PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Luči v dnevni v stropu

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrav,

sem že precej prebral pa mi še zmeraj ni jasno za kaj naj se odločim. V dnevni sobi in podaljšano v kuhinjski del imam narejeno na stropu ob vogalih knauf konštrukcijo (okrogline) v katere bi dal vgradne lučke bolj za ambientno svetlobo. Brat pravi da sedaj ko zapira se moram odločiti ker mora narediti luknje za okovje. Ali je dovolj da sedaj kupim samo vgradno lučko brez žarnice - ranga 5-10 EUR da jih lahko zmontira v strop kasneje pa kupim samo sijalke (ne vem ali bo LED ali kaj drugega) ???
Verjetno je najbolje da ima GU10 okovje ??? Kako je z 220v in 12V..
Na sredi dnevne bom imel "normalen" lestenec za pravo svetlobo.

hvala za čimprejšnje odgovore

Jolly
mislim, da so lučke neke standardne širine, obstaja sicer več velikosti lučk, je pa vseeno dobro, da imaš doma en primer. sicer pa naredi manjše luknje, povečaš lahko kadarkoli.
Okovja imaš tudi več vrst, GU10 je le eno izmed najbolj razširjenih. Za to dobiš halogenke, varčne, LED, na 220V ali na 12V. Moraš pa upoštevat, da boš moral pri 12V nekam vtaknit se trafo.
Sicer pa med 12 in 220 V ni neke bistvene razlike. Doma imam led 220V, halogenke 12V in 220V varčne. Pa ni nekega pravila kaj je boljše. 12V se mogoče bolj grejejo, imaš pa na drugi strani take žarnice, ki oddajajo 80% toplote proti dol. Izbire je precej.
lp
Zdravo,
jaz ponavadi, če je kaskada votla, pustim da mi kabel zaprejo in potem vrtam luknje, glede na željo kupca. Če je to seveda izvedlivo. Drugače pa samo spusti kable ven na mesta kjer bodo lučke in jih boste kasneje izrezali.

Osebno mi je bolj pri srcu GU 10, s trafoti imam ponavadi več problemov kort koristi.

Lp
super..hvala za odgovore, bova kar napeljala cevi po celotnem oboku za knaufom ter tam kjer bodo lučke naredila "šlingo" ter označila mogoče z majhnim vijakom kje se bo kasneje razširjevalo

lp
Jolly
Iskanje po temi