PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Poka v estrihu in dilatacija

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni, sem rekel da tule še vprašam. Namreč pred dobrim mesecem smo naredili v garaži estrih na novo, na vrh bo dan epoxy. Po dobrem mesecu sušenja se je pojavila za dober milimeter široka in cca 1.5m dolga razpoka na sredini estriha, ki se širi proti drugi steni. Dilatacijski trak je bil dan, uporabljena je bila mreža za tlak in vlakna, sam prostor je velik dobrih 26 kvadratnih metrov..približno 5x5 kvadrat.
Sedaj pa me zanima..par mojstrov sem klical plus tega, ki mi je delal in so rekli da dilatacija ni potrebna pri takšni kvadraturi in obliki prostora in da če režem da lahko poči še prej drugje (vseeno sem jo naredil v kotu kjer je jašek, kar mi je svetoval tudi mojster, cca meter za pol metra), vendar me zanima ali bi jo vselej moral zarezati po sredini tlaka od stene do stene. Izgleda namreč da je poka nastala praktično na sredini garaže in malo vijuga. Prav pri steni je za dober milimeter široka, nato pa praktično po enem metru izgine in skoraj ni vidna.
V nasprotnem primeru jo bom zašil z epoksidno smolo pred nanosom epoksi premaza.

Sprašujem zato, da nebi potem stavil gor dragega epoksija brez veze da vse popoka.
"Dilatacijski trak je bil dan, uporabljena je bila mreža za tlak in vlakna, sam prostor je velik dobrih 26 kvadratnih metrov..približno 5x5 kvadrat. "

Kaj je pod estrihom?

"Dilatacijski trak je bil dan, uporabljena je bila mreža za tlak in vlakna, sam prostor je velik dobrih 26 kvadratnih metrov..približno 5x5 kvadrat. "

Kaj je pod estrihom?
Pod estrihom je betonska plosca....temeljna.
Počakaj, da se dobro posuši in razpoka do konca, nato pa razpoke saniraš. Zdaj nimaš več kaj dosti drugega.

Kaj bi moral narediti prej? Hja, jaz bi dal vmes folijo, da se estrih lažje krči z manj trenja, dal bi več mikroarmature, mrežo s tankimi palicami in manjšimi razmaki bi dal v zgornjo cono... Dilatacije pa po vsej verjetnosti ne bi delal.
"Pod estrihom je betonska plosca....temeljna. "

Potem je zelo verjetno to vzrok razpoke.

Sanacijo ti je že napisal Wolfram.

"Pod estrihom je betonska plosca....temeljna. "

Potem je zelo verjetno to vzrok razpoke.

Sanacijo ti je že napisal Wolfram.
Zakaj bi bila betonska plošča vzrok razpoke? Betonska plošča ni bila nič popokana in je stara 20 let plus in "taprava plošča".
Saniral bom ja..sem ze kupil epoksi smolo..le za diletacije me je zanimalo predvsem.
Iskanje po temi