PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Radiatorji na pol hladni

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zanima me zakaj so radiatorji v zg. nadstropju vroči le v zg. polovici, sp. polovica pa je hladna?

Problem je večji pri dveh zelo velikih raditorjih.

Je pa stara peč in napeljava.
Prezrači jih.
So prezračeni.
Premalo vode v sistemu? Dotoči vodo v sistem.
Na premajhni hitrosti pumpa?
Pumpa nima dovolj moči?
Premajhen pritisk v napeljavi?
Površno prezračevanje radiatorjev?

To so razlogi, zakaj ne bi grelo radiatorjev! Pomoje je pa problem v prezračevanju, probi večkrat prezračiti!
matejm Napisal:Na premajhni hitrosti pumpa?
Pumpa nima dovolj moči?
Premajhen pritisk v napeljavi?
Površno prezračevanje radiatorjev?

To so razlogi, zakaj ne bi grelo radiatorjev! Pomoje je pa problem v prezračevanju, probi večkrat prezračiti!
... in ne pozabi dolivat vode :wink: . Pa napiši, če je pomagalo.
LP
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.iba.si/">http://www.iba.si/</a><!-- m -->
Voda je bila pred začetkom sezone kurjave dotankana, radiatorji so prezačeni. kako so pa lahko površno? Vzmeš tisti ključek in obrneš ventilček ter spuščaš dokler ne priteče voda? ali je še kaj drugega??

Pumpa je pomoje na 2 od 3.

Hvala.
Če je radiator zgoraj vroč po vsej dolžini, spodaj pa hladen, je premajhen pretok vode in se ohladi predno pride skozi radiator. Če je to le na nekaterih radiatorjih, je zelo verjetno spodnji ventil (na odtoku iz radiatorja) za regulacijo preveč zaprt.

Če je topel zgoraj samo pri vtoku, je v njem zrak.
Nimam časa - sem v penziji!
Prebral sem da lahko tudi dolivaš vodo. Kako veš če je potrebno doliti vodo oz kako lahko preveriš?
mafko Napisal:Prebral sem da lahko tudi dolivaš vodo. Kako veš če je potrebno doliti vodo oz kako lahko preveriš?
Najbrž pogledaš na manometer (to je taka okrogla reč, kot ura, narisane ima številke od 1 - 6, ali 1 do 10) in če je tvoj cagar nižje od, ha kaj pa zdaj, recimo 2, naliješ vode v sistem (nekje štrli iz cevi nekakšna pipica, na katero priklopiš šlauf in odpreš obe pipi) in spet malo zračiš (ker po šlaufu spet pride malo zraka).
Približno tako, najbolje pa je, da pokličeš serviserja.
Saj veste tisto, tudi fičo je peljal, pa vsakdo ga je lahko poservisiral. Je pa porabil za tistih svojih nekaj kilovatov tja v 10l/100km.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Takle fičo z orodjem je zdajle razstavljen v city parku BTC.
Rumen z nalepko AMSJ.
AMZS razstavlja svojo zgodovino.
Za gledat je kar zanimivo, ampak mi ni jasno kako sem se s takim peljal na morje.
Ja, treba je s časom naprej, čeprav včas narediš tudi kak korak nazaj.......
Big Grin Big Grin Big Grin :wink:
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Sedaj sem ugotovila, da če termostatske ventile fajn navijem - dam več npr. 3,5 ali 4 ali 5, da potem so tudi spodaj topli, ampak še vseeno manj, kot zgoraj.

Hladi spodaj so le, če imam termostatski ventil tako kot običajno - med 2,5 - 3.

Če imam na zmerno temperaturo nastavljeno, radiatorji zmerno grejejo oz. se izklapljajo in vklapljajo, pri tem pa spodnji del ni nikoli topel ali vroč.
Ursus Napisal:Sedaj sem ugotovila, da če termostatske ventile fajn navijem - dam več npr. 3,5 ali 4 ali 5, da potem so tudi spodaj topli, ampak še vseeno manj, kot zgoraj.

Hladi spodaj so le, če imam termostatski ventil tako kot običajno - med 2,5 - 3.

Če imam na zmerno temperaturo nastavljeno, radiatorji zmerno grejejo oz. se izklapljajo in vklapljajo, pri tem pa spodnji del ni nikoli topel ali vroč.

Kar je povsem normalno
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!
Ne, pa ni normalno. To je zato, ker imajo premalo pritiska v ceveh (odčitek na manometru). Naš centralnar je povedal, da so tisti, ki filajo na manj kot 2 navadni pussy-ji, ki uporabljajo kitajski material, ne znajo spajati cevi in se bojijo, da bo kje kaj skočilo ven. Pravi centralnarji filajo do 2,5.
Pa to ni še nič. Pravi moški grejo še dlje. Tam do 3 ali 4 (oni ne uporabljajo kmetavzarske besede 4 bare, ampak temu rečejo, učeno, 4 atmosfere). Če se vam v peči kaj zaskoči in ta prebije magično mejo ter se spremeni v parni stroj, vsi radiatorji piskajo in sopihajo kot pobesneli biki. Vi tako lahko takoj locirate napako.
Ne pa da vam to zmontira pussy in medtem, ko vam spodaj po kotlovnici "densa" peč, vi pa zgoraj pijete kofe in se vam še sanja ne, kaj se dogaja.
Ja, toku je tu, če vam zmontira pravi moški. Še pol kilovatno pumpo vam vrže noter, pa so radiatorji enaki vroči čez in čez.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
1 2 3 4 5 ... 10 Pojdi na stran 
Iskanje po temi