PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Vonj po gipsu v mansardi - Vročina

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

V zidani novi hiši živim že 8 let. Ves ta čas pa imam en problem v zgornjem nadstropju (mansardi) in sicer poleti ko zunaj pritisne vročina.

Namreč v tem času v mansardi nastane en tak poseben vonj (po gradbenem materialu - najbolj me spominja po suhem gipsu). Izolacija podstrešja je steklena volna ter nato gips plošče.

Verjetno ta vonj izhaja ko se streha pregreva ter ne vem ali oddaj vonj steklena volna ali gips plošče... Še posebej so tem vonju izpostavljene sobe na JV ter JZ

V obdobjih ko so zunanje temperature pod recimo 20 stopinjami, tega vonja ni.

Kaj mi svetujete, da naredim? V 8 letih bi pričakoval, da bi se že "razsmradilo".

Hvala
Naj dodam, da sem opazil v eni sobi, da je steklena volna pri knauf plošči temno sive barve (imam luknjo iz stropa  - kabel za luč). Ko pa sem šel na podstrešje in probal na dveh mestih na pogledat izolacijo, je pa bilo vse bp - nič plesni

A bi lahko šlo za plesen in da ona povzroča ta vonj ob vročini zunaj? Verjetno je izolacije ob luknji v strop zaradi elektr, kabla posivela zaradi vlage iz sobe??
zapore nobene? vonja iz steklene volne (plesen gor ali dol) sploh ne bi smelo biti v stanovanju, če je zapora pravilno narejena...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
parna zapora je (jo vidim - kako pa je v celoti narejena pa....???)....V bistvu je bolj vonj po gipsu - oz gradbenem materialu....ampak zanimivo samo poleti, ko so temperature nad 25 stopinj....

Kaj bi lahko bil razlog za ta vonj in to samo kadar so zunanje temperature zelo visoke?  Vonj sicer ni ful močan, se pa voha in je meni moteč....

Res ne vem, kaj naj storim...
Skoraj zagotovo imaš tezave zaradi kondenza in toplotnih mostov. V teh vročih dneh se zadeva suši in od tod vonjave.
Tista siva stvar je pa zelo verjetno plesen.
Iskanje po temi