PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Ali je lahko ventil za kuhinjsko pipo le delno odprt?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

postavljam bolj osnovno vprašanje glede kuhinjskega ventila in namreč me zanima, če je lahko ta delno odprt (za manjšo porabo vode), saj sem na angleških forumih zasledil, da naj se to ne bi delalo niti na krogelnih niti na t.i. "gate" ventilih, zdaj pa ne vem, kako je glede tega konkretnega ventila, saj ne želim povzročiti poplave ali kaj takšnega.

Gre se za takšen ventil: https://i.imgur.com/fLBuPZH.png

Na slovenskih forumih nisem zasledil nič konkretnega glede tega, vem le, da naj se ne bi krogleni ventili delno zapirali, za takšnega, kot je na sliki, ki ga imam, pa ne vem kaj dosti glede tega.

Je pa ventil malo glasen, ko je pipa odprta, sicer me to pretirano ne moti, ne vem pa koliko je to dobro. V nasprotnem primeru, če je ta odprt do konca, je pa pipa glasnejša...

Hvala in lep pozdrav
Ne, ker se voda zaletava v glavo, pa...
Itak da ne sme biti napol ali kolikor koli že odprt/zaprt.

Saj moraš tudi pipo vedno na poln gobec odpreti. Vse drugo je slabo. Baje.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]  Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Povsem prosto si lahko ventil po svoje nastaviš, zato imajo le ti možnost regulacije. 
Vsakemu novemu ventilu so priložena navodila - da se ventil ne sme delno pripreti ali delno odpreti - je prav smešna izjava.
Hvala za odgovore,
no ker je ventil malo starejši, sem razmišljal o njegovi menjavi morda za kakšen krogelni, saj so ti menda bolj zanesljivi?, zato me zanima, kaj menite o na primer takšnem ventilu namesto tega zgoraj na sliki:
Edino nisem prepričan, če gre v mojem primeru za 1/2 ali 3/8.

https://www.merkur.si/kotni-ventil-blitz...s-filtrom/
Če je ventil starejši in ne pušča, zakaj menjava?

Ventili na tesnilo in navojno steblo so občutljivejši na vodni kamen in posledično - težavnejšo zapiranje/odpiranje, vendar jih je možno brez lekaže zapreti. 

Krogelni ventili so enostavneje tesnjeni in morda zaradi tega manj zanesljivi, vendar zaradi cenenosti in množičnosti uspešno izpodrivajo dobre stare navojne ventile.
>> https://www.merkur.si/kotni-ventil-blitz...s-filtrom/

Če ima plastičen tisti repek za obračat, se ti bo odlomil po 10ih zapiranjih.
>>> Če je ventil starejši in ne pušča, zakaj menjava?

Mislil sem zato, ker se bo vodovodar oglasil še za nekaj drugega, in sem zato razmišljal, da bi še tega sproti zamenjal, saj je verjetno starejši gledano ta plastični pokrovček, ker takih sploh ne najdem več, spodaj pa živi še sosed, zato ne bi rad, da bi enkrat ponoči ali pa ko ni nobenega doma, začelo puščati, morda tudi zaradi tega ker je priprt in nisem dobil enotnega odgovora, če to škodi ventilu in če bi lahko povzročilo nenadno puščanje vode ali kaj podobnega.

Zato me zdaj zanima, če bi se odločil za njegovo menjavo, kakšno vrsto ventila bi svetovali?
Iskanje po temi