PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri INOX dimnik

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
rabil bi dimnik iz inoxa, ali poznate kakega dobrega mojstra da ga priporočate?
in mojstru bo :oops: vseeno, če si iz Lendave Confusedhock: pn pa iz Tolmina .....
pa dajte no ljudje :roll: božji vsaj napišite stvar razumno...... Cry
(sem moral)
ti priporočam IPO-ta 041-643-100 seveda če si iz severne primorske
borovničan a si mogoče z murske sobote ?
... primorska Idea kolega je tako Ilir. Bistrica, kot Koper, ali pa Kobarid, Izola ali pa Komen....
samo tako mimogrede je razlika ,če rečeš da rabiš raufnk v okolici Tolmina ali pa Postojne,... :wink:
Trgovina IDRA v Trstu (tam pri stadionu), naročiš elemente pol pa ga sam zložiš in pritrdiš na zid.
Jaz sem tam nabavljal inox dimnik z izolacijo.
Lp! e.
ima kdo kaj izkušenj s temi dimniki ??

predvidevam, da boste inox dimnike uporabili za nizkotemperaturne kondenzacijske kotle ?? ali tudi za normalne, ki majo temperaturo dimov, ko vstopijo v dimnik tam okoli 280 stopinj ??

1. v primeru nizkotemperaturnih - kondenzacijskih kotlov;
- kako rešujete temperaturo na obodo inox cevi, če ima dvojni inox in vmes izolacijo ; ga dodatno obzidate ali enostavno speljete do strehe; ga speljete po zunanji steni ??
- kako imate urejeno zbiranje kondenza; preprosto posodo pod dimnik ??

2. v primeru navadnih kotlov ???
No, ker si primorc, verjetno za tebe tole ne bo uporabna informacija, drugače pa, inox dimnike po približno polovični ceni dobite na Madžarskem, Dolga vas, pa še 5 Km, pa si v Lenteju, imajo vse, pa kamine tudi za pol cene.
CvetkoP Napisal:No, ker si primorc, verjetno za tebe tole ne bo uporabna informacija, drugače pa, inox dimnike po približno polovični ceni dobite na Madžarskem, Dolga vas, pa še 5 Km, pa si v Lenteju, imajo vse, pa kamine tudi za pol cene.

ali je v lentiju kakšna gradbena trgovina? kakše so kaj cene gradbenih materialov(seveda enake znamke) v primerjavi z našimi vrlimi trgovci....
ali lahko poveš več o tem, je zelo zanimiva informacija....najameš tovornjak...pa gremo v lenti....
Težko kaj več povem, ker sam nisem nabavljal tam, sem pa to izvedel v Moravcih na enem kmečkih turizmov, sam pa sem si ogledal par trgovin v Lentiju. No ja, če imaš večjo nabava se vsekakor izplača vzet en vikend, pa ga preživet v prekmurju, hkrati pa si ogledaš tudi Lenti, ki niti ni kako veliko mesto, nekako kot Domžale. Veliko jih govori slovensko, tako, da ni problem dobit informacije. Toliko za enkrat....... Aja, je pa treba vedeti, da polovične cene veljajo za domače izdelke, medtem, ko so uvoženi po enaki ceni kot pri nas.
** Dodano kasneje**
Malo pozno sem opazil, da si iz Maribora, ti pa pot pod noge, pa v Lenti, trgovin pa je dosti, drugače pa še malo naprej v Szeged, ki je velik kakor Celje.
kako se obnese inox dimnik za kamin
Ravno v tem kmečkem turizmu imajo kamin in zunanji(suhomontažni) inox dimnik, pa kakor izgleda odlično deluje, dimnik pač kot dimnik, samo, da je luknja dovolj velika. S kaminom ogrevajo celo etažo, cca 80m2.
Iskanje po temi