PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Kanalizacija za novo hišo - rešitve v primeru premajhnega padca?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

prečesala sem podobne teme, ampak zase nekako ne najdem odgovora oz. rešitve, saj gre za to, da hiše še ni, ampak smo v fazi, ko razmišljamo, kako visoko narediti tem. ploščo. Teren je plazovit, vse skupaj je v bregu, je pa narejen že globok grobi izkop za bajto (naredil prejšnji lastnik, ker je mislil imeti podkleteno), mi pa kleti nočemo, hišo bi radi imeli čim nižjo, bo pa verjetno problem priklop na kanalizacijo (kolikor so nama povedali tisti, ki so bili zraven, ko so vlekli cevi). Bi bila rešitev v pritličju to, da pač imamo vse stvari, od katerih teče voda, nekako nad višino tal? Torej viseč wc, odtoki iz pomiv. korita in umivalnika pa so itak dvignjeni.. Mislili smo imeti sicer v spodnji mini kopalnici še tuš kabino, ampak saj tudi to se da dvigniti nad tla recimo ene 20 cm.. Je to optimalna rešitev, da na račun tega potem lahko spustiš hišo nižje? Finta je, da bo to pritlična hiša z mansardo, glavna kopalnica in pomivalni stroj - to bo vse zgoraj v mansardi, kjer bodo spalnice. Ker težko razložim, zakaj želimo, da je hiša čim nižja in kakšen je teren, bi samo prosila za odgovore, kaj se da narediti.
Če je padca tako malo, da bi morali imeti vse dvignjeno od tal da bi odtekalo, se mi zdi vse precej riskantno.

Če nimaš cevi na njihovi celotni dolžini ustrezno nagnjenih lahko v njih zastaja svinjarija (govorim iz lastnih izkušenj) in se ti slej ko prej zabašejo. To pomeni, da moraš cevi v pritličju peljati po stenah namesto po tleh, kar pa zna biti nerodno. Jaz osebno se tega ne bi šel.

Opcija je potem črpališče, kar pa ima spet minuse - stroški, rabi elektriko, ne dela če je ni...
https://eshop-zagozen.si/kanalizacija/crpalni-jaski
Najprej dobite dejanske višine, da se ve o čem se pogovarjamo.
Pritlična hiša s pomivalnim strojem v mansardi je meni neobičajna rešitev.

Črpalni jaški so rešitev. Morda ne le najcenejši z eno črpalko.
Mi imamo črpališče, prisel okol 2500 eur... Zadeva dela super ene 100  eur smo dal se za piskač da vemo če je zadeva polna. Seveda se potem ne sme nič kar ne zgnije ne sme notr vrčt. Baby wipes, kondomi in vložki spadajo v koš. Hrana bi še šla čez. 

Naredite si zadosti zaloge, mi jo mamo za ene 3 ali 4 dni
cenejše je tole https://www.instal.si/index.php?id=14334

Deluje pa takole https://www.youtube.com/watch?v=MKyYQRlEwTg

Ja, ampak mi moramo vso vodo odvajat. Torej od pralnega, pomivalnega, 4 umivalnikov, tuša, banje in 2 stranišč...
Črpališče bi dal na zadnje mesto možnih rešitev. Sej dela 10-15-20 let, večinoma brez težav. Potem pa crkne pumpa in še kaj drugega in seveda ne dobiš enakega modela in potem moraš delat čarovnije da cel sistem spet deluje, ker je poleg pumpe treba menjat še vse mogoče kar pride zraven in ne paše glih točno itd. (imamo glih to zabavo). Tiste vmesne z alarmi in zamašitvami sploh ne štejemo kot nevšečnosti.

Dvigni hišo tistih 10cm, prostore z odtoki postavi čim bližje končni točki itd.
Če je problem 10 cm tukaj ni za razmišljat. Mi imamo 3 m al pa še več.
pikapoka7 ,
si pa našpičena. Tako daleč redko kateri investitor gleda!!
Iz Godetskega posnetka infrastrukture se vidi kje so instalacije.
Nalimaj sliko tvoje izkopa.
Še vedno je ceneje dvignati / nasuti za 20 cm ( 150m2 x 0,20 = 30,00 m3 x 25€/m3 = 750 ,00 €) ter na to koto postaviti hišo.
Kot pišeš, so montažko postavili v okolici Domžal, pa jim je voda tekla ob deževju v hišo; so morali okoli potem reševati z odvodnjavanjem. Mojemu investitorju sem to obrazložil - smo dvignali za 25 cm.
To je zadeva, kjer ni več sanacija, ko hiša stoji. Pamet v glavo/roke.
Lep pozdrav
Iskanje po temi