Pred leti (15+) sem videl takšno sponko, ko si jo nataknil kar čez kabel (izolacijo je prerezalo) in z nekakšnim vijakom pritrdil. Zadeva je bila iz Avstrije ali Nemčije.
@mika79, obstaja. In sicer pod imenom Tekox BD-6. Sam sem jih kupil v Inposu v odprodaji (pri nas v Celju jih še imajo kar dosti) in so mi že rešile rit pri aluminijastih vodnikih. Zadevo odpreš, natakneš preko olupljenega dela vodnika in vstaviš nov kabel. Zategneš vijak, ki pa poveže oba dela sponke. Super zadeva.
Načeloma sem pa dost pristaš Wago 221 in Wago 224 za tokokroge osvetljave. Za vtičnice jim nekako ne zaupam. Sploh slednje so vrhunske, saj imajo snemljiv del samo tam kjer se priključi luč. Drugi dve luknji sta "push-in".
Joj, samo tistih T tap ne jemat, sploh pa ne za trdo žico. Tist je pogojno uporabno samo pri 12V na finožični avto napeljavi, pa še tam jim ne zaupam preveč. Sem imel montirane park senzorje z takimi konektorji in so delali samo kadar je bila temperatura nad 10 C. Dokler nisem tega ugotovil, sem "prestavil" 2 betonska teglca XD.
Če nikjer ne najdeš pravih inštalacijskih sponk, jih tudi jaz odstopim toliko da se zadeva uredi. Samo ne ga srat z tistimi konektorji. Niso dobri.
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.