PodSvojoStreho.net Kar naredi dom Tempo življenja Obnova kolesa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eto, od mami sem podedovala eno staro kolo in sedaj bi ga rada malo obnovila in polepšala, da se bom z njim v službo fijakala ... kupila sem že novo balanco in nov (moji ritki bolj prijazen) sedež ter košarico ... zdaj bi ga pa rada še prebarvala, ker je sedaj ves spraskan ... no in sedaj vprašanje ... kako to naredim? Ga moram prej kaj prebrusit? Je barva za kovino v spreju ok, ali je bolša taka v pločevinki, ki bi jo nanašala s čopičem? Če imate še kakšen nasvet, kar na dan z besedo :wink:
Več glav, več ve ...
Prodajajo neke namaze, ki stopijo barvo (tudi kožo ožgejo) in grelce (kot feni), ki prav tako stopijo barvo. Bickl se očisti do golega (pred tem se sname vse dol), nato gor s čopičem ali sprejem osnovno barvo, nato barvo po želji. Tako sem naredil sam in je bil izdelek kot iz trgovine. Isto sem nato čez leta naredil na biciklu od mulca.

lp
Duš ... a potem praviš, da sem si kar konkretno delo nakopala na glavo? A tole s temi topilci barv je ali eno ali drugo ali je treba oboje imet, torej najprej namazat s to zadevo in potem s "fenom" stopit ali kako?
Več glav, več ve ...
Bickil razstaviš na prafaktorje, odneseš na peskanje in barvanje, bicikl sestaviš, ker ostanejo nepojasnjeni deli in ne delajo prestave pelješ na servis... ;-)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
O duš ... ma to je bicikel okrog 20 let star ... Rogov maratonec ... že za one rezervne dele sem dala čez 60€ ... očitno se bom kar z odrgnjenim naokrog fijakala, ker za tak podvig mi je malo škoda penezev in časa, ker mi ga bodo 100% prej al slej pesnili (okrog službe ni neko preveč varno okolje za čakajoča kolesa). Kako dolgo pa lahko pričakujem da bo barva držala, če ga samo fino sčistim in pobrusim dol vse kar "cveti" in posprejam z barvo za kovino?
Več glav, več ve ...
Varianta 2. : očistiš in pobrusiš s šmirglom, kupiš eno hudo barvo za kovino (išči na pomorskem oddelku) in pobarvaj s čopičem. Ne bo najlepši, bo pa tvoj ;-)
211 konjev sreče v ovinkih...
[img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53superchargedunichr("46")jpg[/img]
JOHN COOPER WORKS evolucija
Nebomgabiksal Napisal:Ne bo najlepši, bo pa tvoj ;-)
Ja saj jaz bi ga na tako lepo travnato zeleno barvo pobarvala in pa kake pisane rožice gor nalepla ... ma če bo kaj hribčkov pa dolinc pod barvo bo še bolj natur zgledalo :lol:

Čeprav je pa res, da če se ga temeljito lotim, ga imam še za dolgo lahko (sam da mi ga ne ukradejo).
Več glav, več ve ...
Sem svojčas 'spedenal' svoj moped kar na enostaven način: odstranil kolesa, sedež in pač lahko odstranljive dele, ga z debelejšo žico obesil pod strop v garaži, 'pošmirglal' rjo z brusnim papirjem in ga 'posprejal' z takrat dobavljivimi spreji. Sprejal sem več nanosov, na koncu se je prav lepo svetil. Vozil sem ga vsaj še 5-6 let, pol pa prodal ... Nič ni padlo dol. :wink: Za ' bicikel' bo še enostavneje, ker nima toliko delov.
Ne vem, na kakšne stroške si pripravljena, ampak jaz bi ga odnesel v en dober kolesarski servis, kjer ti ga speskajo in pobarvajo. Na Gorenjskem: Žagar na Kokrici pri Kranju.
tud na roke pa šmirgel papir se ga da lepo pobrusit-malo mišic in dobre voljeSmile
sam sem ga ZELO LEPO uštimal za dekle, pa se je po ljubljani vozila kakšen teden Sad
najbrž je bil novi pony prelepSmile in je dobil noge!!!

mogoče ga je pa dobro prodala Smile)))))
Jaz mislim da si že v štartu kisnila ker si sploh začela kupovat nove dele, ki te bodo skupaj prišli enako kot že novo kolo, razen če ima to tvoje kolo od mame zate sentimentalno vrednost. Sicer je pa vse odvisno koliko lepo in brezhibno si želiš to kolo, toliko se boš morala skeširat, če si pa mislila pršparat da ti ne bi bilo treba novega kupovat si pa pač mimo udarila žal.
Ma za ta 2km do službe sem si hotela jaz na bolhi enega ponija s tavelikimi kolesi kupit, pa mi je mami potem tega dala, ker si je ona novega kupila ... samo pač ta ima tisto dirkalno balanco in ozek zic, kar pa je zame no-go in sem novo kupila. Da bi kupovala novo kolo tako čisto simpl se mi zdi neumno, ker je koj 150 in več €, ker ta bo res samo za v službo pa kdaj za v trgovino, da ga nebo škoda če mi ga kdo spelje ... no in če sem že ravno nov zic pa balanco kupila, sem pač razmišljala še v tej smeri, da bi ga malo barvno polepšala. Ker drugače pa čisto ok vse dela, ker je bila mami veliko na kolesu in ga je tut dokaj redno servisirala.

Ko bom imela pa dinarčke za novo kolo za kolesarit ture, si bom pa enega orenk treka nabavila, samo tistega bo pa sploh škoda za v službo ... razen če bi ga med delovnim časom v pisarno zapeljala :lol:
Več glav, več ve ...
Pozabi na vse servise in profije, pa se ga lepo sama loti, boš še uživala ob tem. Če je zarjavel (ali če se delajo mehurji pod lakom), tiste dele pošmirglaj, sicer se ne sekiraj. Pred barvanjem očisti z alkoholom (da odstraniš maščobo in prah in se barva bolje prime), potem pa lahko s čopičem ali sprejem, karkoli. Išči barvo za kovino, jih je v Bauhausu dovolj. Tudi odtenek ti zamešajo poljuben. Če daš v barvo še kake zlate bleščice, bo pa sploh originalen.
Tekočina, ki odstranjuje barvo je "Lava" ali "Lavacol" ali nekaj podobnega.

Če imaš kaj dedcev pri hiši (in mislim tiste malo starejše, ne najstnikov), naj bicikel lepo razstavijo (osovine niti ne bi podiral), s čopičem premaželo dele s tem lavacolom, z "dratpirkšno" podrgnejo ostanke, nato pa navali z barvo. V Merkurjih in Mavricah imaš barv cel milijon, ni hudič, da ne najdeš taprave.

To je malo za hobi, preko vikenda.

Kadar mene _ebe razstavljanje in sestavljanje, uporabim digitalca in poslikam postopek demontaže, naložim na računalnik (laptop, da ga uporabim v kleti ali na dvorišču) in sestavljam po obratnem vrstnem redu.

"Pis of kejk!"

LP, Ivo

PS, lahko ga pa samo očistiš, s špiritom odstraniš maščobe in katran, pa prefarbaš. Kupiš nekaj nalepk marjetic, nalepiš in fijuuuuuu v službo.

Pa ketno kup, da ti ga ne maznejo takoj.

PS, naša tamala, me je ravnikar nasrala, da sem kupil 40 - 50 let starega Ponija, sedaj hoče pa še celostno prenovo. Ni govora!

Big Grin
Danes sem bila v šopingu in nabavila takuuuu zelu lep zelen sprej z bleščicami da je joj ... potem sem se ustavila pe v Prometeju in kupila nalepke v obliki srebrnih metuljev in pa pisanih diamantkov ... ma se bo to šajnalo 8) :wink:

No moj je pa rekel, da če bo moral kdaj z mano s tem biciklom, si bo papirnat škrnicelj na glavo nataknil :oops: :lol:

Drugače bo pa to soboto akcija ... kolo bom razstavila kolikor se bo le dalo brez da zraven živce zgubim (Johan_R tale ideja s fotkičem ni slaba :wink: ), potem bom zadevo prebrusila (pa sprobala očijevo brusilno zadevico, če bo šlo kaj dol), sčistila z alkoholom ali čem podobnim, obesila na drevo in presprejala (2x) potem počakala, da se posuši in polimala z mojimi lepimi nalepkicami ... prilimam potem before in after fotke :wink:
Več glav, več ve ...
1 2
Iskanje po temi