PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Tlaki, izolacija in ostrešja Izolacija mansarde

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Špica je že sedaj preveč izolirana... Zračni kanal ima prehod preko kritine?

OSB je parna ovira. In se lahko nabira kondenz pod ploščami... Brez da odstraniš in nadomstiš... težko. S super natačno narejeno parno zaporo. Mogoče celo alu zaporo, namesto PE... Če greš luknje v OSB delat pa spet ne bo OK iz stališča zakaj so tam...

Jst sem v takih primerih (želja po več izolacije, okna oz vrata delajo probleme) delal stopničko na stropu. Da so se vrata in okna normalno odpirala, strop pa je bil drugje spuščen kolikor je bila želja. Sem pa ponavadi imel bolj mejne primere, ne 28 tako kot pri tebi, ampak recimo 20 cm...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
@firefly

Prefa ima ta detajl res dobro izveden in je zračni kanal prezračevan točno v slemenu.

[Slika: rez.jpg]

Kaj predlagaš? Grem gor in demontiram osb to je 20min dela .... kvadratura ravnega dela je cca 13,5 m2. Kaj potem? Koliko izolacije da bo še racionalno (28cm jo je že sedaj). Definitivno bi želel nekako zapreti zgoraj izolacijo z ploščami (namesto osbja agepan/gutex) ? Poševnine ne morem več dodatno izolirati je pa to 2x 8,5m2.
Racionalno je zelo relativen pojem...
Zase bi jst se dodal. 10 cm morale in 8 cm volne vmes. In na vrhu nekaj pohodnega in paropropustnega.
Kontra na škarje 10x6 morale ? 8cm volne? da je na vrhu luft? Kaj je pohodno in paroproustno?

Čeprav sem se zdaj igral z ubakus-om ... in ne vidim da pride do kondenzacije ali pa sem kaj narobe dodal? 

[Slika: pWJAeGv.png]

[Slika: QMvGduv.png]
v idealnem svetu... Tvoja zapora ne bo sd 100... Razen če ne boš imel nobenega preboja in spoja. Tudi če je zalepljeno in vse, ni idealno...

v 9 od 10 primerih ne bo kondenza... pri enem pa zna bit...
Ok ... se pravi jutri demontiram OSB in:

1. križno na škarje dam morale KVH 100x60 (ker jih imam doma)
2. vmes položim še dodatnih 8cm ali 10cm izolacije?
3. kaj predlagaš da dam na vrhu?
Agepan dwd recimo
Ghost-MajK ,
malce zuanje robne pogoje predelaj, pa bo kondenza dovolj, da ti bo plesnelo.
Podobno ( prvi primer prerez) izdelano na hiši, kjer sem v temi nazaj zapisal.
OSB daj narazen za 1 cm; robovi frej/zračni; morda kakšma luknja v OSB-ju.
Lep pozdrav
Zdravo! Zanima me kako se vam zdijo naslednje cene suhomontažnih del. Gre se za novogradnjo (zidana konstrukcija):

1) Spuščeni strop (do 12,5cm), enojna podkonstrukcija: 28 €/m2
2) Mansardna obloga v slojih: MK plošča (12,5mm), parna zapora, 16+16cm mineralna volna 032); (Brez bandažiranja in kitanja): 51 €/m2
3) 2x Bandažiranje in 1x kitanje stropov z jubolinom + 1x brušenje: 10€/m2
4) Obdelava špalet strešnik oken: 26,4 €/tm

Skupna površina stropov mansarde je cca. 100m2, spušenih stropov (pritličje) pa 70 m2.
Pozdravljeni vsi skupaj

Kot nekateri si tudi sam urejam mansardno stanovanje. Sedaj je golo, narejeni so le tlaki in to je tudi to.
Največ preglavic si trenutno delam glede strehe oz.z izolacijo le te. Sama hiša je stara 28 let, klasična gradnja, zunanji zidovi izolirani le s 5 cm termopuca ter fasada, ogrevanje je centralna na drva. Fasada bo seveda v roku 5ih letih obnovljena/dodana recimo 10cm izolacije. 

No kar se tiče strehe je les zdrav iz notranje strani se vidi strešnik naklon slabih 40° Špirovci so 12x10cm.  V samo notranjost zaradi nizkega kolenčnega zidu na eni strani ne bi rad šel, res pa je da se bo delala na tej strani fečarda skozi celotno streho.  Ostalo bo poševnine le za razpon treh špirovcev.
Prebiram forume nasvete strokovnjakov(recimo da so) v vsej tej poplavi informacij tudi z strani  krovcev sem zgubljen ?
Imel sem 6 krovcev vsak je pristaš nečesa in to hvali...no med seboj si niso bili podobni.
Zato vprašam za mnenje tudi vas.
Sam sem si zamislil nekako tako iz notranje strani na ven.

Knauf, PZ, 5 cm steklene volne, med špirovci prav tako steklena volna   v debelini 20cm (na špirovce bi dodal vsaj 8cm še raje 10cm) v obeh primerih ursa sf32, deske, PP, zračni most, kritina bramac.

Ali

Knauf,PZ, 5 cm steklene volne, med špirovci prav tako steklena volna  v debelini 12cm v obeh primerih ursa sf32, termotop 8 ali 10cm, PP, zračni most, kritina bramac

Berem tudi o nekem drugem zračnem mostu med deskami ter izolacijo  ko se deske in izolacija naj ne bi stikale skupaj, ima kdo to deluje, smisleno?

Hvala za predloge, informacije.
Imaš 2 možnosti, ali nadvišat špirovce in dodati več steklene volne - to narediš, če lahko dobiš poceni les;

ali pa kot si omenil nad špirovce termotop, s tem hkrati odpraviš toplotni most čez špirovce.

Jaz bi naredil 2. varianto, le da namesto termotopa bi dal Agepan THD, ki je po mojem mnenju boljša zadeva kot termotop, predvsem glede trdnosti.

Torej kot si napisal: Knauf,PZ, 5 cm steklene volne, med špirovci prav tako steklena volna  v debelini 12cm v obeh primerih ursa sf32, Agepan THD 8 ali 10cm, PP, zračni most, kritina bramac.

Ne rabiš nobenega podeskanja  v nobenem primeru, samo paroprepustno sekundarno folijo.

Aja, naredi si napeljavo za klime. Suhomontažne mansarde so v soparnem poletju kljub vsej izolaciji ponavadi prevroče. Vsaj meni, ki mi je neudobno že če je preko 24°C pri 60% vlage.
Pozdravljeni,

da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tule.

Čisto po naključju sem opazil, da imam v mansardi na nekaj mestih v parni zapori nezatesnjene preboje (pri uvodnicah za el. napeljavo stropnih luči in dovodih/odvodih prezračevalih cevi).

V mansardi imam 22 prebojev za el. napeljavo luči in 8 prebojev za prezračevanje. Vseh ni mogoče videti, ker so luknje v GK ploščah premajhne ali malo zamaknjene glede na preboje v parni zapori.

Na slikah so primeri lukenj, kjer bodo montirane vgradne stropne LED luči. Tu bi se verjetno še dalo kaj zatesniti, ko se izreže luknjo za vgradnjo luči.

Možakar, ki je delal celoten suhomontažni sistem je rekel, da to naj ne bi bila težava in da je tako naredil že veliokrat prej in, da ni bilo nikoli težav z vlažno izolacijo zgoraj. 
To mi nekako ne gre v račun, ker kakšen pa je potem smisel parne zapore.

Ker stiki GK plošč še niso pokitani in bandažirani, me zanima ali je smiselno sneti Gk plošče in zadevo popraviti (ni ravno malo dela).

Glede na izvedbo prebojev me skrbi tudi, kako so narejeni stiki parne zapore z vertikalnimi stenami, tako notranjimi, kot zunanjimi.

Vem, da 100% parne zapore ni mogoče izvesti, pa vendar...
Kaj mi svetujete?

PS: nad parno zaporo je 26cm (nekje tudi več) Ursa 32 in podeskano z ustreznimi razmaki+ paropropustna folija. Za boljši spanec je pod špico, na obeh straneh hiše, zračnik fi 160mm.

Priložene datoteke Predogledne slike

Kam mislis pa ledice vtaknit? V izolacijo?

Ja, takih majstrov je se kar precej... nazalost...
Med spodnjo ploskvijo GK plošče in parno zaporo je 35-40mm, v primeru da to ne bo dovolj se lahko odločim za nadgradne luči (nimam še kupljenih).

Bolj me skrbi glede prebojev v sami parni zapori.
Kako ti je pa to uspelo naredit? dvojna konstrukcija? ali samo ohlapna zapora?

Pravilno ti je rekel. On še ni videl problemov. Pa marsikdo drug tudi ne. Če ne bi imel desk na strehi... jih tudi ti verjetno ne bi... Ampak glede na to koliko prebojev imaš, in deske... jst bi dol snel kar se ne da skozi luknjo poflikat. Če je le možno. Ja, velik dela. Oz en dan dela za ekipo 3h verjetno... Je možnost za probleme. In je možnost da jih ne bo. Zase vem kako bi se odločil...

BTW, zanimivo da na računalniku vidim eno sliko. Na telefonu pa 3 Smile

ampak... "urednik" zna samo na grožnje slabih izvajalcev ukrepati, na dobrobit foruma in uporabnikov pa ne Smile Angry
1 ... 16 17 18 19 20 Pojdi na stran 
Iskanje po temi