PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Obnova elektricnih in vodovodnih instalacij

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kupila sem staro rabljeno stanovanje v bloku iz 60ih let. Ne verjamem, da je bilo kaj dosti obnovljeno, razen novih oken.  Napeljave so zelo stare, zato me skrbi, da ne bo kaj zacelo puscati oz. da ne bo kje vziga zaradi kakega kratkega stika. Varovalke so se okrogle za prisraufat. Rada bi obnovila kopalnico - predvsem zamenjala cevi in ventile (trenutni ventil za vodo se ne da zapret), prav tako bi menjala vodovod v kuhinji in nastavila tudi tam svoj ventil za zapret vodo. 
V stanovanju pa bi povsod zamenjala elektriko in zamenjala omarico za tako z avtomatskimi stikali.
Vendar ne vem, kako naj se tega lotim. Kje najti izvajalce in koga vse bi potrebovala? Verjetno vodovodarja, elektricarja, ampak verjetno se koga? Poleg tega me zanima, kako bi bilo najlazje to splanirati - verjetno se moram za nekaj casa izseliti iz stanovanja? Kako se tega lotite strokovnjaki?
Najnaj hvala vsem za ideje!
Glede na to, da ste novi tukaj si vzemite še malo časa in pobrskajte po starih odgovorih na podobne teme kot je vaša. Če boste mogoče zaupali še vašo lokacijo, se lahko zgodi da boste tudi od tukaj dobili kakšno ponudbo.
Sicer pa, obnova je širok pojem zato so tudi stroški v velikem razponu. Najprej morate pri sebi narediti načrt kaj želite narediti iz stanovanja, koliko ste pripravljeni investirati, kaj vam je v prvem planu in tako naprej.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Lokacija?
Morda vam lahko pomagam pri el. Instalaciji
Najprej je dobro vedeti kje zelite imeti pipe, stikala, vticnice....
Ce niti tega ne veste in ne znate narisati na papir ali steno, potem je dobro dobiti nekega arhitekta. Ker popravljati na ekranu je ceneje kot na steni. 
Kaj boste to imeli, bo pa treba elektricarja, vodovodarja, zidarja (tlaki), keramicarja, Podopolagalca (parket, vinil..? ), Mogoce knaufarja,  Slikopleskarja pa se koga. 
Obstajajo pa tudi podjetja ki se ukvarjajp samo z vodenjem takih obnov in imajo kup podizvajalcev, in je potem njihova skrb da jih uskadijo med sabo, da bo vasa obnova trajala 1 mesec in ne pol leta. 
Za nekatere je tudi to resitev
Sonce naj sveti vsak dan!
Razmislite in obnovite na enkrat vse v celoti, to je poleg tega, kar ste pisali še vsi tlaki in vsa notranja vrata in še kaj......
Da,da,eno je kako je dobro vse,.... drugo je možnost financ,še posebej danes.
Torej, update, ko je koncno akcija.
Za obnovo sem se zmenila pri velikem trgovskem podjetju, ki ima tudi to v ponudbi. So mi izrisali kopalnico, potem sem lahko nabavila material preko njih po nizjem davku. Kontaktiram preko vodje del, ki je super in se da vse zmenit. Zaenkrat zadovoljna.
Iskanje po temi