Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
Tega imam počasi dovolj. Ali se še komu drugemu dogajajo eksplozije na Eragonovem gorilcu? Serviser mi je podaljšal čas izpihavanja pred ponovnim vžigom, vendar ne pomaga. Po eksploziji mi pritisk sname cev doziranja peletov. Tako moram čistiti kurilnico, vse je od žaganja, peletov+ od saj, ker kurišče deluje nemoteno dalje, dim gre pa v prostor. Serviser pravi, da eksplozije niso nevarne za kotel/dimnik, ker imam varnostno loputo pod kuriščem, pa vseeno. Gorilnik imam šele par let, ni bil poceni, a razmišljam o menjavi. Prosim ne o dimniku in dimnikarjih, ker sem ga naročil in je bil res zadovoljen, ko je kasiral, nabral pa za slabo smetišnico saj. Lahko še kdo deli mnenje glede Eragona?
Objave: 348
Teme: 27
Ocena:
0
Imam Eragona že 7. sezono, pa ni bilo nikdar nobene eksplozije. Je tudi ne sme biti. Kakšne imaš nastavitve? Si morda klical g. Andreja? Bi se znal še oglasiti na telefon in ti osebno pomagati, ker tvoj serviser nima pojma!
Objave: 13287
Teme: 13
Ocena:
-503
Za vsak kotel vsak gorilec ni primeren! V vsakem primeru je specialen kotel na pelete čisto druga zgodba, kot prigrajevanje gorilnikov na obstoječe kotle.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.klimasapo.si">http://www.klimasapo.si</a><!-- m -->
Objave: 1619
Teme: 7
Ocena:
44
Polno žaganja? Predvidevam, da lesnega prahu, očitno imaš preveč drobljive pelete, zato ti polž zgenerira preveč prahu, ali pa je že v vrečah preveč prahu. Kakšen zalogovnik za pelete imaš? Imaš klančino kaj naluknjano in spodaj podstavek za lovljenje prahu? Če se ti prah ne more vsaj delno izločati, se ti v celoti nabira na dnu zalogovnika in polž ga vleče k gorilniku.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Bk9105, se popolnoma strinjam z napisanim. Nekateri ljudje tudi po več let ne izpraznijo in očistijo zalogovnika. Sam večkrat v sezoni očistim zalogovnik (kadar kurim na pelete). Pri Ferroliju sem videl še boljšo rešitev. Polž je pod zalogovnikom, sesanje peletov na tisto štirioglato luknjo, spodaj mrežica z le malo manjšimi luknjicami, kot so peleti. Zadeva se čisti avtomatsko.
Naj dodam k Sasapotovi pripombi: največkrat je težava prekratko kurišče, pri Ferrolijih se izdela distančnik, ki v veliki meri reši problem odboja ognja nazaj v gorilnik. Problem je tudi vgradnja sicer odličnih gorilnikov Bequem, tam plamen gori navzgor, toplota preveč ogreva zgornja vratca. Montaža katerihkoli gorilnikov na oljne kotle je najbolj problematična, bolj malo jih dela, tako kot treba.
Glede eksplozij, možno je, da kak del kotla ni nikoli očiščen. Je bil vlek izmerjen? So vse lopute odprte? Se to dogaja tudi pri kvalitetnih peletih?
Objave: 3
Teme: 1
Ocena:
0
Odgovarjam vsem skupaj:
Hvala res za odziv
@nacek - hvala za uporaben link. Bom preštudiral vse skupaj.
@sassapo - Verjamem, da je res kar trdiš glede kotla. Pozabil sem napisati - Imam Schmidt kotel, na katerega mi je Eragon predelal sprednja vrata in montiral gorilec.
@bk9105 - Uporabljam Schwighoferjeve pelete, ki so eni boljših. Cel sistem - zalogovnik+polž+cev po kateri padajo peleti v kurišče so od Eragona. Konec sezone generalno spraznim in očistim. Verjetno pa se nekaj žaganja vseeno nabere v polžu in ob trklajnju peletov po dozirni cevi.
Glede kakovosti je gorilnik TOP - da se razumemo. Čistim vsak teden, kurišče in kotel, do konca krivine diminka - ko se začne vertikala. Vleka nisem meril, vidim pa, da če zakurim papir, vleče dim notri, ko čistim pepel iz gorilca, ga vleče notri in ne v prostor, kar smatram, da je dovolj. Izgorevanje je super. žlindre se mi nabere tedensko za velikost dveh filtrov od čika - tedensko, ko jo odstranim ni gumijasta, pač pa drobljiva. posoda za pepel je polna enkrat na 14 dni. Na teden skurim ca 8-9 vreč, na sezono ca 2,5t. ogrevamo 120 m2 - eno nadstropje, spodnjega (garaža, klet, računalnica, gym) sploh ne. Edini problem so eksplozije. Nima veze ali je v soboto zjutraj, ko je notri roba od celega tedna, ali pa ponedeljek zvečer, dva dni po čiščenju. Povsem naključno.
G. Andreja še nisem kontaktiral. Lahko mogoče mobi na ZS? Res bom hvaležen. Hvala vsem za odziv.
Objave: 7877
Teme: 18
Ocena:
-189
Brez muje se še čevelj ne obuje. Brez Muje se še čevelj ne obuje.
Včasih je bilo: 05-37 28 016; 51 62 41 82, če ne veljata več, pa kartico na domači naslov.
Objave: 6821
Teme: 28
Ocena:
4
Andrej ima tel. št.041624182, Eragonov gorilec ne bi smel povzročat eksplozij, ker je to popolnoma druga stvar, kot ostali in dejansko pelete uplinja pred gorenjem zato dejansko lahko tudi prah noter pade. Po mojem je tisti primarni zrak nepravilno nastavljen.
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.telmos.si">www.telmos.si</a><!-- w --> - enostavne rešitve so vedno najboljše!