Ni klime pri hiši. Monter je tudi ni imel. Vseeno pa si me prepričal, da toliko na račun bojlerja ni moglo biti. Kaj pa je v resnici bilo, bo pa ostalo nepojasnjeno. Važno je, da vem koliko bi bilo na bojlerju pričakovati.
Kak poracun tudi ne?
Ali si mescno poročal stanje?
40 evrov za bojler je veliko.
Poraba na dopustu, klima, bojler, kuhanje na elektriko evro in pol na dan priblizno
4 člani.
Ja, mesečno javljam vsakega 1. v mesecu, ni bil poračun, prav tako se nisem zmotil pri cifri, saj je bilo tudi v septembru 71€, nato se je umirilo na okrog 50€. V septembru je bojler še teral, ampak pa ne vem koliko meseca.
Ampak mi je jasno, da ni bila samo SV, da je bilo še nekaj. Bi pomislil, da kroženje, a na tistem bojlerju sploh ni bilo mogoče.
Seveda pa je to že toliko nazaj, da...
Sedaj s temi izgubami preračunano sem tam tam kot bi hajcal na štrom. Dokler se ne preuredi. Edino da električnega grelca nimam, dosegel pa sem, da se kotel prižge na več kot 48 ur. Če bi imel oboje, bi bil trenutno bolj smotrno na štrom.
Sedaj imam še jaz en izziv. Kaj pravite na takšno shemo vezave kotla in zalogovnikov. (manjka še varnostni ventil in še kakšna podrobnost)
V vezavi je zalogovnik z bojlerjem+spirala (poletno delovanje; ogrevanje samo zalogovnika/bojlerja s sončnim kolektorjem ali kotlom) in zalogovnik (koristi se samo v zimskem času za ogrevanje).
Za prehod med poletnim/zimskim delovanjem se zapira/odpira ventila med zalogovnikoma.
Kako rešujete, da topla sama voda ne kroži med zalogovnikom in sončnim kolektorjem? Je dovolj upor nepovratnega ventila?
Najbolj zanesljiv način za oceno dejanskega finančnega izkupička pri prodaji nepremičnine je natančen vnaprejšnji izračun vseh obveznih davkov, ki pri... Beri dalje »
Lumar s priznanji Best Buy Award, QUDAL in Customers’ Friend potrjuje tri vidike, ki postajajo pri odločitvi za gradnjo doma vse pomembnejši: vrednost... Beri dalje »
V soboto, 19. septembra 2026, vas v okviru dneva odprtih vrat med 10.00 in 14.00 uro vabimo na obisk in ogled pritlične tipske hiše, ki se nahaja v ok... Beri dalje »
Prijava uporabnika
Registracija novega uporabnika
Vaša registracija je bila uspešna.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti, da bo registracija potrjena.
Porabljeno geslo
Zahtevek za spremembo gesla uspešno poslan.
Na vaš email naslov smo poslali sporočilo z navodili, katerim morate slediti za uspešno ponastavitev gesla.