PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Vsa elektro napeljava v omarico

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo,

prenavljali bomo stanovanje. Želja je, da bi šla vsa elektro napeljava v omarico in da je tam potem vse zvezano .Torej cev za luč v omarico, cev za stikalo v omarico, cev za vtičnico v omarico.

Razlog - da ni kje kakšnih doz po stenah / stropu in da se sistem kasneje lažje prilagaja in naredi pameten.

1. verjetno to pomeni neko večjo omarico in ne 3x12 in podobne standardne. Kaj konkretno se vgrajuje, da je dovolj prostora?

2. kako se zveže recimo stikalo in luč v omarici. Enako kot v dozi, torej kar na sponke? pa visi to potem v omarici? Ali obstaja kakšen element, ki se recimo montira na DIN letev in omogoča vezavo tega?

Omarice seveda ne bom vezal sam, me pa vseeno zanima, ker mi moj inženirski duh ne da miru in ker je dobro, da kot investitor vsaj približno vem, kako mora biti.

Hvala!
Seveda obstajajo tudi vijačne in brezvijačne (Wago) sponke, tako da iz tega stališča lahko narediš karkoli.

Po drugi strani pa je vprašanje koliko je smiselno vleči povezavo vsake vtičnice, svetila in stikala v omarico, če ne boš imel "pametno hišo"

Ne glede na tvojo odločitev bi najbrž bilo dobro, da nabaviš vse potrebno in temu primerno tudi velikost omarice.
PerS, če misliš delat pametno hišo delaj zdaj komplet, to kar boš sedaj kobajagi pripravljal
bo potem mogoče realizirano ali pa nikoli.
Iskanje po temi