Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Nisi vsega napisal. Ti je ob zunanjem zidu hladno, ko po njem hodiš? Je še kak drug razlog?
Objave: 200
Teme: 2
Ocena:
0
Ni ravno "hladno" ker so veliki radiatorji , tla so recimo precej mrzla kar je logično, pa okna niso najboljša, c 30 let lesena troplastna. Ampak je potrebno radiatorje kar precej ne vroče nažigat. ko je 0c mora biti voda nekje 55c v radiatorjih ali celo več ,sem pozabil... skratka skurim 30m drv pa bi rad zmanjšal porabo kjer je možno. Edino ostrešje je recimo "dovolj" izolirano. Fasado in okna bi pa tudi uredil če ne bi bili balkoni problem. Žagat jih pa ne mislim .
Objave: 193
Teme: 0
Ocena:
4
Sam sem bil tudi v dilemi kaj naj naredim z enim balkonom, ker je bil neizoliran ter ob enem ogromen toplotni most. Dobra 2 metra do zunanje stene se čuti pošteno hladnejši pod. Dolžina je cca. dobrih 8 metrov.
Izgube so sigorno visoke. Če bi ga hotel izolirati kot je potrebno + keramika + nova ograja = cca 2k ojrov.
Za balkon na katerem sem bil letos ene dvakrat. No way!!!!!
Drug vikend ga odrežem....
Ocena:
0
Pri meni je še huje ker je kot terasa, ponekod je širok 4m in spodaj je klet kot prizidek k bajti. Že zaradi statike si ga ne upam rezat ker je tako težak. Zdej če bi bila fora neko gretje v to ploščo spelat, od spodnjega pritličja gor bi bilo idealno. Recimo suho električno gretje kot je za kopalnice ali pa morda IR paneli. Čist tko sprašujem za foro če je kdo to že reševal, seveda vem da to ni najboljše oz idealno ampak če se kaj da narediti pa da ni večji poseg , bi me zanimalo
Objave: 193
Ocena:
4
Koliko imaš pa tlaka?? Če že ne gre drugače odstrani tlak in direktno stirodur plošče na ploščo pa gor keramiko.(sigurno je kakšna podobna tema na forumu)
Spodaj pa 10 stiroporja....
Pa še kakšno sliko prilepi, da vidimo problem
Objave: 784
Ocena:
21
Igorslo,kaj pa če bi probal z grelnim kablom, pazi probal v enem delu recimo pod kuhinjo
pritrdiš grelni kabel samo bi ga moral od spodaj izolirat. Kaj maš to polno ploščo ali rapid polnila?
Objave: 784
Ocena:
21
3.10.2021 ob 23:05
(*Zadnja sprememba objave: 3.10.2021 ob 23:15 uporabnik tona gas.)
Sestava: dvožilni kabel
Napetost: 220-240V, 50Hz
Nazivna moč: 25W/m
Dolžina priključnega kabla: 5m
Debelina grelnega kabla: 6mm (za beton in tlakovce)
7mm (za asfalt)
Notranja izolacija: Fluoropolimer
Zunanja izolacija: Polyolefín (PVC)
Delovna temperatura: 70ºC
Natezna trdnost: 300N
Tlačna trdnost: 2000N
Minimalni polmer upogibanja: 6x premer kabla
UV obstojnost Da
To ni mreža ampak kabel.
Električna energija za ogrevanje 50 kvadratnih metrov velike površine naj bi tako stala od 50 do 100 evrov na sezono.
Za 50 kvadratnih metrov velik dovoz bi potrebovali okoli 500 metrov grelnega kabla,
ti bi pa rabil cca 50m.
Če ogreje tlakovce ali pa asfalt pa to brez izolacije proti zemljini ni šment da nebi ogrelo betona vsaj en pas za zaporo ,če bi dal dva kabla cca 10 cm narazen spodaj pa izolacijo,samo treba pogledat če stirudur zdrži 70 stopinj.
Ocena:
0
tona gas
No to je že koristna informacija, to bom pa prav v kratkem preveril kako bi to položil in izoliral.. če popušim vse skupaj 500 eu se ne sekiram, bo zanimivo reševanje problema. Ker kot sem rekel druga opcija z rezanjem ali pa izoliranjem več kot 50m2 balkona je 10x ali več dražja rešitev , katera me ne zanima, ker je še stavbno pohištvo za zamenjati in kompletna fasada. glede na velikost hiše še 30k eu da bi bilo nečemur podobno.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Ti bi z elektriko drva šparal? Skregano z logiko. Edino možnost je napisal Bohinc, če že hočeš greti ob steni. Pa še tam ti bo potem toplotna uhajala ven. Da bi prišparal kako poleno, je edina možnost kakršnakoli izolacija, pa kaka regulacija ogrevanja, da ne bo vsa bajta prekurjena, temveč le tam, kjer bivate. Druge ni...
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Neizoliran balkon takšne površine je grelno telo katero zagotavlja dovolj energije za vsaj dve pasivni hiši.
Najceneje je le tega odstranit. Če to ne pride v poštev pa zagotovo popolna izolacijska sanacija.
Ostalo, (razni grelni kabli...) samo v šali
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->