Som16, hvala za odgovor. Malo bolj natančno:
1) V planu imam cca. 250 m2 lesenih stropov. Cca. 200 m2 jih je poševnin ostrešja, drugo je pa ravno na strope plošč in medetažnih konstrukcij. Nekaj je še bokov kukerlov, kjer je malo treba naštudirati izvedbene detajle, da bo vse skupaj malo izgledalo, pa da ne bo kot v neki lovski koči.
Iščem nekoga pi komu bi lahko kupil material za izvedbo. Kot sem rekel, verjetno bom delal sam, sem se pa pripravljen pogovarjati tudi o izvedbi, če bo komunikacija in tudi cena na kontra strani v pravi smeri. To pri meni pomeni, da se je nekdo prirpravljen pogovarjati o dobri izvedbi detajlov. Bo pa to drugo leto spomladi, tako da se malo pripravljam, da nekoga najdem. Vmes bi rad opaž zložil v prostor in ga tudi celotnega prebarval ko še ni vgrajen. Lepo delo za čez zimo...
Verjamem, da ljudi je v Savinjski dolini dovolj, samo kontaktov nimam, zato se priporočam. Da se bi vozil od grunta do grunta in spraševal kdo dela opaž za strope mi pa tudi ni.
2) Kaj je to GK? Gips?
3) O sami montaži sem že razmišljal, ni pa nič dokončno. Čakam, da se malo pomenim s kom, ki je več tega izdelal. Opaž planiram 2 - 2,5 cm debeline, 15 cm širine. Izgled natur, barvan s prozorno zaščito z nekaj dodane bele barve za UV protekcijo.
Ostrešje je narejeno iz 10 cm Termotopa (nad njim seveda sekundarna kritina, zračni most in kovinska kritina), med špirovci je 15 cm kamene volne. Potem sem planiral parno zaporo pritrditi direktno na špirovce. Nato pa izravnalno konstrukcijo, recimo 4 cm morali, ki se jih potem postavi v ravnino z nivelirnimi vijaki. Ta prostor 4 cm med parno zaporo in opažem bi izkoristil še za inštalacije, kar jih je (razsvetljava, nekaj alarma, itd.). Na 4 cm morale pa direktno opaž. Sem se pa sam tudi spraševal o zvijanju in tu nimam izkušenj. O obešalih pa še nisem razmišljal.
Pri tvojem opisu ne razumem čisto kje se nahaja parna zapora. Pod nosilnimi morali? Je to na špirovcih in potem izdelam nosilno konstrukcijo ali nosilna konstrukcija in potem para zapora?
Poleg tega ne razumem dveh deščic na spoju. Kaj si mislil tu?