Objave: 124
Teme: 22
Ocena:
0
sem pred tem, da potrdim in se dogovorim z keramičarjem za polaganje.
ne vem pa, če ima realno ceno.
ali je 3.500sit/m2 preveč. moje so le ploščice; vse mase, profili in ostalo je njegovo. nisem se dosti zanimal naokoli, ker poznam človeka in sem že videl njegove izdelke in vem da dela 100% natančno.
zato se nisem kaj dosti zanimal naokoli. vem, da se kvaliteta plača, ampak se mi zdi 3.500sit/m2 veliko. se motim?
kako se obračunavajo stopnice? na komad ali tudi po m2.
Meni je kolega, ki je sicer profesionalni keramičar povedal pred slabim letom takole:
- za kolege 1.800 SIT/m2 ampak samo delo
- če imaš dražje ploščice je cena višja
- stopnice se plačajo po tekočem metru, če se dobro spomnim se meter stopnice šteje za 1m2.
- bordure in okrasne ploščice se računajo posebej, mislim da po komadu
- polaganje po kakšnih ekstra vzorcih ali polaganje mini ploščic se računa na uro.
Ne vem pa, če je tak način obračunavanja splošna praksa. Če je, potem lahko približno sam oceniš ali je 3.500 SIT/m2 veliko ali malo.
d.
Objave: 195
Teme: 19
Ocena:
0
Pravkar položil po hiši: cena 2600 sit/m2. Mojster zelo dober in z dobrimi referencami. Bordure obračunava kot cele ploščice. Material sem nabavljal sam.
Objave: 41
Teme: 12
Ocena:
0
mi smo ravno prejšnji teden položili ploščice in smo res zadovoljni. polagala sta dva fanta in sta računala 2.500 sit/m2 + material (vse sta kupila sama, lahko gres pa tudi sam kupit, ce se ti zdi, da dobis ugodnejse cene). glede na ostale ponudbe (tudi po 4000sit/m2) sta se nam zdela zelo ugodna in imela sta ze dobra priporocila od prijateljev.
položila sta ploščice po kopalnici, wc-ju in dveh hodnikih in sta končala v 4-ih dneh. položeno je res lepo in natančno. imeli smo različne ploščice, ki smo jih potem kombinirali med sabo in nista nič komplicirala. vse jima je bilo jasno in vse je bilo potem tudi položeno, kot smo se zmenili.
res je, da nismo imeli nobenih stopnic, tako da to ne vem koliko stane... imamo pa v kopalnici veliko nekih predelnih sten in zidov, kjer je bilo potrebno veliko rezanja in natancnosti in nista tudi nic vec zaracunala. tudi za stenske obrobe v hodniku nista posebej racunala, povsod samo kvadraturo in to je to. res smo bli zadovoljni.
če kdo želi, lahko posredujem kontakt.
Objave: 193
Teme: 37
Ocena:
0
Pozdravljeni,
ravnokar sem prisel na ta forum in sicer zato, ker smo v tem tednu kupili hiso v tretji podaljsani fazi. Sedaj je potrebno zadevo spraviti do finalizacije, zato me bodo zanimali vsi naslovi obrtnikov, s katerimi ste bili zadovoljni. Okviren predracun je 12 mio SIT, seveda pa bi radi prisli kaj ceneje skozi.
Ali je kdo v podobni situaciji in se o tem lahko pogovoriva? Sicer pa, da ne smetim te teme, bom na tem mestu vprasal kateri mojster v Ljubljani polozi keramiko kvalitetno in pod 3500 SIT/m2 (toliko imamo tudi mi v predracunu)? Se sme dati na tablo konkretne kontakte ali gre na tem forumu to bolj zasebno?
Hvala!!!
Ocena:
0
ce rabiš knauf, montažo veluksa ali montažo plinske peči....moji mojstri so bili res fajn..narejeno v roku, za dogovorjeno ceno in kot kaže kvalitetno..
če rabiš kontak mi pošlji sporočilo na ZS
hasta la victoria siempre
Objave: 49
Teme: 0
Ocena:
0
lexon mi pri nas se bavimo s tem in tudi meni se ta cena zdi občutno previsoka, pošlji mi ZS če vas zanima, ampak kot imajo vsi ki so dobri se tudi pri nas kar nekaj čaka.
"Keramika je lahko slaba, a se trudimo narediti lep izdelek; lahko pa nekdo naredi iz lepe keramike slab izdelek"
Objave: 4
Teme: 1
Ocena:
0
takole normalno polaganje je nekje od 2500-3000, zahtevno polaganje je dražje,lahko da se kdo več ceni in ima višje cene,sem pa ze videl na objektih kjer so polagali tudi za 1800 sit vendar je kvaliteta primerna ceni.
Odvisno kaj boš gledal naslednjih 10-20... let
Ocena:
0
evo...keramiko imam položeno za 3500sit/m2 z materialom (različna lepila, izravnalne mase, fugirna masa)i. Lahko rečem da sem za ta denar zadovoljen z delom in da se je majster res potrudil. tako da mislim da je ta cena kar realna za kvalitetno polaganje.
hasta la victoria siempre
Objave: 28
Teme: 3
Ocena:
0
Da še malo dodam svoje videnje.
Za polaganje pri sebi sem dobil mojstra po 2500 sit/m2 vključno z materialom. Sicer še ni začel polagat, zgleda pa prijazen stric, ki pa ima očitno kar precej izkušenj s polaganjem (baje da je prevzel že kar nekaj večjih objektov v Čateških toplicah, obložil nekaj bazenov...) tako da mislim da ne bo problemov s kvaliteto...
Upam :oops:
pa lep pozdrav!
Objave: 172
Teme: 31
Ocena:
0
ne upam napisati mojstra iz ljubljane na forum....je dober, poceni, preverjen iz štajerskega konca......morda link na njegovo stran ????ali lahko to napišem.....drugače pa pišite pod ZS...
lp
Ocena:
0
alien: prijaznost mojstra in hvala da je obložil nekaj bazenov ter počitniških hišic v kakih toplicah ni in tudi ne sme biti merilo, da je mojster pravi in obvlada situacijo beri. delo.
Za vse: Cene polaganj keramike so odvisne od 1001 dejavnikov. Najbolj pogost pa je tale. Keramičar, ki ima obrt in plačuje vse prispevke in dajatve, amortizacije, nakup orodij,.... po možnosti še kakega zaposlenega (regres, dopusti, bolniške, malice,prevozi) ima uro obremenjeno približno 1.500 sit; to pomeni če doma leži dela vsako uro 1.500 sit lastne zgube.
Na nekam zborovanju nas keramičarjev nas je nek mojster s pomurskega konca spraševal kako lahko mi delamo po 3.000+ sit m2 in imamo režijsko uro po 3.200+ sit, ko pa on dosega dobro polovico te cene... Moj odgovor je bil kratek in jedrnat " Ja v Ljubljani imamo m2 stanovanja po 2.500 EUR in več na pomurskem koncu imate pa pol manj"
Tako da take primerjave so neprimerne sploh tu na forumih ker ker če bo kdo napisal da mu keramičar dela za 1.000 sit po metru ga bodo vsi napadli ne bo pa povedal zakaj ima tako ceno in s kje je. :wink:
Pri nas nikoli nimamo v ceni polaganja materiala vključenega, kajti se zgodijo primeri, da nekje porabimo 5kg lepila na m2 spet drugot so pa stene oz tlaki tako porazno krivi (je pa treba zravnati in naresti v nulo!!!) pa porabimo npr. 10kg na meter...
Če jaz iščem mojstra in mi pove, da je izučen keramičar, ter dela že več kot 30 let in v življenju še ni dal oglasa - reklame; na koncu te pa preseneti da moraš na uslugo čakati 2 meseca. O tekemu mojstu bi jaz razmislil :wink:
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ozsunichr("46")si/prispevekunichr("46")asp?IDpm=1206[/url]
Lep pozdrav
"Keramika je lahko slaba, a se trudimo narediti lep izdelek; lahko pa nekdo naredi iz lepe keramike slab izdelek"
Ocena:
0
tiANA: ja seveda nikomur ni prepovedano delati kljub temu da stanuje v pomurju v ljubljani, saj je dela za vse dosti in zadnje čase opažamo da se jim celo toliko daleč splača voziti...
Sej lahko nekdo v Lj zasluži tudi polovico manj od onega na drugem koncu Slovenije; sploh če zraven dela leži :wink:
Jah res je priznati je treba, da so vse cene obrti v zadnjem času kar precej skočile, ker resnično kadra ni. Smo imeli sedaj vajenca 3 tedne, bil je drugi letnik gradbene šole smer polagalec keramičnih oblog; ni za verjet ampak ima 4 sošolce, tako da ima pouk skupaj z zidarji, tesarji, strojniki....
Pač trend je tak da bi bili vsi radi šefi-direktorji
LP