PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Daikin in Alpha innotec

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sassapo.
Taki odgovori mi največ pomenijo, saj je po mojem mnenju kvaliteta izdelave in posledično življenska doba pomembna iz vidika investicije.
Če bi bil že odločen ne bi preveč spraševal.
Hvala za nasvete
Lp
Altherma 3H HtT14kw ima zunanja enota 151 kil. Za 8-ko nisem našel podatka.
Altherma HT se pa že spogleduje z evropsko konkurenco. Tudi po ceni Wink
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Zunanja enota Daikin Altherma 3 je 58,5 kg

https://www.termoshop.si/media/SlikeIT/D...%20SLO.PDF
To kar Sassapo pravi na koncu prve strani o Nibe (priklop easy, cena, tiha, izkoristek, poraba pa od objekta odvisna ane)je kar res. Imam od lani in mi ni žal
Majafic, če imaš Nibe je OK, kakšne težave, kako je z servisi in pregledi?
Hvala
Pozdravljeni, sem opazil debato in bom podal še svoje mnenje iz prve roke. Alpho Innotec LWDV-91 imamo montirano že dve leti in moram reči, da sem z investicijo zelo zadovoljen. Toplotne črpalke se v teh dveh letih skoraj nisem dotaknil, dela vse tako kot mora. Ker je inverterska se sama regulira glede na zun. temp in je v hiši vedno 22-23 stopinj. Ta model je izredno tih in je praktično ne slišiš če ne stojiš zraven. Imamo pa povsod radiatorje, 270 kvadratov, troslojna okna, novo fasado 12,5cm (silber reflex), 30cm volne na plati zgoraj. Poraba komplet sanitararna voda (6 oseb) in ogrevanje lani cca 680 letos cca 820 eur na leto. Glede servisa so pa prišli naslednji dan po udaru strele     in zadevo takoj zrihtali.

Investicija z vso inštalacijo in 300l vodnim stolpom je bla cca 12500eur in mi res ni žal enega evra. Za več info preberi moje stare poste. Želim ti vse dobro pri tem projektu, za karkoli se boš na koncu že odločil. Lp in pozdrav še vsem ostalim

Investicija z vso inštalacijo in 300l vodnim stolpom je bla cca 12500eur in mi res ni žal enega evra. Za več info preberi moje stare poste. Želim ti vse dobro pri tem projektu, za karkoli se boš na koncu že odločil. Lp in pozdrav še vsem ostalim
Pri vseh teh hecih 12 jurjev in navzgor, preverite, če ste upravičeni do subvencije za zemlja-voda.
Ker najcenejša geosoda šiša najboljšo mlatilnico zraka.
Fsoko, enkrat sem očistil filter za pretok, ko se je delalo itak pride kaj svinjarije v cevi, ostalo pa igranje z nastavitvami za najboljše ugodje. Prvo sezono se moraš malo poigrati z novo igračo. Zaenkrat dela, servisov pa ni kaj delati, dokler je vse OK. Uč vržeš zunaj na uparjalnik, odstraniš kakšen list, na začetku nekajkrat odzračiš in to je to. Podobno verjetno z drugimi firmami
Hvala. Pri Nibe sem spregledal da ni montaže, samo material z montažo.
Sem šel dve pogledat predebatirat (panasonic, termia) še daikin pride na vrsto, potem pa počasi zaključit.
Hvala za pomoč
Lp
Danes pogledal še Daikin Althermo 3, in lastnik je zelo zadovoljen , je pa res da ima samo talno, ne vem kako bi funkcionirala na radiatorjih , dela tiho,7 let garancije, edino 8Kw se mi zdi prešibka za moj izračun (med 9 in 10kW toplotnih izgub),
Kaj, je zate, tvojo hišo, lokacijo, lokacijo postavitve zunanje enote in tvoje želje najoptimalneje??
Nihče ne more vedeti...
Zato so takšna vprašanja, brez res vseh podatkov, bolj ali manj sama sebi namen.
Kakorkoli, karkoli boš pač izbral, bo delovalo. Tako kot deluje vsak avto s štirimi kolesi in volanom...
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Citat:FAE: Samo v vednost, daleč najbolj glasna v našem naselju je alpha innotec, ne vem modela jo pa prepoznaš po najbolj grdi unikatni zunanji enoti katera je v celoti obdana z plehom, nekako podobna gobi (zajem na eni, izpuh na drugi strani vse prekrito, ne vidiš ventilatorja ali uparjalnika), ta šrot ob defrostih doni po celem naselju 4.ulic vsaka dolga po cca 200m, med delovanjem je nekako znosno glasna...
Zanimivo ...., ne ve o kateri TČ piše, posplošuje pa...!?
Meni  očita, v temi IVT, pisanja po raličnih temah?! Razlog?
Kot bi primerjal  golfa SDi 1ko -4ko z novejšimi 1,6 ali 2,0TDI (zgolj naključen primer!).
Nasvet , če že nekdo išče primerjavo za svoje potrebe...= poiskat identičen objekt-potrebe okolja; ter poslušat -primerjat napravo. 
Velja pa ob identičnih temp. najbolje talitvenih potreb +-2stC zun. t. podobnih notranjih potreb.
Lastniki on-off (tisti, ki znajo TČ ''shecat v delovanje...'' , pri višjih temp.) nimajo česa skrivat, ker naprava deluje enako tudi v minusu... (razen onih z možnostjo delovanja na ''nočnem-tišjem'' načinu... ) . 
Ne primerjat različnih TČ  (tudi istih firm...-ker niso enake...)Idea  v delovanju ne-enakih zun. temp. Exclamation = objektov-talno, radiatorji..., kar je zalo varljivo.... Exclamation Idea
Velja pa jih preverit v delovanju= podoobnih pogojev...; tko za občutek! Odločitev bo lažja.
Zdravo.
Saj jaz sem napisal kaj on kako si želim ogrevati, predvsem sem želel slišati kakšne neodvisna mnenja oziroma izkušnje.
Hvala vs ki ste pomagali, če sr pa še kdo najde pa toliko bolje.
Lp
Ja... ok. Spoštujem pa tudi izbiro firm, čeravno bi mnogi skočili v luft zarad cene...
Hočem le povedat, da že zgolj ista naprava  (če je inverter ...ne deluje  enako = glasno na različnih potrebah...) Idea
Podobno je npr.  moj stari on-off TT ali novejši Kron. Adapt, ki ni primerljiv... ne po glasnosti, kot porabi ..., čeravno npr. Thermio Atec še vedno oglasšujejo desetletje za tem : 
  • Najboljša letna učinkovitost na testu akreditiranega laboratorija SP.

• Ena najbolj zmogljivih toplotnih črpalk zrak/voda na trgu.

• Med najbolj tihimi toplotnimi črpalkami na trgu.
 Zavajajoče -poden..., 10let za tem...! Lahko pa koga popeljem na ogled in soočenje skreganih sosedov...
Jaz s svojim nisem, lastim pa zoglj opljuvani... nekdaj- forumsko TT!
1 2 3 4 5 6
Iskanje po temi