PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Dimnikarstvo in meritve emisij

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oj,

V petek me je obiskal dimnikar, ker je hotel meritve emisij opravljati, ker me ni bilo doma, se je oglasil spet danes, pa je spet pustil listek. Sem ga poklical in mi je rekel, da se meritev mora opraviti ampak, da se edino pri njem da opravitit o meritev.

Obcutek imam, da se mi je zlagal, da je edino on tisti, ki mi to lahko naredi. Poleg tega je hecno, da hodi te meritve opravljati sedaj, ko je ze konec kurilne sezone, kaj ce mi je pa olja zmanjkalo? Smile

Mogoce kdo kaj vec ve, kako je s temi meritvami?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.lubica.net/bigwhale/blog/">http://www.lubica.net/bigwhale/blog/</a><!-- m -->
Možakar ima prav, ko pravi, da je on tisti EDINI. Njegovo podjetje ima pač koncesijo in vsi tlačani z njegovega fevda mu morajo plačati za čiščenje dimnika. Ker pa se nekateri dimniki čistijo samo enkrat letno, denar pa prav pride celo leto, so uvedli še meritve dimnih plinov. To se pa seveda počne poleti.

Ja, tudi jaz sem si demokracijo predstavljal nekoliko drugače...
Mislim,da ni tako..........jaz imam za meritve in regulacije peči serviserja ki montira in vzdržujekurilne naprave .Z dimnikarsko službo pa imam slabe izkušnje in jim na pustim niti odpreti kurišča,kaj šele meriti pline......skratka pri meni odnesejo samo 4 tisočake za kao pregled,ki ga ne naredijo.....res da imajo koncesijo,vendar jim manjka znanja in dokler ne bo zakona in sankcij jih jaz ne pustim blizu :twisted:

lp Mare
Can we fix it?________Yes we can!
Čisto odvisno od občine. Pri nas moramo plačati tudi za merjenje dimnih plinov. Je pa seveda res, da enako meritev naredi serviser spotoma - cena pa je skoraj enaka, samo da serviser še malo počisti in zamenja filter in kakšno dizo.
NA kaj pa kuriš? Mislim da ne merijo emisij pri kurjenju na drva, saj ''izpuh'' ni dovolj čist, da bi sploh lahko merli. Tam pač pokasirajo samo za pregled.
Iskanje po temi