Objave: 139
Teme: 53
Ocena:
0
Malo firbcam danes na sprehodu, pa vidim dve hiši na katerih se ravno izvajajo fasaderska dela. In na obeh opazim da je stiropor napačno vgrajen, torej ni iz enega kosa okoli oken/vrat, temveč je lepljen po vzorcu kot "preklada".
Zdaj, nisem iz "foha", ampak če me spomin ne vara je posebej pomembno da se stiropor okoli raznih odprtin na fasadi prireže obliki odprtine v kotu, saj to zmanjša možnosti razpokanja v prihodnosti? Ima kdo izkušnje iz prakse, kako to, da lahko takšno "maleknost" pozabi gradbeno podjetje, ki ima celo čez grušt razvešen svoj reklamni pano? Sem jaz tisti, ki se moti mogoče?...
Objave: 74
Teme: 9
Ocena:
0
Možno da je ta ''preklada'' blenda preko škatel senčil. Slika mogoče?
Objave: 12384
Teme: 192
Ocena:
8
Kako.mislis iz enega kosa?
Stiropor za fasade so plošče dimenzij 50x100cm debeline do 20cm (včasih, kako je sedaj ne vem.)
Kako bi ti sedaj okoli vrat naredil to iz enega kosa?
Daj sliko.
Razpoke "preprečijo" vogalniki in dodatna mreža diagonalno po vogalih.
Sonce naj sveti vsak dan!
Objave: 4017
Teme: 3
Ocena:
26
Čez vogale je verjetno misli, da mora biti kos izrezan iz enega kosa epsa, da je manjša možnost razpok. Pri meni so fasaderji delali tako, ampak sem pa mnenja, da če je vse položeno na stike, morebitne špranje spurpenane, položena mrežica kot mora biti, da to ne igra neko pomembno vlogo, kako je kos epsa odbit na vogalu..
Objave: 16690
Teme: 48
Ocena:
49
Dela se, kakor se izzide. Ne boš menda stiroporja stran metal ali delal čudne flikarije okrog oken.
O pokanju so že povedali. Rešuje se ga drugače, ne z vpasovanjem stiropora po kotu.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
![[Slika: 18-09-2024-14-01-01.jpg]](https://i.postimg.cc/JhNTy8Zp/18-09-2024-14-01-01.jpg)
Verjeli ali ne, 570 ni dovolj!!!!
Objave: 1422
Teme: 0
Ocena:
20
Ja, nekateri delajo tako, da na vogalih izrežejo EPS/Kameno volno, kar mi naj zmanjšalo možnost razpok To se bolj učinkovito za porabo materiala rešuje s pravilno namestirvijo fasadne mreže. Dodaten trak iz mreže se položi 45° glede na vogal.
Objave: 7106
Teme: 41
Ocena:
34
David1,
da. Pravilno si ocenil. Napačna vgradnja. Je veliko takšnih izvedb.
Lep pozdrav