PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Hidroizolacija in inštalacije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni!

Prosim za nasvet kako rešiti detajl polaganja HI ob inštalacijah?
Kaj predlagate, da se cevi obbetonirajo in se lepi HI na ta greben? ali so kakšne druge rešitve?

Hvala in lep pozdrav!
Hi gre pred inštalacijami
matija_w ,
dogovorite se z izvajalci instalacij in določite linije le-teh. Položite/navarite H. izolacijo , cevi žaščitite z pustim betonom.
Lep pozdrav
Ne vem... Pač položiš HI povsod, potegneš inštalacije, položiš TI in so cevi skrite. Tko se dela, betonira se že dolg ne
Hvala vam!
 Sem dvignl cevi ni navaril spodaj!
Meni vodovodar predlaga, da on položi inštalacije kr na plato in potem obbetoniramo in preko položimo izotekt.

So kakšne prednosti ali slabosti?

Verjetno predlaga to kr je njemu bolj enostavno ali pač?

Ima kdo kakšno sliko kako tak način sploh zgleda?
wooosaiiii ,
kako je pa izdelana hiša? AB pločča?
Poglej kako imaš v projektu  oz. v Teh. poročuili zapisano. Z obena inštalaterjema se dogovori, da doličite linije razvoda instalacij in tam položite H. izolacijo.
Na te linije pa naj izdelajo razvode.
Slika za primer:

Lep pozdrav
AB plošča je klasika, brez kakšnega XPS in hidroizolacije na podložnem betonu. 

Ja, ta sistem na sliki mi je poznan, vendar me vodovodar prepričuje naj raje damo hidroizolacijo nad inštalacije?! In, da je tako "bolj prav", saj v nasprotnem primeru ne more pritrditi cevi brez, da bi vijačil v hidroizolacijo?

Jaz mislim, da je obtežitev cevi in tu pa tam malo PU pene, da fiksira cevi dovolj. Itak jih nameravam pred ometi še obetonirati.
Jaz sem v dogovoru z inštalaterjem zavaril meterski(lahko bi tudi manj ampak se mi ni dalo rezat) pas izotekta, nato je on povlekel inštalacije za vodo in samo zalimal - brez vrtanja. Sledila je zaščita s pustim betonom, spodaj sem dal pvc folijo. Ko so bili ometi narejeni sem moral zakrpat par lukenj v hi, ki so jih naredili 'slaščičarji' in navariti preostalo. Ko so povlekli še cevi za elektriko sem vrgel zaščitni beton ven in namestil termoizolacijo. Kaj je 'narbolj prav' bodo pa povedali drugi. Wink
Kako bo pa ta vodovodar zatesnil potem malo morje prebojev v hidrpizolacijo?

Ne ga srat... ce ga skrbi luknanje z vijaki... naj pa maso not vlije preden da vijak v luknjo...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Iskanje po temi