PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Kam postaviti omarico za talno gretje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zdravo.
Kake izkušnje imate kaj z omarico za cevi (za "kače") za talno ogrevanje v montažni hiši - v utilitiju kot kaže ne bo dovolj prostora za njo, kot kaže sta kot varianti ostali le še spalnica (v omari?) ali pa 4 m2 majhna shramba pod stopnicami. Nekak se nagibamo k slednji, ne bi pa radi imeli "savne" v tem shrambenem prostorčku - saj potem tam ne moreš dati noter niti krompirja in konzerv...  Kaj pravite?
Razdelilno omarico, vedno pozicioniramo čim bliže sredinski točki hiše.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
V tako ogrevani hiši bo treba reševati drug problem: kje narediti neogrevano klet oz. zemljanko za krompir, jabolka in pir...
Imamo prtlicno hiso, omarci sta na hodniku.

Kot ze receno v sredini hise bolj kot ne.

Glej da je tudi tako, da ce bo potrebno kaksno vejo pripreti itd, da imas dostop (nebos vrjetno zato omare prestavljal).
Ja maricka sveta. Omara in izrezan hrbet tam, kjer je omarica, ali kaka razdelilna doza za strom ipd. In če slučajno na vsake 10 let rabiš, imaš dostop. Ostalih 9 let in 364 dni je pa lepo z oči pospravljeno.

Ne sredini hiše? Ja verjetno najbolj optimalno z vidika strojnih instalacij, ampak strojne inštalacije v tem smislu se precej nepomemben faktor. Daš kjer najmanj moti. Ni šans, da imam prvo stvar, ko notri stopiš ali pa sredi hodnika, bože ne daj, omarice za talno. Ali pa elektriko.
Krompir v vsakem primeru ne bo dolgo zdržal v hiši, ker ne boš mogel nikjer v hiši zagotoviti niti 3C nižjo temperature od sobne. Krompir pa se drugače shranjuje na cca 4C. Se pravi 20C nižje. 
Konzerve so bp na toplem. 
Kam omarico postaviti. Kot so rekli v center objekta. Če bi prilepili tloris bi mogoče kdo dobil kako idejo.
Janko: lahko da nimaš problemov z gretjem, nekateri kot berem jih pa imajo.
Sonce naj sveti vsak dan!
Janko sem jaz?
Ja, jaz imam vse narobe. Meni niso gradbeniki in drugi obrtniki delali, ampak mađioničarji.

Seveda pa zna prav priti, problem v nečem xy, ampak se reče, to je zato, ker: omarica je narobe, TC je preslaba, TC je presvoh, vnesi poljubno in se lepo roke obrise nad vsem skupaj. Govori pa, kot da je njegova stvar edina reč pri celi bajti. Pol pa da je še stromar tak kaliber pa vsi ostali, pol se pa pejd.
Android te je preimenoval, jaz pa ne berem za sabo Wink
Sem precej za luno
Kdo so mađioničarji
Mi smo jo dali tam kjer je bilo najlažje iz naslova pozicije notranje enote TČ. Ja, shramba za ozimnico in krompir/jabolke je večji problem. Se nagibava z mojo, da vzamem en hladilnik in ga bom imel za ta namen Smile.
V zimskem času bi tudi kaka skrinja v okvari ma prostem najbrž nekaj časa ohranjala temperaturo nad 0. Vsaj dokler ne stisne pošten mraz.
Iskanje po temi