PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje majhnega stanovanja z IR paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ce ne uporabljas balkona in ce je v plosci v nitranjosti objekta dovilj armature v spodnjem delu betona, gs odzagaj. Ce bi rad pa samo plosco grel, pa bjo spodaj prisravfaj velik radiator in ga grej s pecjo.
Jax imam zalogovnik previsok, in sem motovilil z izolacijo potem. Nad zalogovnikom ima parket 3-5C vec kot ostali prostori.
Talno rabno pod kuhinjskim mizo gratis. Je pa res da je tudi pol metra stran na zunanji strani ste 9m dolg balkon, en del se v teraso podaljšan. Ampak mi je nekdo izračunal da tak balkon mogoce sajtrgo drv mesecno vec porabi pozimi, tako da se ne sekiram.prevec (pri lastnih drveh)

Ce ne uporabljas balkona in ce je v plosci v nitranjosti objekta dovilj armature v spodnjem delu betona, gs odzagaj. Ce bi rad pa samo plosco grel, pa bjo spodaj prisravfaj velik radiator in ga grej s pecjo.
Jax imam zalogovnik previsok, in sem motovilil z izolacijo potem. Nad zalogovnikom ima parket 3-5C vec kot ostali prostori.
Talno rabno pod kuhinjskim mizo gratis. Je pa res da je tudi pol metra stran na zunanji strani ste 9m dolg balkon, en del se v teraso podaljšan. Ampak mi je nekdo izračunal da tak balkon mogoce sajtrgo drv mesecno vec porabi pozimi, tako da se ne sekiram.prevec (pri lastnih drveh)
Sonce naj sveti vsak dan!
Tudi to kar pravi ssapo sem največkrat slišal ,ampak izolacija balkona me pride več kot bom porabil s temi izgubami 100let ali več. Lažje bi ga odrezal ampak podprl na stebre , samo da je blokirano rebro. Ker je preveč specifičen teren in hiša. Če odrežem stran bo zelooo grdo, pa še streho kjer imam drva izgubim. sigurno je ceneje en temelj 2x10m pa stebri, samo tega se lotiti za 5m drv izgube je tudi mal "noro" . ne vem.
Je noro, sem je meni isto naracunal.nekdo.
Se eps se mi ne ljubi pod teraso in balkon nalepiti. Pa bi enostavno lahko sam naredil v nekaj popoldnevih za 100 ali dvesto evrov materiala.
Sonce naj sveti vsak dan!
Veliko stvari v življenju naredimo, ker jih pač hočemo naredit, ne pa zato ker bi se izplačale.
Kakorkoli, če boš karkoli počel, počni v smeri eliminacije toplotnega mostu, nikar pa ne razmišljaj, da bi še povečeval izgube z dodatnim gretjem.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
"nikar pa ne razmišljaj, da bi še povečeval izgube z dodatnim gretjem."

To mi je sedaj postalo bolj jasno, da res ni smiselno, pa poceni rešitve tudi ni.

Jaz gledam na hišo kot gledam na podjetje, želim zmanjšati stroške, pa ne preveč zgrešeno investirati, še posebej ne če ni računice. Nisem zaljubljen v ta objekt oz v noben beton. Ko otrok odraste in se osamosvoji jo bom kar oddajal ali pa prodal, sam bom šel pa v kakšen kontejner ali montažni objekt 30m2 .
Zanimivo. 1x bi rezal, drugič ne bi rezal, ... Če bi na balkon narisali mrežo s kvadrati 10x10 cm in bi potem razrezali po koščkih, bi bilo pretežko, prezahtevno, predolgo bi trajalo, pa prestavljat podpore, pod balkonom, paziti da kdo dol iz balkona ne pade, ...
Da niti ne omenjam, da po takem posegu bajta ni skladna z gradbenim načrtom in postane črna gradnja (only in Slovenija) ...

Na koncu bi pa lahko, namesto te "garaže", zmontirali lesen nadstrešek, s pohodno teraso, da bi prekrili tisti pas fasade, ki se ne bi ujemal z ostalo bajto, ... (Glejte zadnji stavek prvega odstavka.)

Če bi se men šlo za odrez balkona, bi si že izposodil fasadni oder, pa ga (od)razrezal. Pa magari, če je teren v breg.

Potem bi pa vse skupaj zapeljal v taprvi gozd, pa tam iz prikolce/avta izgubil, na poti na deponijo. Ups, se zgodi sistem.
LP, steklenička
1 2 3
Iskanje po temi