PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Ogrevanje majhnega stanovanja z IR paneli

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Citat:Po vsem tem, je IR panel dosti bolj učinkovit kot TČ, bilo katere izvedba.
Tako!!

Mate , sem zidar, pa ne razumem takšnega komentraja in navodil. 

Fantje, da ne bo kgo mislil, da nabijam!! Tako so  sem bil podučen.
Some... 
Priznaš ali ne , kljub dobremu izgledu...se staramo, čeprav si ne priznamo... 
Zato ne razumemo, novejše tehnologije- za nateg.... Wink  Tongue
Kot gradbenik , si pozabil na zidno barvo Thermo... ''Nase'', ki je menda dobro izolativna...
Par nanosov nje..., pa niti ne rabiš zunaj izolirat ,  '' duplo invertersko'' ...?!
Je treba s časom naprej  Big Grin  ali pa... kot poje ta... https://www.youtube.com/watch?v=Z7QfHf_TU5c
bohinc,
zdravo, si me moral, kljub letom " potegnit za jezik ".
Tudi to, da termo barva zelo pomaga pri toplotni izolaciji hiše še posebej v povezavi z ogrevanjen z paneli so me podučili. In to celo 2x nanos, se zelo pozna.
Ja, fantje " bohinc "  , pred starostjo ne bežim, pred norostjo pa. Smile Wink

Pa brez zamere , fantje ki se ogrevate z IR paneli.

Mater vola, naj kar tu napišem: Kaj se bomo kje dobili na pikniku??
Lep pozdrav
Da ne odpiram nove teme , me zanima nekaj neumnega. Problem imam z balkonom ki je neizoliran in pač ni ekonomično vso keramiko razbiti, niti višina mi ne dovoljuje izolacije itd balkon je 20m dolg v L obliko in 2,5m širok in bi rad naredil toplotno zaporo na notranji strani, torej v stanovanju .Nekdo mi je svetoval da naj vržem tlak ven in položim talno gretje ali pa samo en pas gretja po tleh ob notranji steni, magari suho električno. Sedaj ne bi ravno parket ven metal če ni potrebno. Skratka baje IR paneli sevajo v objekte , koliko je to globoko če bi take ozke profile obrnil v ploščo gor iz spodnje etaže, ali bi pomagalo? Smile Ja vem zelo neumno vprašanje, ampak me vseeno zanima , četudi bom tarča posmeha.Oziroma kaj lahko naredim da malce segrejem to ploščo v smislu toplotne zapore pa da ne razbijem dnevne sobe in kuhinje.
Nisi vsega napisal. Ti je ob zunanjem zidu hladno, ko po njem hodiš? Je še kak drug razlog?
Ni ravno "hladno" ker so veliki radiatorji , tla so recimo precej mrzla kar je logično, pa okna niso najboljša, c 30 let lesena troplastna. Ampak je potrebno radiatorje kar precej ne vroče nažigat. ko je 0c mora biti voda nekje 55c v radiatorjih ali celo več ,sem pozabil... skratka skurim 30m drv pa bi rad zmanjšal porabo kjer je možno. Edino ostrešje je recimo "dovolj" izolirano. Fasado in okna bi pa tudi uredil če ne bi bili balkoni problem. Žagat jih pa ne mislim .
Sam sem bil tudi v dilemi kaj naj naredim z enim balkonom, ker je bil neizoliran ter ob enem ogromen toplotni most. Dobra 2 metra do zunanje stene se čuti pošteno hladnejši pod. Dolžina je cca. dobrih 8 metrov.
Izgube so sigorno visoke. Če bi ga hotel izolirati kot je potrebno + keramika + nova ograja = cca 2k ojrov.
Za balkon na katerem sem bil letos ene dvakrat. No way!!!!!
Drug vikend ga odrežem....
Pri meni je še huje ker je kot terasa, ponekod je širok 4m in spodaj je klet kot prizidek k bajti. Že zaradi statike si ga ne upam rezat ker je tako težak. Zdej če bi bila fora neko gretje v to ploščo spelat, od spodnjega pritličja gor bi bilo idealno. Recimo suho električno gretje kot je za kopalnice ali pa morda IR paneli. Čist tko sprašujem za foro če je kdo to že reševal, seveda vem da to ni najboljše oz idealno ampak če se kaj da narediti pa da ni večji poseg , bi me zanimalo
Koliko imaš pa tlaka?? Če že ne gre drugače odstrani tlak in direktno stirodur plošče na ploščo pa gor keramiko.(sigurno je kakšna  podobna tema na forumu)
Spodaj pa 10 stiroporja....
Pa še kakšno sliko prilepi, da vidimo problem
Igorslo,kaj pa če bi probal z grelnim kablom, pazi probal v enem delu recimo pod kuhinjo
pritrdiš grelni kabel samo bi ga moral od spodaj izolirat. Kaj maš to polno ploščo ali rapid polnila?
Grelni kabel , dobra ideja , ali pa grelna mreža pa jo pritisnem gor na strop v kleti /garaži in še čez stirodur gor prtisnem čez mrežo da jo od spodaj zaprem . Nekako tako sem razmišljal, sedaj to je teorija če pa v praksi deluje bom pa izvedel samo če probam.
https://www.ogrevam.si/storitve/grelne-mreze/
Dvomim, da bo to zadovoljilo  potrebam...?
Te mreže niso namenjene gretju 15+ cm bet. plošč, pač pa pod keramiko, laminat ...
Tako gretje (razen dobre porabe) zna bit  bolj Sizifovo delo !?
Izračunaj potrebne m2 in poglej lestvico  https://www.ogrevam.si/wp-content/upload...7.2016.pdf  potrebnih (k)Wh, ter pomnoži učinek... od ''spodaj /kontra -navzgor'' Wink

Citat: skratka skurim 30m drv pa bi rad zmanjšal porabo kjer je možno.
Kar se cene ogrevanja ''plate'' tiče, raje spelji ''talno na drva pod plato''.  Izolirat..., kolikor razmere pač dopuščajo !
Sestava: dvožilni kabel
Napetost: 220-240V, 50Hz
Nazivna moč: 25W/m
Dolžina priključnega kabla: 5m
Debelina grelnega kabla: 6mm (za beton in tlakovce)
7mm (za asfalt)
Notranja izolacija: Fluoropolimer
Zunanja izolacija: Polyolefín (PVC)
Delovna temperatura: 70ºC
Natezna trdnost: 300N
Tlačna trdnost: 2000N
Minimalni polmer upogibanja: 6x premer kabla
UV obstojnost Da

To ni mreža ampak kabel.
Električna energija za ogrevanje 50 kvadratnih metrov velike površine naj bi tako stala od 50 do 100 evrov na sezono.

Za 50 kvadratnih metrov velik dovoz bi po­trebovali okoli 500 metrov grelnega kabla,
ti bi pa rabil cca 50m.
Če ogreje tlakovce ali pa asfalt pa to brez izolacije proti zemljini ni šment da nebi ogrelo betona vsaj en pas za zaporo ,če bi dal dva kabla cca 10 cm narazen spodaj pa izolacijo,samo treba pogledat če stirudur zdrži 70 stopinj.
tona gas

No to je že koristna informacija, to bom pa prav v kratkem preveril kako bi to položil in izoliral.. če popušim vse skupaj 500 eu se ne sekiram, bo zanimivo reševanje problema. Ker kot sem rekel druga opcija z rezanjem ali pa izoliranjem več kot 50m2 balkona je 10x ali več dražja rešitev , katera me ne zanima, ker je še stavbno pohištvo za zamenjati in kompletna fasada. glede na velikost hiše še 30k eu da bi bilo nečemur podobno.
Ti bi z elektriko drva šparal? Skregano z logiko. Edino možnost je napisal Bohinc, če že hočeš greti ob steni. Pa še tam ti bo potem toplotna uhajala ven. Da bi prišparal kako poleno, je edina možnost kakršnakoli izolacija, pa kaka regulacija ogrevanja, da ne bo vsa bajta prekurjena, temveč le tam, kjer bivate. Druge ni...
Neizoliran balkon takšne površine je grelno telo katero zagotavlja dovolj energije za vsaj dve pasivni hiši.
Najceneje je le tega odstranit. Če to ne pride v poštev pa zagotovo popolna izolacijska sanacija.
Ostalo, (razni grelni kabli...) samo v šali
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
1 2 3
Iskanje po temi