Objave: 8
Teme: 5
Ocena:
0
Pozdravljeni,
počasi se izteka življenska doba obstoječega kotla na drva, zato bo potrebno počasi pogledovati po drugem. Sem pregledal forum, vendar ni novejših tem glede nabave kotlov na biomaso. Trend gre očitno v smer TČ, vendar pa zaradi lastnih drv / gozda, me to ne zanima. Skratka, zanima me dober nizkocenovni uplinjevalni kotel - je kdo kaj nabavljal zadnje čase? Kaj, kje, koliko, izkušnje...? Ogrevam cca 120m2 preko radiatorjev, zalogovnik je 1600l. Menjal bi le kotel, ostalo zaenkrat ne. Ni nujno, da je na spisku eko sklada.
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Med nizkocenovnimi kak centrometal. Dobis vec kot pri slovakih/cehih
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 8
Teme: 5
Ocena:
0
yaki, izolacije imam 12cm in okna še vedno dobra... 400 do 500 eur stroška z TČ naj bi bilo na kaj?
Hanzi, o Centrometalovih kotlih sem že nekaj slišal oz prebral, nisem ga pa še videl v živo - če bi oz ko se bom pogovoril s kakšnim uporabnikom, bo boljša slika...
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
5.9.2021 ob 14:01
(*Zadnja sprememba objave: 5.9.2021 ob 14:06 uporabnik Hanzi.)
Ima ga brat 34kw
Prevelik za njegove potrebe, ampak odlocitev za njega je padla zaradi vecjega kurisca. Igrava se sicer z nastavitvijo ventila za varovanje povratka, ampak 1x nama bo uspelo....
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Hec je v temu, da k izkoristku v kotlovnici na drva 90% prispeva zalogovnik in vse kar sodi zraven. Samo 10% pa je razlike med navadnim in uplinjevalnim kotlom...
Ps. Jasno je tukaj mišljen dober pločevinasti kotel, litoželezni imajo slabši izplen, rekorder v slabem izkoristku pa eden in edini VIADRUS
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 193
Teme: 0
Ocena:
4
Fantje kaj bo pa dimnikar reku, ko bo videl, da je zamenjal staro peč not pa zmontiral novo centralmetalovo peč...
Vem za enega deda katerem je dimnikar menjavo zakompliciral do konca....
Objave: 129
Teme: 17
Ocena:
5
Ma dimnikar niti videl ne bo. Samo udaris na kotel letnico 2010 in si resen za nadaljnih 20 let
Objave: 83
Ocena:
2
Jaz za druge ne bom govoril, ker tudi nimam nobenih pravih informacij. Jaz sem lansko leto vzel uplijevalni kotel Windhager 18 KW in lahko rečem, da je za enkrat super.
Res je, da investicija ni mala, ampak napram prejšnji izvedbi v kurilnici ni besed. Toplo imamo 24/7 s enkratnim kurjenjem. Hiša ni izolirana. Poraba drv lansko leto 16 metrov v kurilni sezoni okt-maj se pravi za 8 mesecev s sanitarno vodo skupaj. Prej več kot 20 metrov s tem da smo greli samo 16 ur dnevno. Čiščenje pepela 1-2 dni v nalagalnem komori in 1 krat na 7-14 dni v uplinjevalni komori.
Objave: 3971
Teme: 21
Ocena:
73
Pri nas hodi dimnikar s parimi bloki formularjev, katere ročno izpolnjuje vsakič posebej in za to porabi kakih 10 minut.
Ako vse tisto potem nekdo resnično vnese (pretipka) v kak kompjutor, na katerem zasveti alarm za napačno peč, jih je treba takoj vse postreljat, saj ta nesmisel plačujete uporabniki.
Ampak sem kar prepričan, da jim ni treba trepetati za življenje. Jim je pomembno le da obkljukajo seznam in pokasirajo.
Sem kar vesel, da sem se prepisal med črpalkarje, čeprav bodo kmalu iznašli kak ekvivalentni prispevek tudi za nas...
Objave: 129
Teme: 17
Ocena:
5
5.9.2021 ob 18:54
(*Zadnja sprememba objave: 5.9.2021 ob 18:55 uporabnik cmctv.)
@windhager
Ja ampak k temu je v veliki meri pripomogel zalogovnik in ne pec. Pec je prispevala mogoce 10-15%
Objave: 83
Ocena:
2
Ja saj komplet investicija je prinesla prihranek pri drvih in pri delu s pečjo, kar je meni bolj pomembno. Ni mi potrebno več pripravljati drobiža, ampak na dno dam samo malo manjše do 8 cm polena in se vse vžge v 3-5 minutah. Z dimnikarji pa je že kar križ. Jaz sem že imel probleme pri čisto novi omenjeni peči. Ker je zagon peči opravil proizvajalec oz. njegov pooblaščenec sem mislil, da je to vse, kar je potrebno.
No in čez kakšen mesec pride dimnikar in ko stopi v prostor reče s prve, ste prijavili napravo z prvim pregledom kurilne naprave. Rečem ne. Je rekel samo, ja potem pa ne moreva nič. Potem sem ga komaj prerpričal, da je vse opravil in naknadno sem uredil še prijavo. On je rekel, da če se ne drži postopkov, dobi kazen on in, da ne dela več kar tako.