Gradnja in obnova > Klasična gradnja
Ometi - vaša mnenja, izkušnje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ometi - vaša mnenja, izkušnje
#1
Zdravo!

Malo bi vas zaprosil za mnenja, predloge in izkušnje, kakšne omete ste kaj dajali ste pristaš klasičnih ali strojnih, pa če malo poargumentirate zakaj kateri
Za vsako dolgo pot je potreben prvi korak
#2
Klasične, zato ker ne maram gladkih sten.

lp
Mi o avionu, pilot iz gozda....
#3
Jst pa glih kontra :lol:
Pa čas je bil v prid strojnim.
O samih materijalih smo pa že dost debatirali tuki.


Lp Andrej
#4
Strinjam se tudi jaz, mislim da so klasični ometi boljši ne samo zaradi gladkosti strojnih ometov tem več zaradi kakovosti.
Stem ne želim zmanjšati pomen strojnih ometov ker tudi oni imajo kakovost.
L p
#5
Klasični, samogradnja s pomočjo zidarja, 750 m2, zidar in material 3300 eur (4,4 eur/m2) Big Grin
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
#6
Tudi klasični, cena 8 €/m2 z materialom vred. Smo bili zelo zadovoljni, stene pa imamo sedaj ko so skitane prav tako gladke.
#7
Hvala za mnenja pa vendar tisti ki ste za strojne , nekateri pravijo da stene niso ravne, no to nevem možno res da bi prišlo do plazenja malte, ker je naenkrat velika količina nanosa. in da je iz tega vidika veliko boljša klasika.
Pa še nekaj ali obstajajo ti ometi na cementni osnovi, da je trdnost ometa vsaj podobna klasiki, ker za tisti gips, ki je bil včasih pa res nisem. Mogoče kakšen izvajalec (celjska regija)

Hvala Lp.
Za vsako dolgo pot je potreben prvi korak
#8
Mi imamo strojne omete. Naredili so jih zelo kvalitetno in estetsko. Stene so že zdaj tako gladke, da bi jih skorajda lahko pobelil brez kitanja. Neravnine te ne smejo skrbeti, osebno sem mnenja, da so iz tega stališča strojni boljši. Pri bratrancu imajo ročne. Delo je potekalo počasneje in rezultat res ni bil na oko takšen kot pri nas.

Obstajata:
- apneno-mavčni
- apneno-cementni omet

Baumit ima oznako za apneno-mavčne MPI20, za apneno-cementne MPI25. Slednji so primerni zlasti za kleti, garaže, kopalnice, gospodarska in industrijska poslopja. Če boš polagal keramiko, ti jih fino ne zaribajo. Midva imava povsod MPI20, razen klet in sanitarne prostore MPI25. Seveda se lahko odločiš tudi za druge blagovne znamke (Roefix).

Nikakor ne prihaja do plazenja malte - ne vem, kje si to slišal. Ometarji najprej lepo nabrizgajo omet strojno, obdelava sama (glajenje - zaribavanje) pa je tako ali tako ročna. Tudi sama sem bila sprva skeptična, ko pa sem se poučila, sem popolnoma zaupala strojnim. Gre v bistvu za to, da se masa zmeša v posebnem mešalcu, nato pa se po cevi dovaja v prostor. Za vogale in špalete pri oknih se uporabijo takšni profilčki, da so vogali res lepo in ravno izvedeni.

Mislim, da je tvoj strah pred strojnimi ometi neupravičen.
Dnevi so sadeži in naša vloga je, da jih užijemo.
(Jean Giono, 1895--1970)
#9
Kladnik.A Napisal:Hvala za mnenja pa vendar tisti ki ste za strojne , nekateri pravijo da stene niso ravne, no to nevem možno res da bi prišlo do plazenja malte, ker je naenkrat velika količina nanosa. in da je iz tega vidika veliko boljša klasika.
Pa še nekaj ali obstajajo ti ometi na cementni osnovi, da je trdnost ometa vsaj podobna klasiki, ker za tisti gips, ki je bil včasih pa res nisem. Mogoče kakšen izvajalec (celjska regija)

Hvala Lp.

Tisti ki trdijo, da stene niso ravne, so delali brez vogalnikov. Pa pravega mojstra moraš imeti. Kakšno plazenje malte, saj ometi niso 5cm debeli.
#10
Klasični. Zelo zadovoljni.
Pomagal je kolega, ki je mojster, da je razložil potek dela, pokazal osnove, naprej pa sami, lepo počasi :wink:
#11
Super hvala še kdo prosim zaenkrat sem še kar na ali ali

Lp
Za vsako dolgo pot je potreben prvi korak
#12
Če dobiš dobre mojstre za klasični omet (klasični s stališča materialov), potem kar se tiče ravnosti ali ne ravnosti ni nobene razlike s strojnimi.

Pri meni so delali klasične omete v smislu materialov, špric in grobi omet so našali s pumpo, fini omet pa ročno. Vogalnikov niso uporabljali. Rezultat je veliko boljši, kot marsikateri strojni omet...
#13
Pa saj obdelava je tudi pri strojnih ročna!
Strojno je samo mešanje in brizganje mase.
Dnevi so sadeži in naša vloga je, da jih užijemo.
(Jean Giono, 1895--1970)
#14
Tisti, ki mislite, da imate ravne stene. Vzemite 2m dolgo letev in se sprehodite malce z njo po steni. To naj bi bila prednost klasičnih ometov, da prej namečeš faže, ki naj bi bile ravne in potem poravnaš z letvijo. Pri strojnih se pa faže večinoma ne delajo oz. pride do večjih neravnin na steni. Druga možnost pa je, da ponoči z žepno svetilko posvetite vzdolž stene.
#15
dominic Napisal:Tisti, ki mislite, da imate ravne stene. Vzemite 2m dolgo letev in se sprehodite malce z njo po steni. To naj bi bila prednost klasičnih ometov, da prej namečeš faže, ki naj bi bile ravne in potem poravnaš z letvijo. Pri strojnih se pa faže večinoma ne delajo oz. pride do večjih neravnin na steni. Druga možnost pa je, da ponoči z žepno svetilko posvetite vzdolž stene.

Tudi pri strojnih se poravna z letvijo, ravnino pa loviš s prej postavljenimi vogalniki na oknih, vratih, vogalih...


Skok na forum:




Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »
Zadnjič se ukvarjate s streho
22.10.2020 ob 11:53:01
Zadnjič se ukvarjate s streho
Pred kratkim smo uspešno zaključili projekt pri gospodu iz okolice Litije. Dotrajano streho iz bitumenske kritine se je odločil... Beri dalje »
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
14.10.2020 ob 07:30:29
Podjetje Airabela prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover
Prejemnik letošnje Daikinove nagrade Highest Turnover za najvišji letni promet v 2019 je podjetje Airabela. Airabela je... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »