PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Montažni sistemi in les Kontio

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poznate koga s hišo firme Kontio?

Ali ... tudi midva imava Kontio hišo. Če želi kdo ogled ali kake moje info/izkušnje .... sem na voljo
drdra Napisal:Poznate koga s hišo firme Kontio?

Ali ... tudi midva imava Kontio hišo. Če želi kdo ogled ali kake moje info/izkušnje .... sem na voljo

Kaj ni sedaj malce prepozno spraševati za izkušnje potemtakem ?
Lp, furbo
Ah si tečen, furbo. Zakaj jemlješ stvari tako negativno? Tudi jaz imam že postavljeno Honko, pa bi skoz debatiral o njej in z največjim veseljem komu kaj napišem o lastnih izkušnjah. Saj tudi o avtomobilih debatiramo po dolgem in počez, čeprav jih večinoma že imamo. Ljudje na splošno radi govorijo o stvareh, ki jih imajo.
Drdra,
Pod temo "izkušnje s Honko" je tu tekla žolčna debata glede dodatne izolacije brunaric, njihove energetske neučinkovitosti in velike porabe energije za ogrevanje. Kakšne so tvoje izkušnje? Saj imaš Kontio brunarico, a ne?
Po mojih izkušnjah je Kontio bistveno dražji od Finnbar.

Sicer pa me zanimajo izkušnje vsakega, ki ima finsko brunarico; še posebej me zanima, kakšna imate tla v bivalnem prostoru (dnevna, kuhinja, jedilnica) in kak ogrevate.
Malo sem bila odklopljena z neta ...

Pri nas imamo po tleh povsod les, razen kopalnica in vetrolov. Spodaj - kuhinja, hodnik in dnevna soba, kjer je obremenitev velika, sva sama dala hrastov pod, sicer je povsod drugje pod iz finskega bora, v sklopu hiše. Isti šmoren kot Honka. Saj je v vseh stvareh isti šmoren kot honka razen v organizaciji, vodenju .... skratka drug posrednik drug način dela. Kar je pri gradnji tudi zelo bistveno in lahko izpade kot noč in dan.

Furbo, ne iščem izkušenj. Lahko pa jih posredujem nekomu, ki se odloča za gradnjo in ga zanimajo moje izkušnje. A se ti zdi to tako neobičajno?

simon99, te debate nisem spremljala, si jo pa poiščem, ker me zanima. Brune so pri nas 18cm, minimum kar ponuja Kontio. MI smo vseljeni skoraj eno leto. Osnovni vir ogrevanja je peč v dnevni sobi, ki je skupen prostor s kuhinjo in hodniki ter še galerija zravne pade. Zraven imamo še TermoRay sevalni sistem, ki vzdružuje temparaturo, pri nas imamo naštimano 18 stopinj, redko smo za naštimali na več, če smo prišli domov in želeli hitro toplo pa je bilo treba še peč zakurit. Peč je orng in večinoma laufa skozi, naložimo za čez noč in zjutraj pred službo in ko pridemo nas spet čaka žerjavica. Naložimo in se spet dokaj hitro ogreje. Pauze delamo bolj zaradi pucanja pepela, da je takrat ohlajena.
Kolikšna je pri ns sicer poraba elektrike ... oziroma izračuni glede na drug vir ogrevanja, ki bi ga lahko imeli ... bodo v kratkem in takrat lahko kaj več o tem. Imamo pa zdaj še čist neurejeno klet, ki nam jemlje energijo. Za zdaj lahko rečeva, da sva zelo zadovoljna .... ampak se ne bi rada hvalila kako fajn in varčno je vse skup, dokler ne dobim ven jasnih cifer, ki jih bom obdelovala in primerjala.

Glede cene Kontia, vsaj pri nama je bilo tako, da je bila cena občutno nižja kot pri Honki, Finlogu, klasični montažni in še posebej Rikotu. Za isti denar sva v primerjavi s Honko dobila debelejše brune, teraso s pergolo, vse notranje stene in pode. Kljubl temu je vredno razmisleka. O tem več tistmu, ki se odloča za gradnjo in želi podrobne info o Kontiu.
Finnbar nista kontaktirala?

Jaz sem zbral ponudbe Finlog, Kontio, Honkamajat in Finnbar.
Pa še ponudnika, ki dobavlja kanadsko cedro.
Honke nisem kontaktiral, ker vem, da so najdražji.
Finnbar je bil občutno cenejši od Kontia.

Me pa zanimajo tvoje izkušnje s thermo-ray ploščami v kopalnici.
Imate talno?
medo9, Finbar ... ?? ne vem, nisem sigurna zanje. Nekaj mi je znano, morda so to tisti, s katerimi se je moj nekaj menil o različnih kombinacijah lesa ... skratka, jaz se jih res ne spomnim.
Morda sva jih res spustila. Sva se pa drugač bila kar aktivna na tem, da sva si veliko ogledala in imela več ponudb in pogtovorov ... in se pač odločla kot sva se.
S tistim z ameriško cedro sva tudi delala in si ogledala njegovo hiško. Je tudi bila opcija, amapk način gradnje ni bil za naju.
medo9, z ogrevanjem s termoray v kopalnici sva zelo zadovoljna. Naštimava termostat in to temaparaturo imava. Talnega nimava, termoray imava stropni sistem. Ploščice so itak tudi tako tople, saj je tak princip ogrevanja ... Midva imava sicer naštimano kar na 18 C, mnogim se zdi premalo ampak nama je dovolj in zvišava temparaturo samo sem in tja, če si tako zaželiva.

Imava pa plošče sicer po celi bajti po stropih.

Kar se tiče porabe, pa težko dam natančne info. Sicer bi lahko na dolog in široko pisala o varčnosti in nizkjih stroških, ki so nama jih servirali vsi uporabniki kjer sva se zanimala in si ogledala. Ampak ... jaz tega še ne morem reč iz svojih izkušenj, vendar skrajno upoam, da se bom lahko tudi tako hvalila Smile
Drdra, hvala za informacije.
Zanimivo je, da imata v kopalnici ogrevanje s stropa. Očitno bo treba še razmišljati, no saj zaenkrat še imam čas, da se odločiva kakšno varianto izbrati.
Pa res ni premrzlo potem v kopalnici?
Midva bova imela skoraj povsod v pritličju keramiko (dnevna, kuhinja, kopalnica, savna, predsoba). Ker pa bo galerija, si potem ne predstavljam stropnega gretja, čeprav bo thermoray bolj za prehodno obdobje in za "backup". Glavnino bo oddelala lončena peč (pa tudi štedilnik je predviden tak na drva).

Glede izbire: tudi midva sva pregledala vse ponudnike, ko sva iskala razporeditev prostorov, ki bi nama najbolj ustrezala. Na koncu sva za izhodišča vzela en model, ki ga je potem projektant predelal in potem sem zbral ponudbe.
Kanadska cedra mi je bila všeč zato, ker bruna niso enaka, ampak so različnih premerov; vendar mi je bil od ponudnikov Pintar najbolj všeč že od samega začetka.
Na koncu pa se je izkazalo tudi to, da je Finnbar najcenejši. Po obisku pri forumašu "madman in tiny", ki imata tudi Finnbar, je bila izbira dokončna.
Drdra,
A mi lahko poveš kaj več o tisti kanadski cedri? Jaz sem se že dolga leta nazaj, ko Honke verjetno še ni bilo v Sloveniji, zanimal za nekaj takega, bil tudi na obisku na sedežu ene firme, ki pa do takrat ni imela še nobene postavljene. Kako je ime firme in ali so na internetu. Pa kje imajo postavljeno hišo?
Jaz sem za ponudbo kontaktiral <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.lesenahisa.com/izdelki/">http://www.lesenahisa.com/izdelki/</a><!-- m -->
medo9, ne zakaj bi bilo hladno. Sevalni sistem v osnovi deluje tako, da greje predmete na katere seva, tudi tebe oz ploščice. Zato so toplejše. Gvozdič, zatopnik za TermoRay v Slo, rade volje pride predstavit zadevo in glede na zamišljeno stvar da ponudbo. Tip je dobro organiziran in ok, se da vse pomenit z njim.
Kar se tiče sistema gretja tudi v galeriji ni nobene ovire zanj.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.elektricno-ogrevanje.com/?catID=4&pageID=1&subpageID=17">http://www.elektricno-ogrevanje.com/?ca ... bpageID=17</a><!-- m -->

Sicer je ta sistem tudi pri nama sekundarni, točno tako kot si zamišljate pri vas, za dogrevanje in prehode, glavni vir je peč na drva v dnevi sobi, ki je skupen prostor z galerijo, hodniki in kuhinjo. V spalnicah recimo sploh nismo imeli vključeno nič. Morda ne bi bilo nič zato tudi če bi bila v galeriji kaka plošča manj.

simon99, kaj več o tem ponudniku hiš z ameriško cedro boš lahko našel tule: PRAGOZD, <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.pragozd.si/">http://www.pragozd.si/</a><!-- m -->. Vidim, da napredujejo. Verjetno ti lahko tudi kaj pokažejo, mogoče kaj več kot so nama lahko pred 2 leti.
aja simon99, hiša je na golem brdu, mislim, da boš na spletni strani našel tudi karto kje točno.
Drdra hvala za informacije.
Takšna mnenja so veliko več vredna, ker prihajajo od končnega uporabnika.
Saj veš, ponudniki včasih tudi kaj pozabijo povedati ;-)

Z Gvozdičem sem že v kontaktih od prvega dne, je pa res, da sem se zadnje mesece ukvarjal predvsem z gradbenim dovoljenjem in pripravami na gradnjo podkletitve.
Jutri začnejo temelje vlivati hura ;-)
1 2
Iskanje po temi