Objave: 9
Teme: 4
Ocena:
0
Pozdravljeni,
zanima me, če ime kdo izkušnje z hišami Biva. Po pogovoru z njimi bi se najraje odločila za njihovo hišo. Imajo tudi dve vrsti zunanjih sten, ena ima navadno stekleno volno druga pa neka lesena vlakna. Druga verzija stene je tudi 50 eur dražja od prve. Zanimivo je tudi da imata obe toplotno prehodnost 0,16. V čem je druga verzija stene boljša? Tudi cene so privlačne saj je 4. faza 450 eur/kv m, na ključ pa 750 eur/kv m. Ali je to res možno, saj so domnevno cenejše hiše Jelovica dražje od Biva hiš, in sicer na ključ okoli 950, 1000 eur/kv m.
lp
Objave: 975
Teme: 6
Ocena:
1
tudi meni so všeč njihove hiše,pa še tako lep katalog oz mapo imajo da si vse lepo notri zložiš da nimaš raztresen.
Objave: 45
Teme: 1
Ocena:
0
Pozdravljena,
Od kod tebi tako nizka cena ne vem. Jaz sem plačal za 175m2 do 4. podaljšane faze cca 100.000€ (Povišani stropovi (286 cm), troslojna varnostna stekla v macesnovih oknih debeline 78mm firme SP Polskava, baker kleparija, tondach zarezni bobrovec, 10cm fasade, inštalacijska ravnina, okenske police...).
Naj te tudi popravim, da v stenah ni steklena, temveč kamena volna.
In če želiš vedeti kako sem zadovoljen: Vgrajeni materiali so zelo dobri. Če pa jih znajo pravilno in kvalitetno skupaj zložiti pa raje ne sprašuj. Čeprav vedo, kje so velike možnosti izboljšav s MINIMALNIMI stroški jih ne uresničijo, njihovi podizvajalci pa so enostavno za bruhat. Ti kaj pove podatek, da so streho trikrat pokrivali, kleparijo delali 2x in s deli do 4. podaljšane faze zamudili 7 mesecev???
Ko sem se odločal za izvajalca in sem primerjal cene Lumarja in Bive, ki imata ZELO podobne sisteme (saj tudi izvirata iz iste firme) je bil Lumar cca. 13.000€ dražji.
Verjetno bi se sedaj odločil za Lumar, četudi sem s hišo sedaj zadovoljen. Le težav med gradnjo je bilo enostavno preveč.
Ocena:
0
pozdravljen george,
informacijo o ceni sem dobila direktno od njihovega referenta in vse kar vem o njih. drugače te firme ne poznam preveč. Zanjo sem izvedela šele predkratkim, za marles pa vem že 20 let, ko sem bila še otrok. Sprašujem pa zato, ker ne poznam nobenega niti z montažno hišo, kaj šele z biva hišo. Sem pa od sokrajana slišala (ko ima rihter hišo), da je gradnja trajala eno leto in terjala kup skurjenih živcev.
Dejstvo je da je marles predrag (najmanjša hiša 90 kv m) stane 53900 Eur, podaljšana faza, se pravi na zunaj končana, zato gledam tudi malo manj zastopane firme, ki so malo cenejše. Pogosto tudi prebiram po forumih v zvezi z marlesom, da ko želiš malo spremeniti načrt zaračunajo veliko več, kot če vzameš tipsko izvedbo. pa tudi sem izvedela da se je rok gradnje pri marlesu pri enem primeru podaljšal zaradi težav s podizvajalci.
napisal si da je prišla 175 kv m velika hiša 100000 €, to pomeni da je 571€/ kv m, kar je še vedno ceneje kot jelovica.
Objave: 45
Teme: 1
Ocena:
0
100.000 do 4. podaljšsne faze.
To ni inštalacij, ni estrihov, ni notri nič...
Primerjava Biva hiš z Marlesom ni na mestu.
Marles je sicer prvi, ki je začel z montažami in vsi drugi, ki so sedaj na tržišču so se od njega učili - in ga nekateri tudi krepko prehiteli.
Marles je nefleksibilen in (če tako kot jaz želiš individualno hišo) zelo drag.
Nadaljna bistvena razlika med proizvajalci so vgrajeni materiali. Pri Bivi so le ti bistveno boljši. Primer vmesne stene:
Marles: gips plošča 15mm - izolacija - gips plošča 15mm
Biva: farmacel 10mm - farmacel 15mm - izolacija - farmacel 15mm - farmacel 10mm
Kar se Jelovice tiče - njihova kvaliteta je zgolj še v glavah ljudi, ki se spominjajo njihovih reklam (Ne bo vam uspelo - Jelovica).
Objave: 47
Teme: 21
Ocena:
0
George, lahko nekvaliteto Jelovice podkrepiš s kakšnim stavkom? Namreč glede na reference, prikazane materiale (notranji materiali so itak izbira naročnika), stene, izgradnjo mi sploh ne delujejo slabo ali celo podpovprečno.
Objave: 7104
Teme: 41
Ocena:
34
mišk@,
klikni na "ibon" in malce preglej te stvari. Res , tudi tu ni vse mirodajno!!
Lep pozdrav
Ocena:
0
tompy, ali je cena 690€ /kv m na ključ, katere stene imaš? Katere materijale ste izbirali sami (streha, stavbno pohištvo,...).
George, katero firmo potem priporočaš, razen lumar in kager, saj nismo vsi bogati in se ne bi radi selili iz enega najemniškega stanovanja v drugega do konca življenja, doma pa imamo zazidljivo parcelo.
lep dan
Ocena:
0
zamima me še to. Ali bi bilo bolje postaviti atrijsko ali nadstropno hišo (bila bi okoli 100 kv m). Imamo parcelo, ki je precej dolga in gre v trikotnik. če bi bila postavljena na njej nadstropna bi bilo pritličje okoli 60 kv m, tako da bi ostalo še precej neizkoriščene zemlje. je pa parcela blizu ceste, najbližja hiša pa bi bila od nove hiše oddaljena 10 m.
tompy hvala za odgovor, moja tehtnica se že nagiba na nakup biva hiše. potem je informacija, ki sem jo dobila od referenta kar realna (750€/ kv m na ključ).