Rad bi zaprl sledeča ventila pod umivalnikom. Nobenega izmed dveh ventilov ni šlo zapreti z roko, zate sem poiskusil s papagajkami. Sedaj se pa vrtijo v prazno. A se da stvar kako zapreti brez zapiranja glavnega voda?
27.2.2022 ob 10:22 (*Zadnja sprememba objave: 27.2.2022 ob 10:31 uporabnik AVI.)
Imam podobno težavo in sicer na ventilu nimam plastičnega "ročaja", poskušal sem sicer s kleščami vendar je malo nerodno, ker je vse pod umivalnikom, pa kot kaže bo šlo bolj na "trdo". V trgovinah sem poskušal dobiti samo plastični ročaj, vendar takega ni za dobiti.
Ne vem ali obstaja še kakšna varianta da poskušam odviti/priviti ta ventil.
Hvala za pomoč.
Slike:
S takšnimi kleščami bo verjetno šlo zapreti ventil. S kombinirkami je težko če je ventil zapikal.
Je pa najbolje, da zamenjaš cel kotni ventil. Niso dragi.
27.2.2022 ob 23:17 (*Zadnja sprememba objave: 27.2.2022 ob 23:18 uporabnik AVI.)
Hvala, ja s temi klescami se nisem poskusil, ker jih nisem imel pri roki. Tudi menjava bi prisla v postev, sam ventil je res poceni samo ker imam cel kopalniski blok z umivalnikom, omaricami in ogledalom tam prisraufan pa ne bi vsega umikal. Pa ne glede na to, da mariskaj znam sam popraviti/narediti pa tega res se nisem pocel. Zmeraj me pri takih stvareh skrbi, da ne naredim se vecjega sra***.
Sporocim kako se je stvar resila.
Skoraj vedno tak, z vodnim kamnom "zapikan" ventil rešiš z miniaturnim kladivčkom.
Plastične kapice odstrani in nežno nekajkrat aksialno potolci po osovini ventila ter s ključem (ali kleščami) nežno poskusi na kratko naprej-nazaj premakniti osovinico. Če v prvo ne gre, postopek ponovi.
Ti ventili so stalni problem, vsaj enkrat letno jih velja malce "razgibati" oz. uporabiti zgornjo metodo .
2.3.2022 ob 17:27 (*Zadnja sprememba objave: 2.3.2022 ob 17:42 uporabnik AVI.)
No, pa je uspelo, sicer z veliko *!%#!*#% ....ampak je uspelo. Hvala obema za pomoč. Res da sem v prvem poskusu s kleščami odlomil manjši "štift", pa sem že mislil da je to-to, da sedaj pa samo še klic vodovodarja. No na srečo je ostal milimeter ali dva ravno toliko, da se je še dalo prijeti s kleščami. Po x poskusih in malo s pomočjo kladiva je uspelo.
Seveda je pritekla rjava voda in drobir tako, da zgleda je bilo kar precej zarustano. Po nekaj privjanjih in odvijanjih se je zadeva umirila in tudi ventil lepo "teče". Glavni problem je bil, da je to ventil na topli vodi, kjer je voda začela zelo slabo teči (mali pritisk), sedaj je spet ok. Res da ni tak pritisk kot na mrzli vodi ampak vseeno več kot dovolj. Upam, da zdrži še kakšno leto morda dve predno bomo renovirali celotno kopalnico. Sem pa preventivno še vse ventile v stanovanju "razgibal".
V glavnem pa....hvala za pomoč.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.