PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Energijski viri Težave s pečjo Nordica - Extraflame POLŽ NE DELA

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poudravljeni,

Za ogrevanje hiše uporabljamo vgradni kamin Nordica Extraflame..
Danes zjutraj je crknil poĺž. Ne dovaja pelet.
Je kaj narest, so mogoce kje kaka stikala da je kaj mogoce narobe, ali je crknil crknil in bo treba menjava?

Lp
Mogoče  ??

PREVERJANJA IN OPOZORILA OB PRVEM VŽIGUPOZOR!ZA PRAVILNO DELOVANJE GENERATORJA, MORA BITI TLAK VODNE NAPELJAVE MED 0,6 IN 2,5 BARČe je odčitan tlak na digitalnem tlakomeru manjši od 0,6 ali večji od 2,5 bar, se na kotlu sproži alarm. Ko  se vodni tlak vrne znotraj normalnih vrednosti, lahko resetirate alarm s pritiskom na /1  za 3 sekunde.(alarm lahko resetirate samo, če je motor za dim ustavljen in je od sproženja alarma minilo 15 minut).MOTOR ZA NALAGANJE PELETOV NE DELA:Zaradi polnjenja napeljave je normalno, da se v vodokrogu zadržuje zrak.Ob prvem vžigu, pretakanje vode sproži gibanje zračnih mehurčkov in njihovo izločanje skozi avtomatske zračnike na napeljavi. To lahko povzroči padec tlaka in vklop termostata za obveščanje o minimalnem tlaku, kar prekine delovanje motorja za transport peletov in delovanje toplotnega generatorja. Napeljavo je potrebno tudi večkrat odzračiti, da se izloči zrak in ponovno polnjen, če je tlak prenizek. To  ni  napaka,  ampak  normalen  pojav,  ki  se  pojavi  pri  polnjenju.  Vodovodar  mora  po  polnjenju  vedno  temeljito  odzračiti  napeljavo, pri čemer uporabi ustrezne zračnike na vodokrogu in na stroju vklopi funkcijo za “odzračevanje”.  (Po prvem vžigu in ko je stroj hladen, zaženite ponovno funkcijo za “odzračevanje”. - glej poglavje "DRUGE FUNKCIJE”).TERMOSTAT – PONOVNA VZPOSTAVITEV TLAKATonguereverite s pritiskom na tipko za ponovno vzpostavitev tlaka ( 85° - 100°C), ki se nahaja na hrbtni strani naprave, preden pokličete serviserja ( glej poglavje PONOVNA VZPOSTAVITEV TLAKA).

https://www.lanordica-extraflame.com/sit...LOVENO.pdf
Hvala za odgovor, a zal sem pozabila dopisati da ni ogrevanje sprljano preko kotla in radiatorjev ampak je samo izpih toplega zraka Smile
Še pdf preberi, saj polž se mora pri obeh sistemih vrtet ??
Pozdravljeni. Mi smo imeli peč extraflame lp14. In se je vsako leto vsaj 2x pojavila ta napaka.
V čem točno je bil vzrok ne vem (mogoče zaradi prenizkega tlaka ali dimnih plinov ali nič od tega)Me je pa gospod ki je delal zagon peči na to opozoril da se zna kdaj zgodit, da polž ne bo deloval in mi je potem pokazal eno stikalce (skrito je bilo pod pokrovčkom na vrhu zalogovnika) in sem ga moral z izvijačem nekako vklopit. Lahko da je samo kaj takšnega tudi pri vas, ampak kje je pri vas stikalo ne vem. Lp
Pri kolegu je bila podobna težava... Vendar je razlog tičal čisto drugje... Prišel je dimnikar in očistil celotni sistem... Na žalost ni opazil da je pri čiščenju staknil sondo ki tipa temperaturo dimnih plinov na izhodu peči... Ko so sondo vrnili nazaj je peč začela delovati...

Kamin na pelete... Ni ravno enakega proizvajalca
Iskanje po temi