Kar naredi dom > Sobne rastline in dekoracija
fototapete

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
fototapete
#1
Zdravo! Navdušujem se nad fototapeto za dnevno sobo, pa si ne predstavljam, kako to v realnosti tudi izgleda. Eno je postavitev sedežne v galeriji pred tapecirano steno, drugo je domača dnevna z vso šaro Smile zato iskreno prosim za domače fotke, če ima kdo tapeto, ker še nikjer nisem videla... hvala že vnaprej

ps: nekaj glaerijskih za vzpodbudo Tongue
#2
joj, kok so fensi Smile
#3
Spomnim se, da smo imeli veliko fototapet kakšnih 20 let nazaj Big Grin Seveda niso izgledale tako fino, kot tele zgoraj, ampak nasplošno tapet na stenah nisem videl že lep čas.

Se ne bi brani kakšne.
#4
Foto tapeta na pravem mestu, da...lahko doda veliko, a žal ni tako lahko. Bo moral biti kompromis med lastno zamislijo in razpoložljivim..in tu mene zmanjka, ker je razpoložljivo predaleč od zamisli.
Seveda pa tebi želim veliko uspeha in korajže!
#5
Ojej, to bi pa morala pobrskat po starih papirnatih slikah... Smo imeli v otroški sobi; pač to, kar se je takrat dobilo in je bilo tudi moderno: neki travnik z drevesi, pa neke rdeče rože so bile v kotu. Ostalo opremo sem prilagodila: svetlo rjava tla, svetlo zelene ostale stene, rdeči stoli, in je bilo prav fajn in veselo.

Pri izbiri upoštevaj, da pride tapeta lepše do izraza v velikem prostoru, pač zaradi velikosti motiva. In pa, da je treba vse ostalo prilagoditi. Oziroma, če že imaš pohištvo, moraš izbrati tako tapeto, da se bo res skladala z ostalo vsebino sobe.

Sicer pa kar pogumno na delo. Pri tapetah je ta sreča, da tudi če fališ ali se naveličaš, ni velike škode. Lahko jo enostavno prelepiš z drugo, ali pa potegneš s stene in prepleskaš.
#6
še eno vprašanje... zdaj sem se odločila za motiv rožic v barvni kombinaciji dnevne sobe (zelena in rjava) in tapeto naročila Smile jeeeej Wink no prodajalec mi je rekel, da to ne morem kar sama položiti, da je potrebno zahtevno lepljenje tapete in stene in poznavanje materialov in obrezovanje in da bom vse uničila Sad je to res? kdo bi mi prišel položit 8m2 tapete, verjetno noben mojster Sad
#7
aja, še nekaj :oops: na tapeti je oznaka, ki naj bi pomenila: zgornja plast tapete se odstrani suha, spodnja plast ostane na steni. kaj to pomeni (nism blond, samo res ne razumem Cry ) da spodnje plasti nikoli več ne dobim dol?????? uničim steno???? hvala :roll:
#8
res nihče še ni polagal tapet?
#9
Jaz sem TOČNO to tapeto na fotki položila v hčerini sobi. Brez težav. Hkrati s tapeto sem naročila še lepilo za vlies tapete.

Za vlies tapeto je značilno, da se jo brez težav odstrani s stene, enostavno jo potegneš dol, nič ne ostane gor. Ta oznaka pomeni to, ne pa da ena plast ostane gor.

Torej: lepljenje na gips steno ali pogipsano steno ( gladko ) je čisto enostavno. Zmešaš lepilo, kar na gosto, se pa težko odstrani grudice. Namažeš po steni in gor daš tapeto. Tapete sem jaz vnaprej narezala, je pa za ujemanje vzorca potreben 64 cm zamik, tako, da je nekaj odpadka. Jaz sem iz tistih delov izrezala posamezne rožice in jih nalimala drugje po steni. Z metlico poravnaš površino tapete itn, poglej si navodila tu:

http://www.as-creation.de/pages/en/serv ... _tips.html

Jaz sem polagala tudi na fini omet, je treba dat precej več lepila gor, da prime. Dejansko pošteno prime šele, ko se tapeta posuši, takrat se tudi vse napihnjenosti izravnajo.

V glavnem, brez problema lahko narediš sama, le prej malo preglej navodila na internetu in kak filmček.
#10
o ful dobr, hvala za tole, si me zelo potolažila Smile kaj pomeni 64cm zamik, da prekrivaš ali odrežeš stran?
#11
Najnovejša inoviteta na področju prihaja od firme Caparol, skupaj z montažo stane nekje 60€/m2 (ne me prijeti za besedo). Pred kratkim sem bil pri njih v Komendi na izobraževanju. Steno premažeš z emulzijo, počakaš da se posuši, noto namažeš lepilo, položoš tapeto, še enkrat lepilo, zopet čakaš, na vrh pride pa še nek film. Na koncu pride vse pralno in lepo.
#12
vidim, da prihajajo tapete nazaj v modo :-) eni kolegi so jo imeli, pred več kot desetletjem. pohištvo so imeli pač prilagojeno barvam v motivu na tapeti :-)
#13
Tapete res popestrijo prostor, niti ni nujno, da jo imaš čez celo steno. Pri prijateljih imajo na 2/3 stene sliko mesta ponoči - sicer je dnevna soba v črno beli kombinaciji in zadeva res dobro izpade!
#14
Fototapete so super in res dobro izpadejo, če malo premisliš o prostoru kot celoti. Da bi vso pohištvo prilagajal tapeti je malce za lase privlečeno. Tapete se sigruno prej naveličaš in jo lažje nadomestiš, kot celotno pohištvo Smile
#15
Caparol vam lahko natisne sliko po vaši izbiri, ki jo lahko uporabite kot fototapeto. Cena: cca 60€/m2


Skok na forum:
Zadnje novice

Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
08.06.2021 ob 07:28:05
Predstavljamo vse montažne hiše na slovenskem trgu
Odločitev za nov dom je ena najpomembnejših v življenju. Zato je potrebno, da izberemo dobro in kakovostno hišo, ki nam bo... Beri dalje »
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »