PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri GEN Energija in cenejša elektrika?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pa ne gen-i.
ne gen.....država Big Grin 
za vse genovce in ne genovce Tongue
Za povprečnega uporabnika cca 2 eur mesec višji znesek....
Odjaviš elektriko pa je Smile. 2€ je pa res hudo, ob tem, da za multimedijo (TV, telefoni in internet) plačam toliko kot za elektriko, ko ogrevam hišo s TČ, na hiši brez fasade in s starimi okni. Ko podražajo multimedijo ni nobenga stokanja po TV mesec in pol, kot je pri elektriki, ki je roko na srce zaenkrat res poceni za prebivalce.
Ni ravno samo 2 eur podražitve za tiste, ki imajo pozimi po 150 do 200 eur položnice. Je kar ranga 10 do 15 eur več.
Sigurno se nekaj pozna. 
Mogoče v intermezzo. V eni prejšnjih temi sem spraševal glede cene plina pri Gen i. Danes sem jih kontaktiral in dejansko  cenik iz leta 2016 je še vedno aktualen vsaj do sredine poletja, tako da sem že v akciji menjave.
Upam, da se bo Evropa do takrat z Rusi dogovorila, ker zdaj nas ti drkajo zaradi Ukrajine, ki hoče v NATO.
Malo v info.
Eon bivši RWE objavil nove cene z 1.5.2022-paket zvesti.
MT neto prej 0,06294, nova cena 0,16797
VT neto prej 0,09219, nova cena 0,24603.
Podražiev za 266%.
Upam, da tega ne bo naredil Hojs, zdaj ko je prevzel vajeti od elektro oligarha oz. drugi večji dobavitelji.
Ja seveda moramo vedet da se bo elektrika podražila, saj to je logično. Bom razložil zakaj.
A ne vidite da je zdaj voda ki teče po Dravi npr. bolj draga... In sonce je tudi seve dražje ker zdaj ko bo poletje, daljši dnevi in to in še bolj sveti, logično da mormo več plačat sonce. Pa da se ne menimo o vetru.
Na konec koncev pa so tudi plače šle za 300% gor.
Jaz mislim da v tem tiči zajec ..

???
Saj je že žal pokojni prof. Novak rekel, da gre pri elektriki za čiste špekulacije.
Upam, da se Hojs, ki se širokousti na TV, tega zaveda.
tole je pač čisto odiranje trenutno. EON cene so mislim, da dražje, kot je elektrika v Nemčiji. Popolnoma nobene logike ni tle, ampak čista požrešnost. Ok, če ta EON kupuje na spot eu trgih v samih špicah potem se ne čudim. Potem te cene bolj odražajo njihovo nesposobnost.

Bomo videli koliko bo podražil Geni, ko bo. Tisto bo pravi pokazatelj, ali nas poskušajo odreti kolikor se da ali je še kaj razuma ostalo. 

Bi pa morala Slovenija stremeti k popolni električni samooskrbi, kjer manipulacije spot cen na mednarodnih trgih na nas nimajo vpliva. In tle ne mislim, da si vsak nabije na streho sončne celice, ampak dejansko zgradimo vsaj kako hidro elektrarno še.
"da si vsak nabije na streho sončne celice" - po moje si bo moralo še veliko ljudi nabit sončne celice na streho.
Pri hidroelektrarnah menda nimamo več veliko rezerv in žal le te tudi niso neka okoljska divota (poplavitev območja)
TEŠ počasi ugaša
Moje mnenje dodati NEK2 - čeprav urana tudi nimamo svojega,...
Vetrne elektrarne absolutno,...
Pač vs potenciale bo treba popimpat in izkoristit.
Ja, marsikaj bi se dalo. Tudi mnogi "okoljevarstveniki" so vredni svojega denarja. V soseski poplavlja graben in so planirali narediti nekaj t.i. pregrad po trasi grabna, da se tok umerja itn...in okoljevarstveniki predlagajo zgolj eno pregrado na celotni trasi, ker kar bi bilo več, bi bilo lahko slabo za pupče baje ....hja, tko pa cela dolina poplavlja ampak ja, pupči so bistveni. To da ti isti okoljevarstvenik popoldan dva sočna šnicla poje za obrok je pa v čist v skladu z naravo očitno..če smo že pri merilih kaj je prav in narobe Smile .
NEK 2 je neizogiben, prej bo - bolje bo, pač ljudje gredo v tej smeri in druge ni.
Definitivno rabimo stabilen vir el. energije in to je v tem trenutku samo drugi blok NEK. Hrvati se že štulijo zraven. Načeloma nimam nič proti, samo prvo morajo urediti skladišče za odpadke, pa na račun meje bi lahko kakšno rekli.
Geni je s 27.4 podražil elektriko za nove odjemalce.
VT 0,12809 z ddv
MT 0,07929 z ddv
To je za VT 62% in MT 79% podražitev.
Tudi Elektro energiji je danes uspelo enako, za nove odjemalce:
0,14634 VT in 0,10974 MT, z ddv.
Kar je 64 in 78%.
Z 1.6. tudi ECE z novimi cenami;
MT - 0,10925
VT - 0,16144
Vse cene so z 22% DDV.
1 ... 211 212 213 214 215 Pojdi na stran 
Iskanje po temi