Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Niveliranje keramičnih ploščic velikega formata

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niveliranje keramičnih ploščic velikega formata
#1
Ta sistem polaganja ni od muh. Pri nas ga še nisem videl. Kaj je prednost? Veliki formati radi med procesom vezave lepila "polezejo". Pogosto se mi zgodi, da moram naslednji dan popravljati, čeprav je bilo prejšnji dan vse "v nulo" položeno. Tele plastične sponke poskrbijo, da so ploščice dokler se vezava lepila ne konča, spete med sabo v celoto in tudi, da med njimi ni višinskih razlik. Trakci omogočajo širino fuge 1 - 10mm. Trakci so za enkratno, kapice pa za večkratno uporabo. Oddaljenost med sponkami naj bi bila 15 - 20cm. Sistem je uporaben tudi pri oblaganju sten. Sponke v določenih primerih dopuščajo hojo po ploščicah, ko je lepilo še sveže. Upam, da pridejo te sponke kmalu tudi na slovenski trg. Je pa za polaganje velikih formatov ploščic treba pred polaganjem dobro poravnati površino. Pri neravnih tleh tudi te sponke ne morejo narediti čudeža. Izumitelj tele plastike bo po mojem obogatel. Ne dvomim, da je stvar patentiral.

http://www.tlseurope.biz/

[Slika: levelers005webpage99001.jpg] [Slika: tuscan014238325.jpg]

[Slika: tlsfacade23796920.jpg]

[Slika: tlsfacade13771129.jpg]

[Slika: coveringswall0481230.jpg]

[Slika: coveringswall0028closeu.jpg]

Še en podoben pripomoček za niveliranje. Z njim se ne da uravnavati tako debelih ploščic, kot z zgornjim. Ne potrebuje pa klešč za napenjanje. Zadostuje malo kladivo.

[Slika: 42fc3eee036b493b8719089.jpg]
#2
Zanimivo.
Mini 'žabice' ... Smile
#3
Tole pa ne zgleda napačno. Kje se to naroči? Oziroma jih naroči kar ti, Terakota, itak boš polagal moje ploščice :mrgreen:
#4
Link na italijansko spletno stran sem poslal Karmen, ki ima salon keramike, bomo videli, če bo začela prodajat.
#5
Big Grin Big Grin
ne morem verjeti cesa se ne bomo se domislil, teracota javi ce bodo dobavil

lp
polagam kamne Smile
#6
Še eno vprašanje - tukaj vidim, da te velikoformatne ploščice polaga na steno tako, da da samo 5 kupov lepila. Ali ti te velike ploščice (recimo 60x60 cm) tudi za terase po tleh tako polagaš?

Lp
B
#7
Tako, kot ta mojster polaga ploščice je po mojem mnenju skrajno nesprejemljivo...
Ploščica mora biti cela namazana z lepilom, prav tako pa tudi podlaga, da ko jo prilepiš na zid ali tla naredi nekakšen vakuum in ni nobenih zračnih mehurčkov. Če je ploščica tako položena in na tanko namazana mislim, da tudi polezti ne mora nikamor. Vsaj nam se to še ni zgodilo...

Ta zadeva zgleda zanimivo, ne vem pa koliko je zamudna...
Bi bilo treba sprobati...
#8
tisto mi zgleda bolj kakšna sintetika, kot klasično lepilo. mene je tudi presenetilo, ko sem imel eno vrsto ploščic (ki so šle stran) tako nalimano kar s silikonom oz lepilom podobne vrste (rdeče). očitno tako delajo, ko je treba kaj na brzino, hehe. mogoče tudi zaradi teže, kaj pa vem..
#9
Po moje je fotka in samo polaganje bolj demonstracijske narave za prikaz funkcije teh plastik. Ne predstavljam si, da bi v tako položene ploščice moral vrtati luknjo.

http://www.tuscanleveling.com/

Lp
Saj ni težko, sam d'nar je treba imet
#10
Tistole stensko lepljenje je res samo demonstracija uporabe sponk.

Če je ploščica tako položena in na tanko namazana mislim, da tudi polezti ne mora nikamor.

Ja, če je na tanko. Pogosto pa se neravnosti zidov in tal kar med polaganjem izravnava tako, da je pod ploščico nekje več lepila, nekje pa manj. Tudi če je ploščica povsem podmazana, se neenakomerno namazano lepilo različno hitro suši in pri tem sušenju potegne ploščico za sabo. Tele sponke pa kljub različni debelini lepila poskrbijo, da se ploščice pri vezavi lepila medsebojno ne morejo zamakniti. Pri ploščicah do 30x30cm ni teh težav. Pri velikih formatih in ostrih - rezanih robovih ploščic (ki postajajo trend) je pa vsak zamik nesprejemljiv.
#11
huh, se skoraj nič ne spoznam na ploščice, razen kolikor sem brala tu gor, pa so mi tisti kupčki takoj padli v oči...nisem mogla verjet, da terakota tako polaga ploščice...... Confusedhock:
Alea iacta est
#12
nisem mogla verjet, da terakota tako polaga ploščice......

Tisto ni terakota, ampak en Američan. Tele sponke so ameriški izum. Pri nas jih še nihče ne trži.
#13
Bi izkoristila to temo, ker sem pred nakupom ploščic velikosti 100x 50 cm in iščem nekoga, ki je takšno velikost že polagal. Res nebi rada zapravila celo premoženje za ploščice, potem pa zgrešila z izbiro keramičarja. Prosim za pomoč, če je komu kdo dobro položil podobno velikost ploščic.
#14
ja, saj vem, da nisi ti, le nisem dobro pogledala... :roll:
Alea iacta est
#15
Če slučajno koga zanima :wink: :

Generalni uvoznik za zgoraj naveden sistem je spodaj omenjena firma.

TEAL,d.o.o.
attn Roman Luzar
Igriska 15
1235 Radomlje Slovenia
Tel +386(0)1 724 07 27
Fax +386(0)1 722 76 76
Gsm +386(0) 41 612 988
e-mail: tealdoo1@siol.net
web: http://www.teal-slo.si


Skok na forum:
Zadnje novice

Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
05.03.2021 ob 10:20:07
Zemeljski plin – za topel dom in nizek račun
Kako priti do najcenejšega ogrevanja stanovanja ali hiše? To je vprašanje, ki si ga pred začetkom vsake zime... Beri dalje »