PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Notranji omet

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

Preselil sem se v hiso,ki jo se raziskujem. V zgornjem nadstropju sem montiral sliko. Mislil sem,da je stena iz knaufa,vendar ni. Mi zna kdo povedati,zakaj ko trkam po notranjih stenah v hisi,mi ta zveni,kot da bi bila iz knaufa... ko sem vijacil je odpadal omet in ni knauf. Zunanje stene bi naj bile zidane s skok opeko... Prosim za pomoc oz informacije...

Odpadal omet ni misljeno,da je veliko odpadlo. Zavrtal sem vijak za knauf,mislec,da je knauf, nato je na mestu vrtanja malce odpadlo ometa (velikost glave vijaka).

Odpadal omet ni misljeno,da je veliko odpadlo. Zavrtal sem vijak za knauf,mislec,da je knauf, nato je na mestu vrtanja malce odpadlo ometa (velikost glave vijaka).

Je lahko več vzrokov. Prvi bi lahko bil, da je omet popokal in lahko tudi odstopil. To se vidi hitro. Drugi vzrok pa bi lahko bil, da so včasih dali kar siporeks 5 cm s notranje strani pri zunanjih stenah in čez omet. Tako imam jaz v pritličju 40 let stare hiše. Ko sem obnavljal sem mislil, da je ves omet zanič ker je vse zvenelo votlo. pa še kaj bi se lahko našlo.
Hvala za odgovor. Popokal omet ni nikjer, vsaj na vseh stenah to ni vidno. Ce bi odstopal,bi verjetno to lahko opazil, tudi ne bi po vseh stenah odstopil? Skratka ce ni popokan me ne rabi kaj skrbet,je samo izvedba verjetno s siporeksom?
Težko oceniti po opisu... da se je omet odkrušil v velikosti glave vijaka, ni nič strašnega. 
Pri vrtanju v siporeks sveder nudi enakomeren in minimalni vrtalni upor - sveder v siporeks skorajda "pade" v material, torej po tem morda lahko sam oceniš, v kakšno podlago si vrtal. 
Votel zven pri trkanju? O kakšni površini govorimo, vsa stena ali lokalno? Se mi zdi, da je kljub vsemu omet odstopil. 

Navaden plastičen dibl bo v siporeks malo slikico še držal...
Dreber hvala za odgovor. Govorim o votlih vseh zunanjih stenah... Ja,saj je sel normalno vijak noter,samo zunanji omet je malo odpadel .. so pa votle cisto vse stene glede na pritrkavanje....
Iskanje po temi