Prekmurec z izkusnjami oz. konkretno ponudbo.
Dal sem narediti ponudbo v slovenski trgovini, bil pa sem tudi v Lentiju (dva dni nazaj). Sel sem pogledat kje je ta tovarna in vprasat ali jo tam tudi prodajajo, kot je to praksa pri Tondachu v Borecih. Tam kritine ne prodajajo "navadnim smrtnikom" ampak samo na veliko, je pa tovarna kot vesoljska ladja sredi ravnice. Od zunaj vse na nivoju kot je treba. Tam so mi svetovali dve trgovini s katerimi med drugim sodelujejo in sicer Mozaik Kft. Lenti in Sipos Lenti. Ker je to vse blizu sem sel do obeh po predracun z enakimi kolicinami. Gre za kritino Harmonie Neu, engobirano. Spodaj so cene, ki sem jih dobil in so brez popustov in brez davka.
Slovenija:
osnovni strešnik - 1€
zračnik - 11,7€
slemenjak - 10,30€
začetni slemenjak - 30,20€
triosna kapa - 131€
Madzarska - Mozaik Kft. (za preracun sem vzel tecaj 280 ft = 1€)
osnovni strešnik - 280,80 ft (1€)
zračnik - 872 ft (3,11€)
slemenjak - 1152 ft (4,11€)
začetni slemenjak - 2784 ft (9,94€)
triosna kapa - 9104 ft (32,5€)
Na Madzarskem imajo 25% davek, pri nas 20%. Trenutno je pri nas (M.S.) akcija 25% popust na te zgoraj naštete elemente. Vprasal sem jih tudi za dostavo, ki jo zaracunavajo cca 100€ (Lenti do MS). Ko sem si vse skupaj preracunal me pri nas pride celotna zadeva drazja za cca 400 evrov, ce pristejem prevoz z Lentija pa cca 300 evrov.
Je pa po moje (kot ste tudi vi ugotovili) boljse tam vzeti triosne kape, zracnike ipd, saj je cena osnovnega stresnika enaka kot pri nas, ostalo pa ceneje. So me pa trgovci tam opozorili, da je cena osnovnih stresnikov, ki jih delajo v Lentiju enkrat cenejsa od tistih, ki jih delajo v drugih drzavah. Tako so me nagovarjali da vzamem model Harmonie, ki ga delajo v Lentiju, cena pa je okrog 50 centov za osnovni stresnik.