PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja robni trak za estrih (polaganje in r.t. s folijo)

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A je že kdo slišal za robni trak (za estrih) s folijo in kje se ga dobi? V Merkurju in Dom Žabnica ne vedo nič o njem. Imam problem, ker imam stiropor že položen do stene in bi ga sedaj moral odmikat oz. rezat, da bi lahko zanj zataknil klasični robni trak.
Drugo vprašanje: če bom robni trak zatikal za že položen stiropor - koliko cm v globino za stiropor mora biti zataknjen? Kjer imam dve plasti, ali je dovolj, če odrežem samo prvo plast (2 cm) ali moram do tal (5 cm)?
Ne kompliciraj!

Roibni trak nima kasneje nobene funkcije..edino v času vlivanja drži distanco med estrihom in steno da dobiš res plavajoči estrih.

torej..kupi robni trak - bilo kakega, ter ga položi NA stiropor. Če ne stoji ga prilepi s selotejpom na steno.

(itak boš dal še folijo..pri klasiki oz. nitinej ne rabiš pri talnem)

Vala!
Midva sva ga kupila v Obnovi, reče se mu pa delitacijski trak.
Reče se mu diletacijski trak!
Najbrž mislita Dilatacijski trak Big Grin

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?t=4102">viewtopic.php?t=4102</a><!-- l -->
Kaj gradbena folija (Plama) 1,5cm izrezana na ustrezno višino je tudi OK za robni trak?
Jaz sem robni trak na steno prilepil kar s "silikonom" (modela se ne spomnim, sem pa v trgovini poiskal takega, ki lepi stiropor in opeko).
Narediš majhne pike na cca. 1m oz. po potrebi in drži kot pribito, tudi več tednov. Ko pa je treba zadevo odstraniti pa s špohtl podrgneš in gre lepo dol.

Jaz ti priporočam, da vogale, kjer bodo majstri vlekli cev za vlivanje betona dodatno zaščitiš s selotejpom (robni trak zaščiti s selotejpom), ker drugače se zna zgoditi da ti ga poškodujejo in potem pride do stika med estrihom in zidom.
Robni trak prilepi s pištolo za vroče lepljenje (nekaj takega [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")mimovrsteunichr("46")com/artikel/3790515636/pistola-za-vroce-lepljenje-henkel-pattex[/url])

Jaz sem lepil na razdalji 1m, gre hitro in enostavno.
vlacilec Napisal:Kaj gradbena folija (Plama) 1,5cm izrezana na ustrezno višino je tudi OK za robni trak?
Je primerna, tudi tanjša. Lepljenje gre najhitreje (ali vsaj zelo hitro) z neostikom oz. alternativnimi drugimi trgovskimi znamkami. Folijo rabiš le, če gre za samorazlivne estrihe in jo lahko tudi na robni trak prilimaš.
Živjo. Diletacijski trak se prilepi okrog in okrog, torej tudi pod raznimi omaricami talnega gretja in po plastičnih delih oken? Višina samega traku je pomembna ali ne? Se lahko višek samo odreže ko je estrih suh? Hvala za odgovor.
Ja lepi se povsod naokrog. Smisel tega je da je tlak ločen od ostale hiše, da je "plavajoči" in da se tresljaji ne prenašajo na konstrukcijo hiše. Ko so tlaki suhi, ga lepo odrežeš z olfa nožem. Itak potem pridejo še neka talna obloga.
Una reklama, ko maček špila klavir, ga zame zmaga.
Iskanje po temi