PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Hitre sponke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni.
Katere hitre sponke naj uporabim za vzporedni priklop led panelov - v liniji imam 5 panelov? Take, da naredim enostavno odcep.
Pozdravljen,

jaz bi za to uporabil sponke Wago 221 če je finožični kabel. Če pa imaš trd vodnik pa lahko uporabiš Wago 2273, ki je malenkost cenejši.
Obstaja kaka varianta, kjer bi na glavnem vodu odstanil delček izolacije in sponko oklopil, brez da preščipnem baker? Sprašujem bolj iz firbca Smile
Pred leti (15+) sem videl takšno sponko, ko si jo nataknil kar čez kabel (izolacijo je prerezalo) in z nekakšnim vijakom pritrdil. Zadeva je bila iz Avstrije ali Nemčije.

Kaj več ti pa ne vem pomagat.
@mika79, obstaja. In sicer pod imenom Tekox BD-6. Sam sem jih kupil v Inposu v odprodaji (pri nas v Celju jih še imajo kar dosti) in so mi že rešile rit pri aluminijastih vodnikih. Zadevo odpreš, natakneš preko olupljenega dela vodnika in vstaviš nov kabel. Zategneš vijak, ki pa poveže oba dela sponke. Super zadeva.

Načeloma sem pa dost pristaš Wago 221 in Wago 224 za tokokroge osvetljave. Za vtičnice jim nekako ne zaupam. Sploh slednje so vrhunske, saj imajo snemljiv del samo tam kjer se priključi luč. Drugi dve luknji sta "push-in".

Priložene datoteke Predogledne slike

Hvala, bom preveril. Sam sem našel ene T Tap konektorje, ki so točno to kar sem imel v mislih, vendar po komentarjih sodeč niso ravno zanesljivi.
Joj, samo tistih T tap ne jemat, sploh pa ne za trdo žico. Tist je pogojno uporabno samo pri 12V na finožični avto napeljavi, pa še tam jim ne zaupam preveč. Sem imel montirane park senzorje z takimi konektorji in so delali samo kadar je bila temperatura nad 10 C. Dokler nisem tega ugotovil, sem "prestavil" 2 betonska teglca XD.
Če nikjer ne najdeš pravih inštalacijskih sponk, jih tudi jaz odstopim toliko da se zadeva uredi. Samo ne ga srat z tistimi konektorji. Niso dobri.
Iskanje po temi