PodSvojoStreho.net Gradnja in obnova Napeljave Poraba električne energije

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ko sem šel spat je bil števec nizke tarife 30085. Zdaj je 30107...22kw ponoči.
Napiši še, kdaj si, zvečer, ko si šel spat in kdaj ko si vstal, odčital števec. Tako ti bomo lahko izračunali, kakšna moč je vključena. Pa samo rahel popravek tvojih zapisov:

kW - pomeni moč
kWh - pomeni energijo
To kar odčitaš je energija v kWh, moč istočasno priključenih porabnikov pa dobiš, če razliko odčitkov v kWh deliš s časom v urah.
Še enkrat sem šel čez izračun, glede na dejansko porabo in tisto obračunano (avtomatično ker ne javljam) je ravlike v VT 2950kwh in 2489kwh v MT. Znesek po vseh dodatkih na položnici in z DDV pride 670eur.. Prejšnje leto sem ob poračunu na VT pribil 3111kwh na MT pa 5431kwh. In so se potem položnice dvignile na 100eur na mesec kar zdaj plačujem. To je norost. Zdaj se bo spet dvignilo in bom plačeval vsak mesec po 150eur za elektriko ali kaj?!

Moj dementen idiotski oče mislim da 24/7 laufa neko starejšo klimo da se ogreva. Skoraj sikgurno je to razlog za porabo.

Popisal sem ga okoli 9te ure žvečer na vikend in je bil MT, vklopil stroj za obleke in potem sušilec, posoda se je prala zvečer in se ccva 2 uri TVja. Potem pa spat. Odčital sem zjutraj malo pred deseto.
Zakaj potem delaš znanost iz tega, če "skoraj sigurno" veš kaj je razlog?

Izklopi klimo pa boš takoj videl...
@Slycer ,praviš;Tvoj dementni idiotski oče,........
Je njegova hiša v kateri živiš ali je tvoja hiša v kateri on živi?????????
Sprašujem,d vidim KDO je idiot.
Moja bajta, dostopa do njegovega stanovanja in klime nimam zato pravim da verjetno. Kakšen znalec tukaj bi pa lahko potrdil če je lahko samo to ali se kaj.
za njegov štuk potem montiraj odštevalni števec,kateri bo odčital njegovo porabo.
"Slycer je izjavil:
Moj dementen idiotski oče mislim da 24/7 laufa neko starejšo klimo da se ogreva."

Slycer res si na forumu anonimus, vendar obžalovanja vreden človek. Če bi prej vedel za tvoj nivo, ti sploh ne bi odgovarjal na tvoj post. Kako sploh lahko očeta, ki je tebi dal življenje, te verjetno vzgajal in ti tudi verjetno kaj zapustil, lahko imenuješ dementen idiot. Če tudi je dementen, kar se lahko zgodi tudi tebi, idiot prav gotovo ni.

Ma, sem si rekel, da se na spore na forumu ne bom več spuščal, vendar tole je pa le "to much".
Cloveku, ki je kakrsen je, lahko recem karkoli hocem. Žalostno, da se internetni anonimneži postavljajo v bran nekomu ki ga sploh ne poznajo. Kaj pa vi sploh veste kaj vse je naredil? Lahko je srečen da ima na mojo denarnico streho nad glavo namesto da je nekje pod mostom.

Zapustil ni ničesar razen žalosti in več sto tisoč evrov dolga. Zdaj pa lahko utihnete z moraliziranjem. Demenca je pa posledica alkoholizma. Kot vso ostalo sranje.
Ti svojemu očetu seveda laho rečeš kar koli hočeš ( se mi pa zdi, da je za forum tehninče narave, o njem pisati v kakršnihkoli osebnih odnosih, povsem odveč). Sicer sočustvujem s tvojimi težavami z očetom, če so resnične. Kaj lahko pa za tvoj problem svetuem, sem ti zapisal že prej.
Tvoj odnos z očetom nikogar ne zanima.....

Kar se pa elektrike tiče pa je zadeva zelo enostavna:
Odštevalni števec zate ali za očeta in imata popolnoma čiste račune
Zavrača kakršnekoli posege pri njemu. Prav tako take osebe pač ne morem prepričati da bo plačal svoj del. Lahko sam plačujem in trpim. Ali pa v glavni omarici naredim na razcepu stikalo in cel njegov del odklopim od štroma. Pa ne bo ne ogrevanja ne TVja. Pa bom spet slab sin.

Torej je možno, da je razlog klima? Nimam podatka kolk te reči potrošijo. Trenutno jo vseskozi laufa na ogrevanje, poleti je hladil z odprtim oknom.
Jaz bi prej rekel, da je kriv kakšen kalorifer kot klima.
Sicer pa - ali oče nima nobenega radiatorja od centralne kurjave v svojem delu stavbe - zakaj se ogreva na klimo itd.?
Varovalke mu zamenjaj za 6A. Bo pogruntal?
Ali pa naredi razcep in dve merilni mesti
Samo to ni rešitev. Elektrike ne bo plačeval, jebe se njemu, na koncu mu bodo odklopil.elektriko, dolg pa obesili dedičem.
Sonce naj sveti vsak dan!
Ne razumem ravno zadeve....
Gre za zmagovalca v vojni ali rešitev problema?
O vojni ne bi debatiral, ker so na koncu vsi poraženci.

Če pa želiš rešiti zadevo, potem bo to šlo na tvoj račun (praviš nima denarja, demenca, alkoholizem - torej ne moreš pričakovati plačila )
In če je temu tako potem mu uredi ogrevanje, ki bo cenejše ali pa plačuj dalje kolikor pač je.

Če se ogreva s kakimi električnimi pečkami pač nabavi neko klimo ki je sposobna tudi ogrevati pri nižjih temperaturah, a ko bo globoko v minusu bo najbrž potrebno dogrevati s kako pečko.

Ne nazadnje je najbrž logično, da ti porabiš manj, saj verjetno imaš izolirano hišo in urejeno ogrevanje, oče pa ne....
1 2 3
Iskanje po temi