice, ki je speljana na podstrešje cca. 2-3m in potem ven nad streho. Rešil sem tako, da sem izoliral cev na podstrešju, ostanek na strehi (ki gleda ven od strehe) sem skrajšal na minimum - pazi na višino zaradi snega. Pred ventilatorjem v kopalnici imam koleno, tako da sem odmontiral ventilator in v kolenu naredil ene vrste blokado (višine cca. 2cm) z silikonom, tako da v primeru majhne količine kondenza le ta ne izteka v kopalnico. Od tistega časa več nimam nobenih problemov z kondenzom.

lp,
Simon
iskalnik...
<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=6&t=39886&">viewtopic.php?f=6&t=39886&</a><!-- l -->

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
Iskanje po temi