PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Prosim vas za nasvet - parket vs. ploščice??

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GROZNA DILEMA!

Opremljava novo hišo. Imava dnevno, jedilnico in kuhinjo v enem velikem prostoru, po tleh pa talno gretje. Obupno se bojiva, da bi konkretno zabiksala in dala po tleh nekaj kar bi kasneje obžalovala.
Gledava ploščice, zdaj je izbira res že ogromna, sanjava predvsem o tistih velikih ploščah, da se skoraj ne vidi kje so polagane, brez fug. Bile bi take malce temnejše, sive, zelo lepe. Pod sedežno bi dala tepih. In tudi kuhinjo si želim lesene barve, tako da to mogoče še nabolj paše skupaj.
Po drugi strani spet gledava lep eksotičen les ali pa recimo orehov parket, oljen. Božanski! Ampak mene je najbolj strah tega, da bo to pri dveh malih otrocih, v parih letih vse naluknjano. Videla sem že prvovrsten parket, lakiran, cel naluknjan, bog ne daj da ti vilica pade na tla!Sad
Skratka, ne želim biti suženj v stanovanju, da bom vsakič tulila in mahala s parom copat, ko mi bo kdo ponesreči uletel not v čevljih...želim trpežna, prijetna tla.

KAJ NAREDIT?

Prosim svetujte. :?
Darinka2 Napisal:GROZNA DILEMA!

Opremljava novo hišo. Imava dnevno, jedilnico in kuhinjo v enem velikem prostoru, po tleh pa talno gretje. Obupno se bojiva, da bi konkretno zabiksala in dala po tleh nekaj kar bi kasneje obžalovala.
Gledava ploščice, zdaj je izbira res že ogromna, sanjava predvsem o tistih velikih ploščah, da se skoraj ne vidi kje so polagane, brez fug. Bile bi take malce temnejše, sive, zelo lepe. Pod sedežno bi dala tepih. In tudi kuhinjo si želim lesene barve, tako da to mogoče še nabolj paše skupaj.
Po drugi strani spet gledava lep eksotičen les ali pa recimo orehov parket, oljen. Božanski! Ampak mene je najbolj strah tega, da bo to pri dveh malih otrocih, v parih letih vse naluknjano. Videla sem že prvovrsten parket, lakiran, cel naluknjan, bog ne daj da ti vilica pade na tla!Sad
Skratka, ne želim biti suženj v stanovanju, da bom vsakič tulila in mahala s parom copat, ko mi bo kdo ponesreči uletel not v čevljih...želim trpežna, prijetna tla.

KAJ NAREDIT?

Prosim svetujte. :?
Nimam majhnih otrok, ampak punci imata 5 in 7 let in znata narediti kakšno škodo (recimo da pade kozarec...). Ravno tako imamo velik prostor z dnevno sobo, kuhinjo in jedilnim delom. Ploščice imamo samo v kuhinjskem delu (imamo otok), drugje oljeno voskano parjeno akacijo (podobno tiku), ki je zelo trda. Pa se pozna kaka raza, udarec. Ni pa panike. Z vlažno krpo in nato oljenjem se da veliko popravit.
Vsekakor pa nebi hotel imeti ploščic po celi površini. V novi hiši z dobrimi okni in obilno izolacijo je potrebno zaradi majhnih izgub tla ogreti na približno 22-25 stopinj, in ploščice so pri teh temperaturah še vedno "hladne". Posledično je poleti manj prijetno, v prehodnih obdobjih pa moraš veliko prej začeti kuriti (mi v Lj. smo začeli šele vzačeteku novembra)
Predlagam torej kombinacijo.
Ja, res je to velika dilema. Tudi sam imam podoben primer (sicer brez majhnih otrok), na koncu je prevladal parket (kuhinja, jedilnica, dnevna soba - skupaj 75 m2). Položili smo dvoslojni parket merbau fine line (kant parket) debeline 1 cm. Izgleda super. Talno deluje brez problema. Je pa res, da vse kar pade na tla se pozna. Nabolj so vidne kakšne praske, ki se naredijo z kakšnim ostrim predmetom, od padca predmeta na tla se pozna samo vdolbinica, ki pa je sploh ne opaziš, če ne veš kje je ali pa jo vidiš le, če pogledaš proti svetlobi.
Ploščice bi bile za takšne poškodbe manj občutljive (čeprav ti lahko tudi poči, če nanjo pade kakšen trd predmet), vendar je hladen občutek ko hodiš po njih (posebaj za otroke, ki so stalno na tleh) nevzdržen, zato smo ploščice črtali iz enačbe že na začetku.
Lp

Stanko
Kaj pa vinil ali linolej plošče na klik (1cm debeline), za moje pojme najboljša podloga...nikakor pa ne parket...
Tudi mi razmišljamo o kombinaciji.
Zanima me, ali je smiselno, glede na različno toplotno prevodnost parketa in ploščic, polagati cevi talnega gretja različno gosto pod ploščicami in parketom.
Kakšne izkušnje imate?

LP
Hefajst Napisal:Tudi mi razmišljamo o kombinaciji.
Zanima me, ali je smiselno, glede na različno toplotno prevodnost parketa in ploščic, polagati cevi talnega gretja različno gosto pod ploščicami in parketom.
Kakšne izkušnje imate?

LP

Ni potrebno. Bistvo talnega gretja je, da ogreva estrih, ki služi kot akumulator toplote, ta pa potem oddaja toploto v prostor po celotni površini tal.
Lp

Stanko
Evo pri nas je enaka situacia, vse v enam in z ženo sva vedela, da bo praket problematičen, pa sva ga vseeno dala (2 mala otroka (4 in 2 leti)). Vseljeni smo 3 tedne, pa najdeš pri nas že enih 5 lukenj vparketu (parket sva vzela parjena akacija - kao najbol trd). Če pade po tleh vilica običajno ni nič, ko pa pade keramična skodelica polna čaja, je pa luknja.
Takoj sva videla, da ali otroke prodat, ali pa ne gledat in se ne sekirat in čez par let vse na novo pobrusit in lakirat. No odločla sva se za opcijo 2 - po krajšem posvetu ;-) .

Lp
Bogdan
PS - Vsak ki pride na obisk reče, da je parket krasen in se mu zelo dopade - lukenj seveda ne vidi, vsaj ne takoj.
mi smo vzeli vinil talne obloge, ravno zaradi malih otrok in psa. Pa še v kuhinji je lahko.
bernik Napisal:Kaj pa vinil ali linolej plošče na klik (1cm debeline), za moje pojme najboljša podloga...nikakor pa ne parket...

vinil zna biti fenomenalen, recimo tale tukaj je nor:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.designflooring-commercial.com/site/products.cfm?product_ID=1064">http://www.designflooring-commercial.co ... ct_ID=1064</a><!-- m -->

zastopnik je v BTC-ju nasproti Emporiuma, zraven trgovine Zara

zgleda pa res noro
klemenv Napisal:
bernik Napisal:Kaj pa vinil ali linolej plošče na klik (1cm debeline), za moje pojme najboljša podloga...nikakor pa ne parket...

vinil zna biti fenomenalen, recimo tale tukaj je nor:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.designflooring-commercial.com/site/products.cfm?product_ID=1064">http://www.designflooring-commercial.co ... ct_ID=1064</a><!-- m -->

zastopnik je v BTC-ju nasproti Emporiuma, zraven trgovine Zara

zgleda pa res noro

ta je res lep. Me pa zanima kakšna je razlika med tem in pa Juteksovim?

lp
Mi imamo talno ogrevanje po celi hiši, odločala sva se med pvc oblogami ali keramiko, zmagala je keramiko po celi hiši.
laik Napisal:ta je res lep. Me pa zanima kakšna je razlika med tem in pa Juteksovim?

lp

AtaIba bi rekel:"Kaj pa očke pravijo?" Big Grin
julči Napisal:mi smo vzeli vinil talne obloge, ravno zaradi malih otrok in psa. Pa še v kuhinji je lahko.

Koliko pa je teh ki so položili vinil talno oblogo, je bolje od laminata?

Cena je... Aha se z ženo nagibava k keramiki z imitacijo lesa, pa naju je strah, da nebo vse skupaj delovalo preveč hladno na tleh kljub talnemu ogrevanju.

Malo več pokomentirajte uporabniki vinila, kako ste kaj zadovoljni z njim in kje se ga da pogledat. Pa seveda cena za vinil bi me tudi zelo zanimala.

Keramika z imitacijo lesa je pa zelo draga (najcenejšo sem našel za 38 EUR/m2).

LP, Boštjan
Vinil je dokaj pogost v trgovinah in trgovskih centrih, npr. Mercator. Pa ne mislil na same trgovine z živili, ampak na butike v sklopu centrov.

Se mi zdi, da bi v Kaplja d.o.o. dobil cenejše ploščice - imitacija lesa. So vzeli večjo količino na zalogo, pa bi ... ampak pol ne bi glih mogel izbirati
klemenv Napisal:AtaIba bi rekel:"Kaj pa očke pravijo?" Big Grin

jaz pa svojo denarnico najprej vprašam pol pa še očke :lol:
1 2
Iskanje po temi