Objave: 627
Teme: 57
Ocena:
0
...ima kdo kakšne izkušnje :?: Kvaliteta....kako se obnese po enem času ta zadeva?
...gre za peč na kurilno olje z močjo 25 kW?
Hvala za odgovore.
Objave: 227
Teme: 30
Ocena:
0
Ne vem ali se hecaš ali ostavljaš takšna vprašanja ker ti je dolgčas? CTC peči so na trgu od l.1960 se mi zdi. To so Švedske peči in med najboljšimi V Evropi. Mi imamo doma CTC 20 let staro in dela kot nova . Za tisti čas je imela že veliko lelktronike. Je pa "slabost" da so malo dražje.
Nisem bogat, da bi kupoval poceni.
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
pri nas doma lavfa CTC kombinirka (les/olje) z vgrajenim bojlerjem od leta 1972! (Sliko sem objavil, v eni drugi temi)
Tako da...glede zanesljivosti na dolgi rok mislim, da je ni peči ki bi jim vsaj približno parirala!
Objave: 11281
Teme: 92
Ocena:
5
Evo te slike:
[img]httpunichr("58")//www4unichr("46")slikomatunichr("46")com/08/0124/qkl-PICT73unichr("46")jpg[/img]
servisi?
ne vem...pri nas smo pred leti menjali gorilec, je prvotni vzel dušo po kakih 25-ih letih. zdaj nam je sputsila tudi ekspanzijska posoda..ampak to so vse zadeve ki načeloma direktno nimajo veze s pečjo...sama peč je tipi topi. IN je nimaš kaj servisirat. Očistiš jo sam oz. dimnikar...ostalo pa je zgolj (če kuriš na olje) vzdrževanje gorilca (Oz. njegova nastavitev). Ne vem kaj bi še lahko vzdrževal.
Kako pa je dandanes s ponudniki pri nas pa žel ne bi vedel (se mi zdi da je zastopnik iz novega mesta).
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
S tisto stensko 25 kw varijanto so kar problemi. S temi starejšimi, ki jh imajo forumci, pa problemov ni.
Objave: 627
Teme: 57
Ocena:
0
tukaj pa so specifikacije
<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.tilia.si/download/CENIK%20CTC_01072007%20Kotli%20oljni%20prisilni%20vlek.pdf">http://www.tilia.si/download/CENIK%20CT ... 20vlek.pdf</a><!-- m -->
Objave: 668
Teme: 74
Ocena:
0
Znanec ima ta stenski kotel že pet let. Pred tremi leti so se pojavile prve težave. Jeseni po nekajdnevnem kurjenju je peč ugasnila. Serviser je zamenjal šobo in filter (ki je bil zelo umazan. po nekaj tednih se je stvar ponovila. To se je občasno ponavljalo celo zimo. Ugotovili so, da je krivo kurilno olje.
Ker sem se tudi sam zanimal za to peč, sem na celjskem sejmu vprašal uvoznika, kako je s tem. Zatrdil mi je, da se včasih-ampak redko- pojavijo problemi zaradi nečiste nafte.
Tudi pri zastopnikih drugih peči na olje sem spraševal za stenske kotle, pa sem dobil odgovor, da jih na naše tržišče ne prodajajo, ker imamo umazano KO ki maši šobe.
Naslednje leto je znanec natočil novo KO in zadnje dve leti nima s pečjo nobenih problemov.
lp pavel
Objave: 668
Teme: 74
Ocena:
0
To ti pa takoj ne morem povedati-sem pozabil, ga bom pa vprašal in ti pošljem po ZS.
lp pavel
Objave: 514
Teme: 6
Ocena:
0
Če imate možnost si nabavite ELKO od Madžarskega Mol-a ali pa Italijanskega Agip-a. Ta dva imata najsodobnejše rafinerije in dobavljata res super ELKO. Letos sem natankal od Agip-a in sem zahteval certifikat in sem si sam pogledal kakšna je kvaliteta. Žvepla sem imel skoraj 0%, ko je bilo dovoljeno še 2%. Sedaj po novem letu je pa dovoljeno itak samo še 1%.
Petrol, OMV in ostali so pa loterija. Isto velja tudi pri tankanju v avtomobile. Vprašajte malo kamionarje.
Zraven tega si namontirajte še en dober filter in lahko pozabite na težave iz naslova ELKO.
LP
Objave: 117
Teme: 1
Ocena:
0
Gorilniki cerkujejo glih zaradi premale količine žvepla. Žveplo namreč maže in če ste nekateri mogoče opazili da vam tisti ki vam je dostavil olje zraven vlil kak aditiv kao za boljše zgorevanje je to žveplo, ker ga pač uradno morajo imeti manj. Nekateri pa ga dodajo že v cisterno na tovorjaku. Grozna ekologija je to.