Objave: 233
Teme: 68
Ocena:
1
Zdravo,
lahko kdo pove, kako se obnese HIKvision alarm, žična vezava? Je OK?
lp
Objave: 931
Teme: 34
Ocena:
10
Nimam izkušenj z njihovimi alarmi, čeprav firma ni slaba. Pri naboru malo več opreme, pridete na ceno, ki je primerljiva s DSC. Jaz bi v tem primeru bolj zaupal DSC.
Nigdar je ne tak bilo, ka nekak nej bilo i nigdar nebu ka nekak nebu.
Ocena:
1
HIKvision me zanima predvsem, ker bi imel na isti zaslon vezan še domofon. In, če bodo kdaj instalacije, tudi kakšno videokamero.
Objave: 27
Teme: 4
Ocena:
0
Alarm definitivno DSC ali Paradox.
Video nadzor samostojen, namesto domofona pa video zvonec.
Objave: 192
Teme: 5
Ocena:
1
Alarm definitivno Jablotron.
Ocena:
1
Kaj pa je prednost npr. DSC pred HIKvision?
Ocena:
10
Saj ni prednosti. Osebno bolj poznam DSC in jim zaupam. HIKvision ima podoben sistem central kot DSC, lahko uporabljate univerzalne senzorje in sireno. Mogoče je celo prednost HIKvisiona to, da lahko uporabljate nekatere tabloje istočasno za domofon in alarm. Nisem našel podrobna navodila za HIKvision na spletu, zato podrobnosti teh central ne poznam. Opazil sem, da en soliden komplet opreme HIKvisiona za povprečno hišo pride čez 900€, za ta denar pa že dobite enak, če ne večji komplet od preverjenega DSC.
Objave: 27
Teme: 4
Ocena:
0
Varovanje objekta v sodobnem času pomeni: najprej preventiva (video nadzorni sistem) in nato aktivno opozarjanje (alarmni sistem).
Dober alarmni sistem, potem dober video nadzornii sistem.
Objave: 45
Teme: 9
Ocena:
0
Jaz imam HikVision videonadzor in alarmni sistem že dve leti. Že 2016 je HikVision kupil UK firmo Pyronix, tako da so senzorji tako ali tako od njih (vsaj takrat ko sem jaz postavljal sistem so bili). Na delovanje nimam večjih pripomb, brez izpadov in lažnih sprožitev, centralen nadzor preko mobilne aplikacije ipd. Zadevo sem naštudiral in montiral sam. Imam pa brezžičen sistem ker sem ga montiral naknadno in nisem imel pripravljene napeljave. Pravkar sem nabavil še njihov domofon ker mi je stari po 15 letih odpovedal in bom vse skupaj povezal v en sistem.
Ocena:
10
Mobilne aplikacije omogočajo popoln nadzor preko telefona od koderkoli in so nasploh všečne. Osebno še vedno ne zaupam video nadzora, še manj pa alarmnega sistema nobeni mobilni aplikaciji, ker ne vem kot vse moji podatki potujejo kakšna je možnost vdora, neglede na vsa gesla ki si jih lahko zmišljujem. Žal pa večina sistemov (Jablotron, HIKvision, ...) vsiljujejo prav to. DSC je eden od redkih, ki ne pogojuje mobilnih aplikacij.
Objave: 45
Teme: 9
Ocena:
0
Hja, stvar pristopa in zahtev posameznika ... Dokler zaupamo mobitelom, ki jih nosimo povsod s sabo in so sami po sebi ultimativne špijunske naprave potem je vprašanje varstva podatkov zelo relativna. Jaz sem se pač odločil da sprejmem tveganje skupaj z določenimi odločitvami pri zasnovi - npr. video nadzor je postavljen samo zunaj hiše.
Objave: 583
Teme: 5
Ocena:
0
Nihce? Menda je ajax zelo razsirjen po Sloveniji..
Objave: 20
Teme: 0
Ocena:
0
4.2.2022 ob 15:23
(*Zadnja sprememba objave: 4.2.2022 ob 15:26 uporabnik Aleš.)
Najprej moraš vedeti žično ali brezžično. Jaz sem pred nekaj meseci menjal starega žičnega za DSC žični. Žica je zakon, razen če nimaš istalacij. To je pa druga zgodba.
Sem pred tem naštudiral Hikvision, pa sem vesel, da ga nisem vzel. Zakaj? DSC je zakon. Koliko nastavitev. Pa vse s telefona. Sta dve mobilni aplikaciji, če jih želiš. Ni pa nujno. Prva za status, proženje poljubnega števila izhodov (vrtna vrata, luči ali kar pač nanje prikopiš), druga pa za servisiranje / parametriziranje na daljavo - za monterja.
Imam povezano s pametno hišo (vklop alarma, prebran status, v primeru proženja se zaprejo vse rolete, prižge rdeča luč, mi prileti SMS, vklopi se dodatna sirena...). Alexi rečem naj zavaruje dom in grem od hiše... Ob priliki bo še zaklenila za mano. Odklepanje/izklop alarma pa je druga zgodba. Tu pa pri meni še ne bo avtomatike.
Še namig: DSC se ne kupi v digitk*** ampak 100m stran. Tam fantje razumejo kaj prodajajo. Če montiraš sam seveda.
Objave: 164
Teme: 41
Ocena:
1
Aleš zanima me kje si naročil DSC sistem ter kaj vse si naročil?