Objave: 1
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Zanima me če ima kdo izkušnje in mi lahko pove približno koliko bi bila cena / m2, za leseno hišo RIKO iz macesnovega lesa (nizkoenergijske) z vsemi instalacijami, topoltno črpalko itd … , malo višjega standarda, velikosti okrog 200 m2. Zaenkrat ne potrebujem natančnega izračuna marveč samo približno oceno takšne hiše na ključ. Kako se RIKO uvršča cenovno glede na konkurenco in kvaliteto.
Lp
Čaw, Marko
Objave: 146
Teme: 3
Ocena:
0
Cena na ključ je odvisna od tvojih zahtev, ne da se tako na pamet... ampak cca 700€/kv.m na zunaj končan objekt, z leseno fasado, veliko okni, alu stavbnim pohištvom (okna, vrata), s terasami...
Potem pa dodaj vse, kar še spada v hišo... pa seveda strošek arhitekta, temelja, plošče ipd...
Najboljše, da se odpraviš v Riko, saj ne grizejo...
Objave: 881
Teme: 53
Ocena:
1
Riko hiše niso ravno nizkoenergijske. Mi je pa njihov koncept masivne stene zelo všeč.
Objave: 1318
Teme: 57
Ocena:
0
Riko že nekaj časa dela tudi skeletne..
notri pa lahko dajo lesene panele.. ki imajo potem isti izgled..
pa še stiki lesa ne pokajo.
Objave: 146
Teme: 3
Ocena:
0
Nizkoenergijske... se niti ne pritožujem... je kar šparovček.
Drugače pa les ne poka sploh...
Objave: 610
Teme: 4
Ocena:
0
Ok, kakšna je poraba za ogrevanje? Povsod piše tko, kaj v cifrah pa to pomeni pa ...
In drugo, če prav razumem, moraš poleg teh 700+ eur/m2 plačat še arhitekta. Kaj pa če si si že sam zrisal načrt? Lahko potem njihov hišni arhitekt zrihta stvari po bolj ugodni ceni? Ker nebi plačevala še nekih hudih arhitektov, ko itak vemo kaj bi radi..
Pa še to, a se je kdo že probal z njimi zmenit, da oni naredijo temeljno ploščo, estrihe? Cenovno je najbrž kot da najdemo izvajalce sami, sam pol se ne morejo zgovarjat, da kaj ni ok ker so itak oni delal. Ali pač?
Objave: 881
Teme: 53
Ocena:
1
Olivia, še nekaj. V primeru montažne gradnje se ti splača najeti nadzornega z izkušnjami z montažno gradnjo, preden rečeš dober dan arhitektu, kaj sele izbranemu ponudniku.
Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljeni.
V Smrjenah pri Pijavi Gorici sva gledala Riko hiše ki so bile zgrajene tam nekje 2007 do 2009. Ker so nama všeč, sploh tiste z Z tlorisom me zanima če ima kdo kake insajdrske informacije o naselju? V tej fazi pomaga karkoli v smislu kvalitete izvedbe del in trenutnega stanja hiš? Pa tudi o lastnikih/investitorjih?
Hvala