PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja udarni zvok

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdravljeni,

me zanima ali je pri udarnem zvoku med etažama (gledam nakup polovice hiše-ločene etaže) ali se stvar lahko sanira samo v zgornjem nadstropju oz. se lahko tudi iz spodnjega nadstropja z izolacijo na stropovih? Za zvok po zraku mislim, da ni težav in se lahko uredi iz naše strani, za udarnega pa ne vem. 

Hvala in lep pozdrav.

Tudi okvirni stroški zvočne izolacije bi bili dobrodošli na kvadratni meter. Neka osnovna, minimalna debelina.
To je delo za kakega strokovnjaka ampak problem udarnega zvoka je ker se lahko prenasa preko zidu, ker zvok so vibracije in te lahko potujejo po raznih radiatorjih in stenah, ki nimajo narejenih raznih odmikov od tal. Glede na to se potem vjretno odločiš kaj in kako vržt na strop peno in to je to bo verjetno slaba rešitev. Pobrskaj malo po forumu nisi prvi ki se je lotil tega Smile
Udarnega zvoka se boš od spodaj zelo težko rešil. Največ se naredi zgoraj, torej plavajoč estrih na elastičnem EPS ali kameni volni.

Spodaj je delna varianta, da narediš spuščen strop, vendar sidran izključno na stene, nič na obstoječ strop. Izgubiš višino, pa še konkretne nosilce rabiš za premostit prostore.
Obstaja pa neka rešitev, kjer spuščen strop dobesedno vidi na fedrih oz. gumi nosilcih, poguglaj. Vprašanje če se to dobi pri nas.
Ok, hvala za te nasvete.
Tukaj vidim, da ni tople vode za odkrivati, ker iz moje strani bi bilo preveč enega vložka in dela za vprašljiv rezultat in more priti sanacija iz zgornjega dela.

Ali je razlika med plavajočim estrihom in samorazlivnim? Ker gledam malo za cene in cena ni pretirana na m2 - tam od 25 do 40 eurov...
Je pa potem s plavajočim estrihom ta stvar rešena ali je to zopet nekaj kar lahko ali pa tudi ne pomaga?
Plavajoči estrih je lahko kakršnkoli, ali klasika cementni, ali samorazlivni ali OSB ali knauf ali...

Plavajoči samo pomeni, da je masa brez stikov z nosilno plato in zidovi, le postavljena na elastični sloj izolacije.
Npr. to: https://www.fragmat.si/si/gradbeni-progr...ilent-t650

Ali to: https://www.knaufinsulation.si/proizvodi/naturboard-tps

Kako se izvede:
[Slika: izolacija-tal-med-etazami.jpg]

To je optimalna rešitev, seveda pa ne moreš pričakovati, da če bo zgoraj skočil otrok s kavča na tla, da bo popolna tišina, bo pa mnogo bolje kot zdaj. Normalne hoje pa verjetno ne boš slišal. Prav tako, če bo kdo tolkel po steni, se bo ta udarni zvok še vedno prenašal.

Če bi to hotel utišat, bi rabil samostojno bajto...
Ok, hvala. Ja se zavedam, da ne bomo bivali sami, nočemo pa da se res vsak korak sliši, kot hoja po glavi.
Jaz sem imel primer, kjer je v zgornjem nadstropju ženska hodila v petkah. In se je glasno slišalo. nobenega plavajočega poda jasno... Spuščen knauf strop s 10cm volne in dvojno gips oblogo je mnogo bolje ublažil zadevo kot sem pa mislil da jo bo... do te mere, da ni bilo več moteče...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Aja? Potem je še upanje Smile
je upanje. Ni pa nič zagotovljenega...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Petke morda spuščen strop še zaduši, če pa zaradi skakanja niha cel trop, se bo pa zraven tudi spuščen strop, ki je pritrjen na starega.
To smo imeli mi v starem stanovanju, dobesedno si videl kako skače viseča luč, ko so zgoraj skakali.
Iskanje po temi