PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Povozni LTŽ pokrovi kanalizacijskih jaškov

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaradi šlamparije pri pripravi PZI imam na dvorišču hiše v gradnji nameščene betonske jaške z betonskim (nepovoznim) pokrovom, kot neuki investitor pa sem edini opazil, da to ni najpametnejša ideja na svetu. Kakorkoli že, od gradbinca, ki mi izvaja vsa zunanja dela, sem dobil ponudbo za zamenjavo pokrovov z LTŽ in dobil naslednje cene:

1. dobava in montaža LTŽ pokrovov 60/60 cm, nosilnosti 25t
kos 6 389,00 2.334,00 €
2. dobava in montaža LTŽ pokrovov 40/40 cm, nosilnosti 15t
kos 2 214,00 428,00 €
SKUPAJ brez DDV 2.762,00 €

Na spletni strani UM Unimat sem zasledil pokrove podobnih karakteristik z drugačnimi cenami:

Kanalski okvir in pokrov 178,84 EUR
600 x 600 25.0 T
Kanalski okvir in pokrov 74,01 EUR
400 x 400 12.5 T

Ali je mogoče, da sem dobil ponujene NASA-approved pokrove z diamantnimi okraski, UM Unimat pa prodaja kitajsko železo iz trave, ali materiali sploh niso primerljivi ali me gradbinec enostavno poskuša nategniti? Močno namreč dvomim, da je montaža pokrovov tako prekleto draga zadeva.
tole je pa res kar mal drago
jest bi jih sam zmontiral za ta denar
kaj pa jaški so že zabetonirani oziroma postavljeni rori
Če pa narediš betonski povozni pokrov, pa stane verjetno vesoljskih 30 evrov komad. Ne vem zakaj bi dajal litoželezne, kot nepovozni pa so verjetno (predvidevam) tisti tanki, originalni, ki predejo v oziroma na betonsko cev.
vprašaj livarno ivančna gorica oziroma najdi.
lp
Pokliči v trgovino Jager zadnjič so jih ineli po zelo ugodni cemi(okroh 60Evrov)
Kot je napisal suze-mi-liju:
Livar - Ivančna Gorica -> [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")livarunichr("46")si/[/url]

Jaz sem jih pri njih dobil najceneje.

LP-Damijan
pepe16 Napisal:Pokliči v trgovino Jager zadnjič so jih ineli po zelo ugodni cemi(okroh 60Evrov)

res je, težko boš cenejše našel.
livar jih nima pod 100.- eur
O madonca, a tok se je to podražil?? Confusedhock:
Jaz sem dal v Livarju (cca. 4-5 let nazaj), po 11.000 takratnih SIT-ov za 60x60, 15 tonski.

Pa naj še kdo reče, da tisti, ki se spravimo zidat, nismo mal čez les. :lol:

LP-Damijan
OK, mea culpa, pozabil sem napisati, cene pri gradbincu vključujejo tudi storitve montaže. So pa betonski jaški že postavljeni, skupaj z betonskimi pokrovi, ki jih je potrebno nadomestiti z LTŽ.

Ali je mogoče, da je cena zamenjave pokrova z montažo, kjer se betonski pokrov celo vzame v ceno, okoi 200 EUR + DDV na pokrov? Meni se to zdi res drago.
Samojed Napisal:Če pa narediš betonski povozni pokrov, pa stane verjetno vesoljskih 30 evrov komad. Ne vem zakaj bi dajal litoželezne, kot nepovozni pa so verjetno (predvidevam) tisti tanki, originalni, ki predejo v oziroma na betonsko cev.

Ali sploh obstajajo betonski povozni pokrovi? Nadzornik gradnje mi je razložil, da ne, gradbinec pa te možnosti niti ni omenil...
Kupi in montiraj jih sam,ni nobena umetnost,sam sem montiral 3 LTŽ,enega pa sem pustil betonskega pa ni nič narobe,še s hruško so vozili čez.
markoj Napisal:Kupi in montiraj jih sam,ni nobena umetnost,sam sem montiral 3 LTŽ,enega pa sem pustil betonskega pa ni nič narobe,še s hruško so vozili čez.

Eh, jaz sem povsem bukov za take zadeve. Saj če bi mi kdo pokazal, kako se naredi enega, bi verjetno znal ostale. Say, bi rad zaslužil 100 EUR za asistenco? :wink:
Bodi pazljiv pri višini, da jih pri ureditvi okolice ne boš še enkrat betoniral!
markoj Napisal:Kupi in montiraj jih sam,ni nobena umetnost,sam sem montiral 3 LTŽ,enega pa sem pustil betonskega pa ni nič narobe,še s hruško so vozili čez.

Sam tolk bi napisal, da ne bo to "varka" za druge, ki pobirajo nasvete v tej temi: navaden betonski pokrov, ki se ga kupi v gradbenih trgovinah poleg betonskih cevi npr., nikakor ne zdrži niti polno naloženega kombija, da o hruški ne govorim. Osebni avto pa recimo da ja ampak tud tam, kjer je površina povozna samo z osebnimi avtomobili, se ne hecajte z betonskimi pokrovi (razen če so posebej betonirani, dovolj debeli in z vloženo armaturo).

Govorimo pa o takih pokrovih seveda:
[img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")opekaunichr("46")si/content_images/betonski_pokrovi1unichr("46")jpg[/img]

Tko da tam kjer praviš da vam je hruška peljala čez tak pokrov je tako - ali je betonski pokrov debelejši z armaturo ali pa je peljala mimo pokrova oz. samo po robu (pa še to dvomim, ker tam je debelina bet. pokrova cca 3 cm - pa to sedaj primerjaj s 25 tonami hruške Smile ).
OK, če še koga zanima - seveda sem se znebil dosedanjega izvajalca Gradia, ki je kljub dokaj korektnemu delu na večini projekta na koncu pokvaril vtis. Ob polaganju talne hidroizolacije so mi namreč požgali / preluknjali zrakotesno folijo na zunanji steni (kar je nujni pogoj za Ekoskladovo subvencijo 2009), vidni les in pa izolirne cevi za elektriko (vključno s kablom), ki so bile sicer položene na že narejeno pasovno hidroizolacijo. Zadevo so sicer nekako sanirali, a to vseeno ni to.

Nazaj k pokrovom - imam predračun od SAM d.o.o. (PE Latkova vas) za 2x LTŽ pokrova 600x600 z 10% popustom = 222 EUR (2 kosa!). Protismradni enakih dimenzij 314 EUR (1 kos!). Polagal mi jih bo zidar "v lastni izvedbi" za (v primerjavi z Gradio) bagatelo. Glede na to, da je druga dela že opravil dokaj solidno, ne vidim razloga, da bi tu kiksnil mimo.
1 2
Iskanje po temi