PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Prezračevanje slemena

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo, imamo novo streho. Sepravi: kontra letve in sekundarno kritino. Na strehi so zracniki. Imel bom vidno ostresje v mansardi. Ali moram imeti nad izolacijo v slemenu se na vsaki strani dodatne zracnike? Hvala in lep pozdrav
Ne, ker ce je prav narejeno, se prostor nad izolacijo prezracuje preko strehe v slemenu. Deske se malo razmaknejo, da lahko zrak potuje skozi paropropustno folijo. Pravis da imas vidno ostresje.. potem imas izolacijo na zunanji strani, ali kako?
Imel bom vidne škarje in lege. Ko smo delali streho smo sekundarno kritino dali do vrha, a je to narobe?
Ne. Ni najboljs, ni pa narobe. Deske imajo kaj razmika?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Bolj naj te skrbi parna zapora na notranji strani. Ta mora tesniti okrog škarij.
Je razmak, pa tudi na vrhu niso čisto do vrha deske, cc 15cm manj. Knauf bom pa zaupal mojstru, hvala za odgovore
Super. Kontrolo folije pa le naredi. Videno premnogo problemov pri vidnih delih ostresja! Sploh skarij!
Malo sem neumno postavil vprasanje. Mislil sem zracnik na vsaki strani zidu pod slemenom da se zraci. To mi je povedal vodovodar, ki sebi rihta sedaj mansardo in mu je oče tako naročil. Folijo načeloma lahko še vedno prerežem pod slemenjaki imam dovolj prostora, ce ima kakšen efekt?
Ima. In je fajn to naredit. Zracnikov pa ne rabis.
Iskanje po temi