Objave: 4
Teme: 3
Ocena:
0
Kako uredim svojo temo ali jo izbrišem, prosim za pomoč
Objave: 3208
Teme: 61
Ocena:
17
Po preteku določenega časa (10 min?) se je ne da.
Sporočite kateremukoli moderatorju (lahko tudi meni) zahtevek za spremembo s povezavo na temo ali pa uporabite gumb "PRIJAVI" na sporočilu (napišite opis!) in bomo zrihtali
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
Objave: 458
Teme: 63
Ocena:
0
Kdaj je bilo pa to spremenjeno? Res nenavadno in izjemno nadležno. Razumem, da se prepove brisanje, ampak urejanje samo 10 minut? Halo? Že daljše poste se pogosto ureja precej več kot 10 minut, sploh če jih še parkrat prebereš.
Potem pa opaziš nekaj, kar si par ur nazaj spregledal in ne moreš več popravit, čeprav se tema še niti ni razživela in edit ne bi vplival na nič.
Urejanje bi res moralo biti dovoljeno vsaj prvih 12 ur... 10 minut je absurd. Sodelujem na kopici drugih forumov in urejanje praktično nikjer ni omejeno, kaj šele na 10 minut.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Jaz se z omejitvijo urejanja strinjam. Sem že nekajkrat na drugih forumih doživel, da sem koga pokritiziral, potem je spremenil (ali zbrisal) svoj prispevek, da je moja kritika kar čudno zvenela.
Se pa strinjam, da je 10 min nekoliko malo. Če je možno, bi dovolil urejanje do naslednjega prispevka na isto temo. Če hočeš še pozneje kaj spremeniti, pa objaviš nov prispevek s spremembami.
Nimam časa - sem v penziji!
Ocena:
0
Saj zato pa pod posti piše, kolikokrat in kdaj se jih je urejalo. In vsak lahko v temo napiše, če opazi da je nekdo spremenil tisto, kar je vodilo v kritiko. To da kdo kdaj kak posamezen post spremeni kar vpliva na nekoga drugega in da se zaradi tega onemogoči nek smiseln edit vsem ja pa v rangu prepovedi vožnje dalj kot 5km vsem zato ker jih določen procent povzroča nesreče. Logika ne sploh.
Objave: 12028
Teme: 18
Ocena:
1
Citat:In vsak lahko v temo napiše, če opazi da je nekdo spremenil tisto, kar je vodilo v kritiko.
V tem je bistvo: si nekaj kritiziral, je bilo zbrisano, tretji čita in ne razume, kaj si dejansko kritiziral - morda se ti je zmešalo in o nečem blebetaš, kar nima veze s prešnjim sporočilom. Niti braniti se ne moreš, ker ne veš več, kaj točno je bilo napisano.
Nimam časa - sem v penziji!
Ocena:
17
O tem je že potekala debata tako na forumu, kot med moderatorji.
Tudi predlog, da je omogočeno popravljanje do objave naslednjega prispevka, je že bil.
Podani so bili tudi predlogi, da lahko uporabnik popravlja in briše svoje prispevke iz forumov, kjer odgovori niso možni (oglasi, iščem izvajalca), samo nisem čist prepričan, če je to že implementirano.
Sam mislim, da je trenutna ureditev zelo ok in tudi na nek način zvišuje nivo debate na forumu. Že zase lahko napišem, da se mi je nekajkrat (vsaj 5x) zgodilo, da sem komentiral prispevek, ki je bil po tem popravljen in je moj komentar obvisel brez neke osnove.
[url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")arhimunichr("46")si/reference/]arhitekt[/url]
Ocena:
0
Z mojega vidika definitivno ni ok, je praktično neviđeno (ne poznam enega drugega foruma, ki bi to forsiral) in pa zelo uporabniku neprijazno.
O logiki baziranja neki prepovedi zaradi 1% negativnih dogodkov ali manj pa ne bi spet. Če bi bil moj forum, bi raje uvedel pravilo, da se lahko prijavi tistega, ki post na tak način spremeni in moderator to v temi javno oznani. Volk sit in koza cela.
Samo popravljanje do naslednjega odgovora bi bilo smiselno zgolj, če bi se apliciralo na vsako temo posebej. Večina nas sodeluje v večih naenkrat.
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Tomato, tomato... ;-) 1% tistih, ki spremnijo in prispevek ali tema izzveni brez veze (še kdo pomni odhod ladjarja). 1% tistih, ki bi po 12 urah kaj spremenili. Slednji % se lahko obrne name in mu bom lastnoprstno spremenil prispevek (če ne bo spremenjeva vsebina)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Ocena:
0
Tistih, ki bi legitimno več kot 10 minut urejali poste je neprimerno več kot pa tistih, ki gredo izbrisat vse svoje poste, malo resnosti prosim. In nihče ne bo šel iskat moderatorjev in jim pisat za majhne spremembe postov, sem prepričan da ti je to jasno.
Objave: 12046
Teme: 16
Ocena:
27
v bistvu jih je bilo kar precej takih ki so brisali svoje poste. In se z to omejitvijo strinjam. Če imaš kaj za popravit, pač napišeš še en post kasneje...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ocena:
17
Gladius Napisal:Sodelujem na kopici drugih forumov in urejanje praktično nikjer ni omejeno, kaj šele na 10 minut.
Zanimivo. Sem preveril na treh forumih, na katerih sem najbolj aktiven in pri nobenem od teh treh ne morem popravljati svojih starih sporočil. Pa vsi trije so precej "veliki". Sicer ne vem, koliko časa je urejanje postov omogočeno tam, vsekakor pa mislim, da je sistem ok.
Objave: 546
Teme: 10
Ocena:
2
Ne, ni v redu. Čas, ki je odmerjen za popravilo je res prekratek. Ali ga ukinite, ali pa podaljšajte, ker tak kot je sedaj nima nobenega pomena da sploh je. Je odločno prekratek in posledično beremo in se mučimo z objavljenimi skropucalami (dvojni copy/paste, pravopisni lapsusi, .... ). Preden ugotoviš, da si ga kaj usral, je že prepozno.
Brisanje in popravljanje postov za nazaj, se da pa komot da rešit s tem, da se prijavi takšnega, ki je s spremembo povzročil nejasnost debate in delo moderatorja je, da objavi originalen post (spremembe se valjda beležijo, vsaj pri večini forumov je tako), da se ne mučimo s prebiranjem nelogičnih odgovorov na kar nekaj. Takšen način bi imel več prednosti, kajti tudi objava originalnega posta je lahko kazen za tistega, ki je "stisnil rep med noge" in šel zbrisat/popravit post do brezveznosti.
Objave: 7496
Teme: 227
Ocena:
0
Oberšef obvešen ;-)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 393
Teme: 60
Ocena:
0
Rok za popravek je podaljšan na 60 min.
Glede na to, da se pritožujete trije, je bilo tistih, ki so svoje poste pobrisali za nazaj več kot vas in so s tem naredili večjo zmedo kot vaše kopije.
Tako da omejitev ostaja, samo malo več časa za preverjanje vam da.