PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Stavbno pohištvo s cim prekriti purpen?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
po menjavi oken se na nekaterih mestih se vidi purpen. obstaja kaksen zunanji kit - izravnalna masa, ki se prime na purpen, siporex,...?

resitev bi bila zacasna, dokler se ne izvede tudi nova fasada, treba je samo malo olepsati izgled po menjavi oken in zascititi purpen pred soncem.
če je špranja mala od 0,1mm do nekje 0,5mm lahko zakitaš z akrilnim kitom (lahko tudi več a ne bo več zgledal lepo)maš pa na voljo belega in rjavega...
matejbergant.sp Napisal:
M|ha Napisal:po menjavi oken se na nekaterih mestih se vidi purpen. obstaja kaksen zunanji kit - izravnalna masa, ki se prime na purpen, siporex,...?

resitev bi bila zacasna, dokler se ne izvede tudi nova fasada, treba je samo malo olepsati izgled po menjavi oken in zascititi purpen pred soncem.

če je špranja mala od 0,1mm do nekje 0,5mm lahko zakitaš z akrilnim kitom (lahko tudi več a ne bo več zgledal lepo)maš pa na voljo belega in rjavega...

se opravičujem mislil sm napisat 0,1cm do nekje 0,5cm ne mm...
Akrilni kit je za notranjo stran in je paro-nepropusten, na zunanji strani morate uporabiti paro-propusten silikon, saj bo le tako se sušila vlaga in nebo dobesedno "gnil" purpen.

Lp
mbobovnik Napisal:Akrilni kit je za notranjo stran in je paro-nepropusten, na zunanji strani morate uporabiti paro-propusten silikon, saj bo le tako se sušila vlaga in nebo dobesedno "gnil" purpen.

Lp
MArsikoga zanima ime tega silikona ali kita. Torej karte na mizo.
suze- mi-liju Napisal:
mbobovnik Napisal:Akrilni kit je za notranjo stran in je paro-nepropusten, na zunanji strani morate uporabiti paro-propusten silikon, saj bo le tako se sušila vlaga in nebo dobesedno "gnil" purpen.

Lp
MArsikoga zanima ime tega silikona ali kita. Torej karte na mizo.

Sam se ga rabil enkrat že dolgo nazaj, in mi je kolega priporočal EGO SILICON 460, za katerega sem po iskanju na internetu ugotovil, da je uvoznik Ferk iz Vuzenice. Za alternative pa žal nevem. Sem pa zelo zadovoljen z silikonom, kupil sem belega in je po 4letih še vedno bele barve.

Lp
Dobro. ŽIV ŽAV. Kako pa veš da ja paroprepusten??? Po beli barvi mogoče??
suze- mi-liju Napisal:Dobro. ŽIV ŽAV. Kako pa veš da ja paroprepusten??? Po beli barvi mogoče??

Prodajalec mi je pokazal primerjavo med materiali, kateri so paropropustni in kateri ne, in silikon je po nekem faktorju (sem pozabil že) paropropusten za razliko od akrilnih mas, katere so neparopropustne, zato je razlika, kaj uporabiti znotraj in kaj zunaj. Barva nima nobene veze............
No gremo pa brez barve: kateri silikon ozirom akrilni kit je PAROPREPUSTEN???
Najlepša hvala za strokoven odgovor.
suze- mi-liju Napisal:No gremo pa brez barve: kateri silikon ozirom akrilni kit je PAROPREPUSTEN???
Najlepša hvala za strokoven odgovor.

Nevem česa ne razumeš, akrilni kiti so SAMO za notranjost in morajo biti paronepropustni, da se vlaga, ki se eventuelno ustvari v prostoru ne preide v purpen in se s tem ne ustvari toplotni most. Zato nevem zakaj bi mel paropropusten akril, ki mislim da niti ne obstaja....

lp
mbobovnik Napisal:Akrilni kit je za notranjo stran in je paro-nepropusten, na zunanji strani morate uporabitiparo-propusten silikon , saj bo le tako se sušila vlaga in nebo dobesedno "gnil" purpen.

Lp
Silikoni- kakršne jaz poznam NE prepuščajo vode v različnih agregatnih stanjih.
suze- mi-liju Napisal:
mbobovnik Napisal:Akrilni kit je za notranjo stran in je paro-nepropusten, na zunanji strani morate uporabitiparo-propusten silikon , saj bo le tako se sušila vlaga in nebo dobesedno "gnil" purpen.

Lp
Silikoni- kakršne jaz poznam NE prepuščajo vode v različnih agregatnih stanjih.

Torej slabo poznaš silikone... žal
Bo pa moja tumpasta glava izvedela te podatke od drugod, če mi ti ne moreš ustreči. Hvala.
Če je govora o sanitarnem silikonu bo bolj slaba, ker kolikor je meni poznano, je neprepusten.

Če pa govorite o fasadni silikonski barvi, pa je to druga zgodba.
suze- mi-liju Napisal:Bo pa moja tumpasta glava izvedela te podatke od drugod, če mi ti ne moreš ustreči. Hvala.

Če sem ti pa napisal, kje sem kupil silikon in da mi je prodajalec pokazal tehnično listo in primerjave med materiali in mi tako dokazal da je PAROPROPUSTEN silikon. S tem me je prepričal in sem ga kupil. Zej pa od vse blagovnih znamk, ki se prodajajo pa res ne poznam, kateri so paropropustni, kateri niso, kateri porumenijo, kateri so klump,... . V glavnem, jaz sem zadovoljen z nakupom, če bi rabil takšen silikon, pa kontaktiraj zgoraj navedenega prodajalca.

Lp
1 2
Iskanje po temi